kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5286
EURO
34,9017
STERLIN
40,7465
BITCOIN
$65.035
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Alevi gençler de örgütleniyor

İskoçya’nın Glasgow kentinde geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda Britanya Alevi Gençlik Federasyonu (BAGF) kuruldu.

Alevi gençler de örgütleniyor
13.05.2014
0
A+
A-

 

 

Glasgow’daki toplantıya katılan Alevi gençler

Glasgow’daki toplantıya katılan Alevi gençler

Britanya genelinde yaşayan Alevi gençler tarafından Britanya Alevi Gençlik Federasyonu (BAGF) kuruldu.

Alevi gençler, seslerini her yerde duyurmakta.

BAF tarafından da destek verilen Alevi gençler, seslerini her yerde duyurmakta.

İskoçya’nın Glasgow kentinde geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda, bu amaç doğrultusunda Kurucu Meclis oluşturuldu.

20 gençten oluşan Kurucu Meclis’le ilgili toplantıda konuşan Cebrail Özer, “Tüm gençlerimizi kendi kimliğine sahip çıkmaya ve kurumsal çalışmaya destek vermeye bekliyoruz” dedi.

BAF DA DESTEK VERDİ

Britanya Alevi Federasyonu (BAF) Başkanı İsrafil Erbil de, aylık çalışmalarıyla iligili olarak bulunduğu Glasgow’da, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, gençlerin onurlu bir davranışı olarak gördükleri örgütlenmelerine BAF olarak destek verdiklerini belirtti. Erbil, şunları söyledi:

“Gelecek kaygısını ortadan kaldıran, geleceğe umutla bakan bir gençlik oluşturmak bugünün gençleri ve büyüklerinin birlikte çalışmasıyla olacaktır. Gençlerimiz cesaretli, girişimci, özgür ve bilinçli olduğu kadar kendi değerleriyle de barışık olmasını başaracaktır.”

AMAÇLARIMIZLA ÖRTÜŞMEKTE

Britanya Alevi Gençlik Federasyonu Kurucu Meclisi toplantıda bir de bildiri yayınladı.

Bildiride, “Britanya’da yaşayan Aleviler olarak birlikte sorunlarımıza çareler aramaya başladığımızda birçok sorunumuzun daha kolay çözülebileceğini görüyoruz. Birlikte olmak sadece sorunlarımızı çözme konusunda değil aynı zamanda akademik, ekonomik, teknoloji ve siyasi alanlarda da Alevi toplumunun daha görünür ve diğer toplumlarca fark edilir olmasınıda sağlamaktadır” ifadelerine yer verildi.

Britanya’da yaklaşık 250 ile 300 bin arasında Alevi nüfusunuyaşamakta olduğu ifade edilen bildiride, “Nüfus yoğunluğu İngiltere’nin başkenti Londra’da olmasına rağmen, İskoçya, Galler, İrlanda ve İngiltere’nin tamamında Aleviler vardır. Britanya’da onbir Alevi kültür merkezi ve Alevilere ait onlarca köy ve yöre dernekleri faaliyet yürütmektedir. Bu kurumlarımızda gençlere, çocuklara yönelik eğitim, kültür, sanat programları uygulanmakta ve özellikle Alevi öğretisi, Alevi inanç değerlerinin yaşatılması amaçlanmaktadır. Amaç aynı ya da benzer olsada kurumlarımızda farklı öğretim yöntemleri ve programları uygulanmaktadır” denildi.

Bildiride şu görüşlere yer verildi: “Her anne, babanın iyi bir evlat yetiştirme arzusu olduğu gibi, tüm kurumlarımızında iyi bir gençlik örgütleme arzusu bilinen bir gerçektir. Bu nedenle geleceğimize dair kaygılarımızı en aza indirmek ve gençlik sorunlarımıza birlikte çareler aramak için, güçlü bir gençlik kurumuna ihtiyaç vardır. BAGF girişimi, Britanya’da faaliyet yürüten Alevi kurumlarımızın amaçlarıyla örtüşmekte, içerik  ve hedefleri bakımından da önemli bir paralellik oluşturmaktadır.Başarılı gençlerimizin rol model olarak görev yaptığı, akademik, ekonomik, kültür, sanat ve inanç değerlerinin bütünleştiği, harman olduğu, geçtiğimiz yüzyıllarda Alevi Dergahlarında olduğu gibi, bir sonraki nesillere rehberlik yapabilecek önderlerin yetiştirildiği, üniversiteler ve okullar gibi çalışacak bir gençlik kurumunun oluşturulması hayati önem taşımaktadır”

Kurucu meclisin bildirisi şöyle: “Alevi kimliği ve Yol’unun bilinci ile yoğrulan gençler, üniversiteler ülkesi Britanya’nın dört bir yanındaki üniversitelerde örgütlenecek ve üniversitelerde kürsü talep edecektir. Britanya siyaseti, teknolojisi ve ekonomisinde yer alacak olan gelecek nesiller aynı zamanda köklerimizin bağlı olduğu Türkiye siyaseti, teknolojisi ve ekonomisinde de söz sahibi olacaktır.

Britanya’da yaşayan birinci nesil büyüklerimiz bu ülkede yaşayan gençlerin sorunlarını ve çözümlerini gençler kadar bilmesi mümkün değildir. Bu nedenle Afrika Atasözünde olan ‘yeryüzü, bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık’ özdeyişinde olduğu gibi gelecek, büyüklerden çok gençlerin ve çocukların sorunudur. Bir olalım, iri olalım, diri olalım şiarı tarihsel olarak ve günümüzde de önemini korumaktadır. Bazen yetişkinlerin gençlere örnek olduğu, bazende gençlerin yetişkinlere ve çocuklara örnek olduğu, aynen YOL’umuzda olan ‘çocuklarınızı çağınıza göre yetiştirin’ sözüyle yaşatılan bir gençlik kurumu güçlü bir beraberlik ve toplum bilinci oluşturacaktır.

Kurumlarımızın gençlik temsilcilerini bu birliği oluşturmaya davet ediyoruz. Kurucu mecliste yer almalarını ve tüzük çalışmaları başta olmak üzere tüm hazırlıkları birlikte yaparak en güçlü 1. Olağan kongremize hazırlanmayı hedefliyoruz. Tüm gençlerimizi sahip oldukları bölgesel ve siyasal farklılıklardan bağımsız olarak Alevi öğretisi rehberliğinde oluşacak bir gençlik birliği için bir, iri ve diri olmaya çağırıyoruz”

BAGF Kurucu Meclis üyeleri şu isimlerden oluştu:

Cebrail Özer, Dilan Eroğlu, Eda Üzüm, Gamze Demir, Erbil Erbil, Caner Gürgür, Elvan Asutay, Ali İçboyun, Burcu Güldede, Burak Gündüz, Ergun Aslan, Umut, Kulluk, Pınar Aksu, Dilara Kaya, Özgür Dirik, Erdal Pehlivan, Mehmetcan Yalçın, Ozan Kahraman, Fikret Eğilmez, Mustafa Tatar.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.