kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5627
EURO
34,8130
STERLIN
40,2960
BITCOIN
$66.138
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Kıbrıslı Türkler, AB içerisinde haklara sahip mi?

Kıbrıslı Türkler, AB  içerisinde haklara sahip mi?
04.10.2012
0
A+
A-

Fahri_1Londra’da faaliyet gösteren insan hakları grubu Ambargolular, Kıbrıslı Türklere yönelik devam eden ayrımcılığı vurgulamak amacıyla Varşova’da düzenlenen İnsani Boyut Uygulama Toplantısı’na (İBUT/HDIM) katıldı.

11 gün sürecek olan etkinlik, Avrupa, Orta Asya ve Kuzey Amerika’dan 56 üye ülkenin temsil edildiği, dünyanın en büyük bölgesel güvenlik kuruluşu olan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) tarafından düzenleniyor. İBUT ise her yıl AGİT’e üye ülkelerin demokrasi ve insan hakları konularındaki taahhütlerini inceleyerek bu taahhütlere uyulmasını geliştirmenin yollarını araştırıyor.

Kıbrıslı Türklere karşı uygulanan uluslararası izolasyonun etkilerine yönelik farkındalık yaratmada en ön safta yer alan Ambargolular’ın başkan yardımcısı Fahri Zihni, avukat Ergin Ballı ve aktivist Levent Akbulut’un, Polonya’nın Başkenti Varşova’da düzenlenen etkinlikte konuşma yapacakları kaydedildi.

Kıbrıslı Türklerin AB içerisinde ne gibi haklara sahip olduğunun sorgulanacağı toplantıda, sunum yapılacak konular şu şekilde açıklandı:

‘Hukuk ve Kıbrıs mülkiyet konusu’, Tolerans ve Eşit Davranma I – Fırsat Eşitliği -‘Kıbrıslı Türklerin spordan dışlanmaları’, Tolerans ve Ayrımcılık II, Irkçılık, Yabancı Düşmanlığı ve Ayrımcılığa Karşı Mücadele – ‘Kıbrıs’ta Irk Ayrımı’ve Demokratik Kurumlar- Vatandaşlık ve Siyasi Haklar -‘AB’nin Görünmez Vatandaşları’…

Grubun başkan yardımcısı Fahri Zihni konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ‘Birkaç yıldan bu yana İBUT’ta Kıbrıslı Türklerin karşılaştığı ayrımcılığı vurgulamaktayız ve ortaya koyduğumuz hususlar her zaman için delegeler tarafından olumlu karşılanmaktadır. Artık AGİT üyelerinin harekete geçtiklerini görmek istiyoruz. Eğer insan hakları konusunda ciddilerse, bu ülkeler ve sivil toplum örgütleri AB ailesi içerisinde Kıbrıslı Türklerin haklarını ne zaman savunmaya başlayacak? Kıbrıslı Türklerin süresiz olarak siyasi belirsizlik içerisinde en temel haklarından mahrum edilmiş bir şekilde kalmalarını beklemek kabul edilemez bir durumdur.’ şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.