kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3684
EURO
34,9873
STERLIN
41,0276
BITCOIN
$70.852
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Limasollulardan Küçük ve Denktaş’a mevlid

Limasollulardan Küçük ve Denktaş’a mevlid
18.01.2018
0
A+
A-

Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nin iki önemli insanı olan Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük için, Londra Cyprus Garden’da Limasollular UK Derneği ve Türk İslam Vakfı tarafından bir anma töreni ve mevlid okuması gerçekleştirildi.

17 Ocak 2017 Çarşamba günü gerçekleşen anma gecesine KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran, KKTC Londra Konsolosu Ülkü Alemdar, Türk İslam Vakfı Başkanı Tevfik Zekai, Limasollular UK Derneği Başkanı Arife Retvan, CTCA Başkanı Leyla Kemal ve Kıbrıslı Türk toplumundan bir grup vatandaş katıldı.

İki önemli lider için gerçekleşen saygı duruşundan sonra konuşmasını yapmak için sahneye davet edilen Limasollular UK Derneği Başkanı Arife Retvan, iki büyük halk kahramanının gerek siyasi gerekse toplum üzerinde büyük hizmetleri olduğuna değinerek şunları söyledi:

“Aynı ay içerisinde Dr. Fazıl Küçük’ü 34 yıl, Rauf Denktaş’I 6 yıl önce kaybetmiştik. İki liderimizin de gerek siyasi Kıbrıs davasında gerekse toplum üzerinde çok büyük hizmetleri bulunmaktadır. Bu akşam bu özel gecenin hazırlanıp sunulmasında en küçük emeği, katkısı olan herkese teşekkür eder, unutulmaz liderlerimize ve şehitlerimize Tanrı’dan rahmetler dilerim.”

Konuşmasını yapmak için sahneye davet edilen KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran, iki liderin de yaşam ve özgürlük mücadelesi vermiş bu halka değerli birer örnek olduklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Kıbrıs Türk halkı önce Dr.Fazıl Küçük daha sonra Rauf Denktaş etrafında kenetlenerek yaşam ve özgürlük mücadelesi vermiş bir halktır. Liderlerimiz Dr. Fazı Küçük ve Rauf Denktaş ve dava arkadaşları bizlere yaşamın imkansızlaştığı günlerde umut vermiş, yol göstermiş, birlik ve beraberlik içerisinde mücadeleye ve direnmeye devam etmemiz halinde güzel günlerin geleceğine işaret etmişlerdir. Türk insanının kanından ve canından bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devleti doğmuştur. Kıbrıslı Türklerin mücadele tarihinin toplum liderlerini ve dava arkadaşlarının ve bu uğurda canlarını veren şehitlerimizi minnet ve rahmetle anarken, bu uğurda mücadele ederek sağ kalan gazilerimize de sağlık ve esenlikler dilerim. Sizleri unutmadık ve unutmayacağız.”

Rahmetli Dr.Fazıl Küçük ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın hayatını özet alan bir belgesel gösterimi gerçekleşti. Belgesel gösteriminin ardından mevlid ve okunan dualardan sonra program sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.