kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6007
EURO
34,8119
STERLIN
40,6223
BITCOIN
$64.798
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
şiddetli yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

“Ben yandım eller yanmasın”

UĞRADIĞI bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hasan Özcan’ın ailesi ve sevenleri İngiliz yetkilileri protesto etti.

“Ben yandım eller yanmasın”
15.02.2018
0
A+
A-

UĞRADIĞI bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hasan Özcan’ın ailesi ve sevenleri İngiliz yetkilileri protesto etti. Onlarca kişinin katıldığı protesto gösterisinde anne Emine Özcan’ın feryadı yürekleri dağladı. Anne Özcan’ın feryadı, halk ozanı Musa Eroğlu’nun “Ben yandım eller yanmasın” sözlerini akıllara getirdi.

Barking bölgesinde 3 Şubat Cumartesi gecesi gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Hasan Özcan için Barking Belediye Binası önünde protesto gösterisi düzenlendi. Barking Belediyesi önünde gerçekleşen eyleme onlarca kişi katıldı.

Acılı anne Emine Özcan, yaptığı konuşmada “Benim oğlum bunu hak etmemişti. Onun hedefleri, hayalleri vardı. Onun bu umutlarını bir bıçakla söndürmeye kimsenin hakkı yoktu. Bugün bir hafta oluyor, ben bu acıyı yaşayalı. Barking Belediye Başkanı, milletvekili, emniyet müdürü neredeler! Bir insan hayatı bu kadar ucuz olamaz. Benim oğlumun hayatı bir kuruş değerinde bile değilmiş, benim yüreğim yandı. Hiçbir annenin yüreği yanmasın. Bu sadece benim acım değil tüm toplumun acısıdır. Barking’de bir senede onlarca gencimiz gitti. Polis hiçbir şey yapmıyor, belediye hiçbir şey yapmıyor. Emniyet Müdürü hiçbir şey yapmıyor. Şu anda ayağa kalktılar, neden illa bir kurban gerekirdi. Bedelini ise benim oğlum ödedi.” dedi.

İngiliz polisi başta olmak üzere İngiliz siyasilerin de kendilerini yalnız bıraktığını dile getiren anne Emine Özcan, Türk siyasetçi ve bürokratlarının yanlarında olduğunu söyledi. Anne Özcan konuşmasını “Hep beraber Allah’ın izni ile oğlumuzu götürüp gömeceğim, ama bunun peşini bırakmayacağız. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti konsolosluğumuz arkamızda olduğu sürece hiçbir zaman yılmayacağız. Herkesten bizimle birlikte olmasını istiyorum, bugün benim oğlum yarın başkasının çocuğu. Lütfen hiçbir anne ağlamasın, kimsenin yüreği yanmasın, çocuklarımız sokaklarda gezen çetelere kurban gitmesin.” diye tamamladı.

Eyleme katılan bir başka anne de Hasan’ı öldüren çetenin, kendi oğluna da sardırdığını söyledi. Pakistanlı olduğu öğrenilen kadın, oğlunun yaralı olarak kurtulduğunu, polisin hiçbir şey yapmadığını dile getirerek öfkesini ifade etti.

Eylem sırasında etrafta bulunan bazı polis memurlarının kendi arasında gülerek sohbet etmeleri protestocuları daha da öfkelendirdi. Kimi aile yakınları ise polisi ırkçı olmakla suçlarken kısa süreli gerginlik yaşandı.

Protesto gösterisine katılanlar Barking Belediyesini ve polisi bölgedeki güvenlik açıklarını da eleştirdi. Yetkililer trafik cezası için kamera sistemi kuran fakat bölge sakinlerinin güvenliği için gerekli önlemleri almamakla suçlandı.

Yorumlar