kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3695
EURO
35,0258
STERLIN
40,9851
BITCOIN
$70.115
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Alevi Sekreteryası’ndan basın açıklaması (VIDEO)

Alevi Sekreteryası’ndan basın açıklaması (VIDEO)
03.01.2018
0
A+
A-

Labour Parti Enfield Milletvekili ve Alevi Sekreteryası Başkanı John Ryan İngiliz Parlamentosu’nda Türkiye’de AKP hükümetinin politikalarını, İngiliz Devleti ve kamuoyuna duyurmak amacıyla Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil, dernek yöneticileri ve basının katılımı ile 3 Ocak 2018 Çarşamba Saat 13:00’de bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Britanya devlet yetkilileri, kamuoyu ve basının dikkatine yaptığı açıklama konuşmasında Britanya Alevi Federasyonu adına Başkan İsrafil Erbil özetle şunları söyledi:

“Türkiye’de AKP göreve geldiği günden itibaren anti demokratik uygulamalarına devam ediyor. Avrupa Birliği uyarılarına rağmen yerine getirilmesi gereken hiçbir demokratik uygulama gerçekleştirilmedi. Erdoğan, 2016 başarısız darbe girişimini çıkarları doğrultusunda kullanarak, otoriter ve diktatöryel bir rejim yaratmak için kendi yetkilerini her geçen gün biraz daha güçlendirdi. Bugün Türkiye’nin görüntüsü daha az liberal bir Avrupa demokrasisinden ziyade tek adam otokrasilerinin olduğu bir orta doğu ülkesine benziyor.”

“Alevi Kurumları ve halk son olarak AKP tarafından kurulan Halk Özel Hareketi tarafından tehdit altındadır. Şeriatı koruma adı altında kurulan ve AKP hükümeti tarafından resmi olarak tanınan bu yapının 7000 tane silahlı elemanı olduğu biliniyor. Çoğunluğu Işid elemanlarından oluşan bu yapı geçen hafta açıklanan bir KHK ile kanunlaştırılmıştır. Türkiye’de bir sivil savaş çıkmasından ve silahsız savunmasız Aleviler ve tüm diğer halkların katledilmesinden korkuyoruz. Özellikle Sünniler ve Aleviler arasında sorun varmış gibi gösterilerek tetiklenecek olan bir gerginlik endişesi yaşıyoruz.”

“Bu açıklamamızla Türk yetkililerini, polisi, ilgili bakanlıkları AKP’nin suikast çetelerine karşı uyarıyoruz. Her şeye rağmen, Britanya Alevi Federasyonu olarak Alevilik ve Aleviler için daha görünür, bilinir olma mücadelemize devam edeceğiz. AKP’nin düşmanlaştırdığı ve demokrasiden yana olan Akademisyenlerin, politikacıların, gazetecilerin ve tüm mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.