kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5249
EURO
34,8093
STERLIN
40,4608
BITCOIN
$66.372
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
10°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

İADD ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı

İNGİLTERE Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ‘Kadın ve Başarı’ isimli bir panel düzenlendi.

İADD ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı
22.03.2018
0
A+
A-

İNGİLTERE Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ‘Kadın ve Başarı’ isimli bir panel düzenlendi. Semra Eren-Nijhar’ın sunduğu panele konuşmacı olarak Prof.Dr. Belma Ötüş Baskett, Av. Fidan Osoy ve Elif Toker Turnalar katıldı.

‘Kadın ve Başarı’ isimli panele KKTC Londra Temsilcisi Sayın Zehra Başaran, İADD üyeleri ve halkın katılımıyla gerçekleşti. Gecenin açılış konuşmasını yapan İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Jale Özer, açılış konuşmasında Cumhuriyet devrimlerinin Türk kadın hakları üzerindeki önemi vurguladı. Atatürk’ün Cumhuriyet’in kuruluşundan önce ve sonrasında kadının toplumdaki yerini önemsediğini belirten Özer, Büyük Önder’in kurtuluş savaşını konu alan bir konuşmasını hatırlatarak, Atatürk’ün “Dünyada hiçbir milletin kadını ‘Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar himmet gösterdim’ diyemez” sözlerini dile getirdi.

 

“KADININ BAŞARAMAYACAĞI BİR ŞEY YOK”

Başkan Özer’in konuşmasının ardından davet ettiği KKTC Büyükelçisi Zehra Başaran, azim ve kararlılık ile kadının başaramayacağı bir durumun söz konusu olmadığını belirtip, Londra Temsilciliği’nde çalışanların büyük çoğunluğunun kadın yöneticiler olduğuna dikkat çekti.

SEMRA EREN-NİJHAR YÖNETTİ

Konusu ‘Kadın ve Başarı’ olan panelinin yönetimine belgesel yapımcısı ve sosyolog Semra Eren-Nijhar üstlendi. Konuşmacıların deneyimlerini paylaşmaları ardından Nijhar, başarının arkasında azimli çalışmanın, özgüvenin ve haksızlığa karşı mücadelenin olduğunu vurguladı.

KADIN PLATFORMLARINI KUTLAMAK LAZIM

Prof.Dr. Belma Ötüş Baskett, konuşmasına dünyada kadın hareketinin gelişiminin tarihçesinden bahsederek bugünün Türkiye’si de kadınların durumlarına değindi. Türk kadınına hiç çaba göstermeden Cumhuriyet devrimleriyle çok önemli haklar verilmiş olduğu halde bunun değerini anlamadığını, sahip çıkmadığını yaşadıklarımız bize gösterdi dedi.

ÇALIŞMAK VE PLANLI OLMAK GEREK

Kendi tecrübelerine dayanarak genç kadınlara mümkün olduğu kadar çok destek sağlamaya çalıştığını anlatan Advantage Solicitors Müdürü Avukat Fidan Osoy, karşılaştığı bazı hikayelere değinerek, kadınların haklarını ve bağımsızlıklarını daha fazla savunmaları gerektiğini bildirdi.

BAŞARILI KADINLARIMIZI ÖRNEK ALMALI

Regent’s University London öğretim üyesi Elif Toker Turnalar, eğitimin bir kadın için önemi ve dış etkenlerin insan gelişiminin ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

YENİ YÖNETİMDEN ‘ŞİİR SUNUMU’

Konuşmaların ardından 17 Şubat 2018 tarihinde göreve gelen İngiltere ADD Yönetim Kurulu üyesi Çiğdem Yılmaz, Gülten Akın’ın ‘Kadın Olanın Türküsü’ başlıklı şiirini, ardından İADD Yönetim Kurulu üyesi Şebnem Uluçay, Şennur Sezer Direnç’in ‘Doğuran Kadına’ şiirini okudu. Daha sonra birlikte Bekir Coşkun’un ‘Bir Kadın Gittiğinde’ şiirini seslendirerek konuklara duygulu anlar yaşattılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.