kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.908
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
13°C
LONDRA
13°C
Parçalı bulutlu
Pazar Az bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

BTKD’den okul projesi

BTKD’den okul projesi
28.09.2012
0
A+
A-


btkd_1
LONDRA’nın en etkin sivil toplum kurumlarından Britanya Türk Kadınları Derneği’nin (BTKD) 12’inci dönem yönetim kurulu, geçtiğimiz günlerde Hammersmith’deki Lala Brasserie’de düzenlediği toplantıda üyeleriyle biraraya geldi.

BTKD’nin 12’inci dönem Başkanı Itır Sökmen ile Yönetim kurulu üyeleri Sevgül  Özkor, Banu Sarısözen, Zuhal Thieman, Dilek Ünal, İmren Taner, Ayşe Shoukri, Şazimet İmre, İrem Goulding’in ev sahipliğini yaptığı brunch’a KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ve eşi İhsan Tuncalı da katıldı. BTKD’nin kurucu başkanı Semiha Todd’un da katıldığı toplantıda Dernek Başkanı Itır Sökmen bir konuşma yaparak konuklara ‘hoşgeldiniz’ dedi. Sökmen, BTKD’nin kurulduğu günden bugüne kadar her zaman eğitime  öncelik verdiğini ve 10’uncu yılında  12. dönem yönetiminin de bunu devam ettireceğini belirterek, hedeflerinin bu dönemin gelirleriyle bir okul yaptırmak olduğunu açıkladı.

Derneğin 11. Yönetim Kurulu Başkanı Maviş Fuchs da söz alarak, geçtiğimiz Mayıs ayında Erzurum’a  dernek üyeleri Işıl Beard, Prof. Belma Baskett, Tülin Serpen ile yaptıkları gezi hakkında bilgi vererek, Ovacık ve Demirgeçit Köyü İlköğretim Okullarının BTKD’ye verdiği şiltleri takdim etti. Maviş Fuchs, BTKD üyesi Işıl Beard’in girişimiyle hem dernek, hem de şahsi yardımlarla bu 2 köy okulunun kaloriferlerinin tamir edildiğini, okullara bilgisayarlı dikiş makinaları alındığını belirterek, Londra’dan Erzurum’a uzanan “yardım elinin” çok büyük eksikleri giderdiğini söyledi. BTKD heyetinin büyük bir sevgi ve coşkuyla karşılandığını ve orada oldukça duygulu anlar yaşadıklarını anlatan Fuchs, eğitime yapılan her tür yardımın, kat kat geri döneceğini sözlerine ekledi.

btkd_2Lala Brasserie’nin ortakları Dr. Mehmet  Adışen ile Öner Bozdağlı, BTKD’nin etkinliğine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, eğitime herkesin katkıda bulunması gerektiğini ve BTKD’ye desteklerini sürdüreceklerini söylediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.