kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4916
EURO
34,5974
STERLIN
40,4620
BITCOIN
$62.345
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

‘Dava, Tükiye’de yargının bittiğinin tescilidir’

‘Dava, Tükiye’de yargının bittiğinin tescilidir’
25.09.2012
0
A+
A-

tanselİngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği (İADD), Balyoz Davası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, söz konusu davanın, Türkiye’deki yargının bittiğinin tescili olduğunu belirtti.

‘Kişilerin savunma haklarının ellerinden alınarak yapılan mahkemenin tamamen siyasal olduğu ve hukukun tamamen ortadan kalktığı düşüncesi içindeyiz’ diyen İADD başkanı Jale Özer, Atatürkçü Düşünce Derneği genel merkezinin konuyla ilgili olarak verdiği mesajı paylaştı.

Atatürkçü Düşünce Derneği genel başkanı Tansel Çölaşan, yönetim kurulu adına yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi:

‘İktidar, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerini ortadan kaldırma görevini ısrarla sürdürmektedir.

Yurt savunmasının en önemli gücü olan Türk Silahlı Kuvvetlerini etkisiz hale getirmek için, yaşamlarını ülkeleri için gözü kapalı feda etmeye hazır, yurtsever ordu mensuplarını BALYOZ adlı dava ile Silivri ve Hasdal’da tutsak eden yargı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız yargısı değil, iktidarın yargısıdır.

İktidarın; ülkemiz ve ulusumuz üzerine kurulu planların uygulayıcısı olduğu artık gün gibi ortadadır, bu amaçla kendi yargı sistemini, kendi yargıçlarını, mahkemelerini oluşturarak kendisine verilen görevin önünde engel oluşturan tüm ulusalcı güçleri yok etmek için çalışmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerine ve aydınlarına yönelik kıyımların amacı budur.

Bu güdümlü yargı, bu gün beklenen ve aslında bilinen kararını açıklamıştır;

Karar; iktidarın yargıçları tarafından kendilerine verilen görevin sonuçlandırılmasından ibarettir ve ülkenin dirliği ve birliğinden yana olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hiyerarşik yapısını bozarak, elini, kolunu bağlamak ve bertaraf etmek amaçlıdır.

Mahkemenin kararı, dava açılmadan verilmiştir, duruşmalar kurgulamadır. Yurtsever aydınlar yıllarca tutsak edilmiş, savunma hakları kısıtlanmış, hatta yok sayılmış, sahteliği kanıtlanmış delillere itibar edilmiş, sonuçta iktidarın, ülke üzerinde, bugün artık açıklıkla gördüğümüz tehlikeli amaçlarını, 2003’te gören TSK’nın komuta kademesini bertaraf eden karar bu gün yüzlerine okunmuştur.

Bu kararlar, yargı tarihinde Cumhuriyet’e ihanet belgesi olarak yer alacaktır. Gelecek kuşaklar bu kararları ibretle okuyacaklardır. Bu davanın tüm sanıkları bizim onurumuzdur.’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.