kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5501
EURO
34,8968
STERLIN
40,5605
BITCOIN
$66.724
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

İADD ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı

İADD ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı
19.03.2018
0
A+
A-

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ‘Kadın ve Başarı’ isimli bir panel düzenlendi. Semra Eren-Nijhar’ın sunduğu panele konuşmacı olarak Prof.Dr. Belma Ötüş Baskett, Av. Fidan Osoy ve Elif Toker Turnalar katıldı.

‘Kadın ve Başarı’ isimli panele KKTC Londra Temsilcisi Sayın Zehra Başaran, İADD üyeleri ve halkın katılımıyla gerçekleşti. Gecenin açılış konuşmasını yapan İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Jale Özer özetle şunları söyledi:

“Bugün Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediğimiz gecemize hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Atatürk daha 1916’da Doğu Cephesi kumandanıyken çevresindeki kişilerle sohbet sırasında kadınla ilgili sorunları tartışıyor, kadınların iyi eğitilmesinin toplum içindeki önemini, çalışma hayatında kadına da yer verilmesi gibi hususları vurguluyordu. 1918’de Karlsbad’da tuttuğu notlardan anlıyoruz ki Ata’mız daha o yıllarda sosyal yaşamdaki devrimleri gerçekleştirmeyi ve bu devrimlerde kadınların ne kadar önemli olduğunun farkına varıyoruz.

Cumhuriyet ilan edildikten sonra da, aydınlanma devrimleriyle kadınlarımıza birçok ülkeden çok önce seçme seçilme hakkı verilmiş, kadın erkek eşitliği sağlanmıştır.

Bugün kadına şiddettin, tacizin arttığı, eğitimden uzaklaştırıldığı, adeta kadının yok sayılmak istendiği anavatanımızda bu karanlık günleri yine kadınlarımızın mücadelesiyle aşacağımıza inancımız sonsuzdur.

Eğer bugün yurt içinde ve yurt dışında çağdaş, modern, başarılı Türk Kadınları olarak toplumda saygın bir yer kazandıysak bunu önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e daha sonra da Türkiye Cumhuriyeti’ne borçlu olduğumuzu unutmayalım.

Bu vesile ile bir kez daha kahraman Türk Kadınlarımızı ve Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum.”

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.