kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5860
EURO
34,7910
STERLIN
40,3121
BITCOIN
$66.227
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Alevi gençler birlik gecesi düzenledi

İNGİLTERE Alevi Kültür Merkezi ve Britanya Alevi Federasyonu gençliğinin düzenlemiş olduğu birlik gecesinde, Londra’daki gençler İngiltere Alevi Merkezi ve Cem Evi’nde buluştu.

21.03.2018
0
A+
A-

İNGİLTERE Alevi Kültür Merkezi ve Britanya Alevi Federasyonu gençliğinin düzenlemiş olduğu birlik gecesinde, Londra’daki gençler İngiltere Alevi Merkezi ve Cem Evi’nde buluştu.

İngiltere Alevi Merkezi ve Cem Evi’nde 16 Mart Cuma akşamı gerçekleşen etkinlik, İngiltere’de yaşayan Alevi gençliğinin bir araya gelmesine vesile oldu.

Açılış ve selamlama konuşması yapan İngiltere Alevi Merkezi ve Cem Evi Başkanı Hüseyin Üzüm şu ifadelere yer verdi:

“30 yıl önce bu topraklara gelirken annelerimiz ve babalarımız İngilizce veya yol sokak bilmiyorlardı, maddi olanakları çok azdı fakat bugün gururla bakıyoruz ki, bu aileler pırıl pırıl gençler yetiştirdiler. Bu gençlerimiz iyi meslek sahibi oldular ve bugün gençlerimizle ile birlikteyiz.

Böylesi kritik bir dönemde örgütlenip kurumlarımızla birlikte hareket edip gençlerimize sahip çıkmalıyız, gençlerimizi kurban etmemeliyiz.

Üniversitede okuyan birçok gençlerimiz bulunmakta ve görüyoruz ki bir gün bu gençlerimiz yüksek mevkilerdeki pozisyonlarda olacaklar. Bu kurumlar gençlerin kurumudur, gençlere sahip çıkmakta bizim görevimizdir.”

Hüseyin Üzüm’ün ardından söz alan Ali Dede, “Gençler bizim geleceğimiz, gençlerimiz bu yolun sigortaları bu nedenden dolayı biz büyüklere düşen onların önünü açmak ve onlara yön vermek. Gençlerimizde bu yolu yürürken mutlaka araştırarak, öğrenerek ve kendi annelerinin babalarının yollunu doğru sürmeleri gerekiyor, çünkü yollumuz o kadar kirletildi ki herkes bir yere çekmeye çalıştı.

Herkesin gözü bu güzel yolun üzerinde, egemen güçler bu yolda gidenleri yok etmeye çalışmıştır fakat bütün katliamlara veya yokluklara rağmen bizim büyüklerimiz, analarımız ve pirlerimiz kendi yolundan asla dönmemiştir.

Gençlerimiz artık daha güzel ve iyi imkanlar içerisindeler, onlar bu yolu güzellik ve barışçıl bir şekilde birlikte yürüyebilirler ve bunun yolu da okumaktır. Bizlerinde bu gençliği ve birikimi bir araya getirip biz büyüklerinde onlara doğru yolu ve hedefi göstermeli” dedi.

Ali Dede’nin ardından gençlik adına Dilan Güven ve Ergin Erbil de kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Gençliğe hitap eden Dilan Güven, dünyanın şu an zor ve karmaşık bir dönemden geçtiğini ve insanlığa aykırı suçlar işlendiğini ve bu nedenden dolayı böylesi bir durumda eskisinden daha fazla kenetlenip birlikte dayanışma ve mücadele içinde olunması gerektiğinin çağrısını yaptı.

Ergin Erbil ise, son yılardır İngiltere’de örgütlenen gençler olarak güçlü noktalara gelindiğine değinen Erbil, özellikle okullarda Aleviliğin ders olarak verilmesinin ne kadar gurur verici ve Aleviler için büyük bir başarı olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından İngiltere Alevi Merkezi ve Cem Evi zakirleri alevi deyişleri seslendirdi.

Önder Doğan ve Yaşar Gümüş de etkinlikte sahne alarak gençlik halay eşliğinde coşkulu ve keyifli anlar yaşadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.