kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5498
EURO
34,8775
STERLIN
40,5254
BITCOIN
$66.416
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Şarkılar ve şiirler Aşık Veysel’e adandı

İNGİLTERE’DE hizmet veren Türk okulları öğrencilerini bir araya getiren etkinlikte okunan şarkılar ve şiirler Aşık Veysel’e adandı.

Şarkılar ve şiirler Aşık Veysel’e adandı
15.03.2018
0
A+
A-

İNGİLTERE’DE hizmet veren Türk okulları öğrencilerini bir araya getiren etkinlikte okunan şarkılar ve şiirler Aşık Veysel’e adandı.

Türkiye Cumhuriyeti Londra Eğitim Müşavirliği ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Eğitim ve Kültür Ataşeliğine bağlı hafta sonu okullarında eğitim ve öğrenim gören çocuklar bu yılki şiir etkinliğini Aşık Veysel adına gerçekleştirdi.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanan etkinlikte açılışı Aşık Veysel’in unutulmaz eserlerinden “Çiğdem der ki ben alayım” türküsünü seslendiren Bickley Türk Okulu öğrencileri Ela Commis, Lara İşbilen ve Ayşe Hassan yaptı. Ardından sahneye çıkan Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu öğrencilerinden Hasan Alodalı sahneye çıkarak Aşık Veysel’in “Bir küçük dünyam var içimde benim” şiirini seslendirdi.

Portsmouth Türk Okulu öğrencileri Ada Çelik ve Duygu Mersin etkinliğe çektikleri video ile katılarak, Rıfkı Kaymaz’ın “Ana dilim güzel Türkçem” şiirini okudu.

Grange Park Türk Okulu öğrencilerinden Talha Asiliskender, Cahit Sıktı Tarancı eseri olan “Memleket isterim” ile beğeni topladı.

Surrey Hülya Türk Okulu adına etkinliğe katılan Aysel Turaçlı ünlü şair Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın “Elif’in kağnısı” şiirini okurken ve Hüseyin Turaçlı ise ona sazıyla eşlik etti.

Aziziye Cami Okulu öğrencileri ise koro halinde Aşık Veysel’in “Sen bir ceylan olsan” şiirini okuyup video olarak etkinliğe gönderdi.

Diyanet Vakfı Türk Okulu öğrencilerinden Ubeydullah İnce ve Hüseyin Yılmaz etkinlikte Orhan Şaik Gökyay’ın “Bu vatan kimin” adlı şiirini seslendirdi.

Dr. Tözün İsa Chesterfield Atatürk Okulu öğrencileri Duru Ateş şair Aşık Veysel’den “Beni hor görme kardeşim” adlı şiiri okurken Celal Solma Ateş ise sazı ile ona eşlik etti.

Northwest Turkish Community Türk Okulu adına etkinliğe video gönderen Celine Ece Bulut ise Attila İlhan’ın “Ben sana mecburum” adlı şiirini seslendirdi.

ICGM Margate öğrencileri Belinay Dinç, Beyza Nur Aydın, Esmanur Akar, Elif Akar ve Müşerref Küçük ise şair Zeki Tombul’un “Türkiyem” şiirini okudu.

Southgate Atatürk Okulu öğrencileri Orhan Cemal, Vedat Cemal, Estel Kayım, Sedel Kayım ve Yasemin Doğantan Dack sahneye çıkarak Aşık Veysel’in yazdığı şiirlerden bir demet okudular.

Hornsey Atatürk Okulu öğrencileri Beste Cıkcık Aşık Veysel’in “Güzelliğin on ğara etmez” şiirini okurken Nesil Tümay ise ona sazı ile eşlik etti.

Stoke On Trent Osmaniye Türk Okulu öğrencisi Hayrunnisa Köse şair Rıza Tevfik Bölükbaşı’nın “Uçan kuşlar” adlı şiirini okudu.

Batı Londra Türk Okulu öğrencilerinden Tamara Çarpar ise Aşık Veysel’in “Anlatamam derdimi dertsiz insana” eserini seslendirdi.

Manchester Selimiye Türk Okulu öğrencilerinden Halil İbrahim Çelik şair Rıza Tevfik Bölükbaşı’na ait “Harap mabedler” adlı şiiri okudu.

Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu adına etkinliğe katılan Huriye Çifçioğlu ise Necip Fazıl Kısakürek’in “Canım İstanbul” şiirini okudu.

Etkinliğe katılan Yasemin Doğantan Dack ise bireysel performans sergileyerek Aşık Veysel’in “Uzun ince bir yoldayım” ve “Anlatamam derdimi dertsiz insana” eserlerini seslendirdi.

Etkinlik sonunda katılan öğrenciler tebrik edilerek hediyeler verildi. Aşık Veysel’e adanan etkinliğe KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran, TC Londra Büyükelçilik Eğitim Müşaviri Hasan Ünsal, KKTC Londra Eğitim ve Kültür Ataşesi Gülgün Özçelik, İngiltere Türk Dili, Kültürü ve Eğitimi Konsorsiyumu Başkanı Necmi Hasanoǧlu, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’tan gelen öğretmen ile öğrencilerin aileleri katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.