kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
STERLIN
40,9528
BITCOIN
$69.785
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Harringay’i model aldılar

Harringay’i model aldılar
24.09.2012
0
A+
A-

Hollanda, İçişleri Bakanlığı, yerel belediyeler ve polis görevlilerinden oluşan 24 kişilik heyet, Türkçe konuşan toplumun yoğun olarak yaşadığı Haringey’e gelerek incelemelerde bulundu.

Farklı kültürlerin nasıl birarada tutulduğu ve devlet toplum ilişkilerinin nasıl yürütüldüğüne dair araştırma yapan heyet, Londra’nın farklı kültürlerin biraraya getiren en önemli bölgelerinden Harringey’e gelerek, buradaki sistem hakkında bilgiler aldı.

Haringey Green Lanes üzerinde bulunan Salisbury Pub’da, Haringey Belediye Başkanı David Browne, Belediye Meclis Üyeleri Zena  Brabazon, Karen Alexander ve David Schmitz, Haringey Esnaflar Derneği Başkanı Şefik Mehmet ve Harringey Sakinleri Dernek Başkanı Ian Sygrave tarafından karşılanan heyet, yapılan toplantının ardından Green Lanes üzerinde faaliyet gösteren Türkçe konuşan topluma mensup işyerlerini ziyaret etti.

Heyetin Londra ziyaretini organize eden Meryem Kılıç, söz konusu ziyaretin amacıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘Heyet, Harringay’deki çok kültürlülüğü yerinde incelemek ve buradaki devlet-toplum ilişkisinin nasıl yürütüldüğüne dair fikir sahibi olmak amacıyla yola çıktı. Devletin ideolojisi nedir? Sivil toplum örgütleri istekleri nasıl organize ediyor? gibi soruların yanıtını bulmak ve buradaki işleyişi gözlemlemek amacıyla Londra’ya ziyaret gerçekleştirmek istedik.’

Hollanda’da belediyeciliğin çok gelişmiş olduğunu belirten Kılıç, bakanlığın direkt olarak topluma ulaşamadığını belirtti.

Aralarında Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnheim ve Den Haag belediyesi yöneticileri ile İçişleri Bakanlığı ve polis yetkilierinin bulunduğu 24 kişilik heyet, Londra’nın en  kozmopolit bölgelerinden birisi olan Haringey’in son yıllarda gösterdiği ekonomik ve sosyal gelişimi model almak istediklerini vurguladı.

Harringay Esnaflar Derneği Başkanı Şefik Mehmet ve diğer yetkililerden bölge ile ilgili bilgi alan heyet, Green Lanes üzerinde faaliyet gösteren işyerlerini ziyaret etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.