kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5609
EURO
34,7605
STERLIN
40,6090
BITCOIN
$63.612
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

18 Mart Çanakkale Zaferi Brookwood’da anıldı

BU yıl 103. Yıl dönümü gerçekleşen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, Brookwood’da bulunan Türk Hava Şehitliğinde yapılan törenle anıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi Brookwood’da anıldı
22.03.2018
0
A+
A-

BU yıl 103. Yıl dönümü gerçekleşen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, Brookwood’da bulunan Türk Hava Şehitliğinde yapılan törenle anıldı.

Bu yıl Türk Hava Şehitliğinde yapılan anma törenine Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Başkonsolosu Çınar Ergin, KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran, Konsolosu Ülkü Alemdar, Silahlı Kuvvetler Ataşeleri, Woking Belediye Başkanı Graham Cundy, diplomatlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından söz alan Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç, İngilizce ve Türkçe yaptığı konuşmasında Çanakkale Zaferinden ve tarihinden bahsetti.

“Çanakkale, ulusumuzun birlik ve beraberlik ruhuyla giriştiği, tarihe altın harflerle kazınan bir varoluş destanıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, “bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize sonsuz vatan yapan bir mücadele” sözleriyle özetlediği Çanakkale Zaferleri, Türk Milleti’nin esaret altında yaşamaktansa, ölmeyi yeğlediğini tarihe ve tüm dünyaya kabul ettirişidir. Türk Ordusu, 18 Mart 1915 günü dönemin en güçlü ve “yenilmez” donanması kabul edilen müttefik kuvvetlerini Deniz Savaşları’nda yenilgiye uğratmış, 1915 boyunca süren Kara Savaşları’ndan gösterdiği azim, dirayet ve kahramanlıkla düşmanı Çanakkale’den çekilmeye mecbur bırakmıştır”

“1940’lı yıllarda, tüm yokluklara rağmen modern havacılık eğitimi almak ve istikbalin bulunduğu göklerde Türk Ordusu’nun imkan ve kabiliyetlerini artırmak amacıyla Birleşik Krallık’a gönderilen ve bugün, burada, Brookwood Şehitliği’nde ebedi istirahatlerini sürdüren şehitlerimiz, işte bu kararlılığın en somut örnekleridir. İyi birer pilot olmak için, İkinci Dünya Savaşı’nın şiddetle sürmekte olduğu bir ortamda, Beyrut’tan Kahire’ye, Durham’dan Liverpool’a uzanan 105 günlük zorlu bir yolculuktan sonra buraya gelen ve eğitimleri sırasında geçirdikleri elim kazalarda şehadete erişen Brookwood şehitlerimiz, Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’ndan bayrağı devralarak daha da ileriye taşıyan bir neslin evlatlarıdır.”

Büyükelçi Bilgiç’in ardından söz alan Silahlı Kuvvetler ve Kara Ataşesi Albay İsmail Candan Aşçı bir konuşma yaptı.  Aşçı’nın konuşmasında şu ifadeler öne çıktı:

“Çanakkale Zaferi; Vatanın bütünlüğü, milletin egemenliği ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin neler yapabileceğinin en önemli kanıtıdır. Bu asıl millet Çanakkale ruhunun dipdiri yaşadığını ve sonsuza kadar da yaşayacağını bütün dünyaya göstermiş ve göstermeye devam etmektedir.”

Askeri Ataşe Aşçı’nın ardından söz alan Woking Belediye Başkanı Graham Cundy yaptı kısa konuşmasında şehitlikte yatan asker için taziyelerini bildirdi.

Ardından Türkiye’nin Londra Din Hizmetleri Müşaviri Mahmut Özdemir dua okudu ve şehitliğe çelenkler konuldu. Törenin ardından şehitlerin kabirlerini ziyaret eden vatandaşlar, şehit mezarlarına gül ve karanfiller bıraktı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.