kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5691
EURO
34,7564
STERLIN
40,5014
BITCOIN
$63.464
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

TWPA’de “uzun dönem hastalıklar” semineri

İNGİLTERE Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA)’de düzenlenen seminerler serisi, “Uzun Dönem Hastalıklar” semineri ile devam etti.

TWPA’de “uzun dönem hastalıklar” semineri
15.12.2017
0
A+
A-

İNGİLTERE Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA)’de düzenlenen seminerler serisi, “Uzun Dönem Hastalıklar” semineri ile devam etti. 8 Aralık Cuma günü NHS’e bağlı North Middle Sex University Hospital’dan PALS Görevlileri Sevilay Kazım ve Tanya Mackessy tarafından gerçekleştirilen “Uzun Dönem Hastalıklar” ve “Hasta Hakları” hakkında bilgilendirme sunumu ile gerçekleşen etkinliğe yoğun bir katılım gerçekleşti.

PALS Görevlisi Uzman Sevilay Kazım katılımcılara uzun dönem rahatsızlıklarda dikkat edilmesi gerekenlerden bahsederek şunları söyledi:

“Uzun dönem hastalıklar ilgi ve ciddi bir bakım isteyebilir. Hastanın kendisine bakması gerektiği kadar etrafındakilerinde bu konuda yardımcı olması çok önemlidir. Örneğin astım hastalığı için gerekirse zaman zaman oksijeni bol temiz havası olan yerlere gitmenizi tavsiye ediyorum. Bildiğiniz gibi Londra’nın havası oldukça kirli. Bu da özellikle astım rahatsızlıklarına hiç iyi gelmiyor. Bunu Kıbrıs’a gittiğinizde bile hemen fark edebilirsiniz. Yani havanın temiz olması aranızda bu rahatsızlığa sahip olanlarınız varsa hemen fark ettikleri bir durumdur. Aynı zamanda yediklerimiz, içtiklerimiz, kilo kontrolümüzde çok önemli. Kilo maalesef tüm hastalıklarda olduğu gibi uzun dönemli hastalıkların baş düşmanı. Ancak biz bünyemizi bu rahatsızlıklara karşı sağlıklı tutarsak o zaman hiçbir hastalıktan, kanserde dahil olmak üzere korkmamız gerekmez. Moral ve motivasyon da bu hastalıkların tedavi sürecinde çok önemli. Bu yüzden sadece hastanın değil, yakınlarının da dikkat etmesi gereken bir durum bu. Yediğimiz içtiğimiz şeyleri doğal ve taze olan gıdalardan seçersek, örneğin bir meyve suyu içeceksek, portakalı sıkın ve taze taze için. Hiçbir gıdayı bekletmeden tüketmeye çalışın. Genelde siz de fark etmişsinizdir, doktorlar hep bir şarap tavsiyesinde bulunur günde bir kadeh şarap. Bunu bazılarımız maalesef doğru anlamıyor. Yani aslında küçük bir kadeh kullanmak gerekli. Yani her şeyi dozunda kullanmak lazım. Ancak şeker ve tuzu hayatımızdan çıkarmamız çok önemli. Bizim Kıbrıslı Türkler yemeklerde tuzu çok severler. Ancak mesela ben artık tuzlu yemek kesinlikle yiyemiyorum. Bu yüzden alışkanlıklar değişebiliyor. Çayı bile evde kendiniz doğal bitkilerden yapabilirsiniz, örneğin nane, karanfil, tarçın, zencefil, limon kullanarak hem üzerine soğuk su ekleyerek hem de sıcak su ile çok güzel aromalı çaylar yapabilirsiniz. Bu şekilde sağlıklı düşünür ve sağlıklı beslenirsek inanın bana hiçbir hastalıktan korkmamız gerekmez.”

TWPA Başkanı Ayşe Doğan düzenlenen seminerlerin oldukça ilgi gördüğünü ve herkesin katılabileceğini ileterek gazetemize şu bilgileri verdi:

“Tüm seminerlerimiz gibi bugün gerçekleştirdiğimiz seminerde oldukça iyi ve faydalı geçti. North Middle Sex University Hospital’dan PALS Görevlisi Uzman Sevilay Kazım ve Tanya Mackessy uzun dönem hastalıklarda yapmamız gerekenler ve hasta hakları konusunda önemli bilgiler paylaştılar. Bundan sonra düzenlenecek etkinliğimiz 15 Aralık’ta olacak. Yılsonu etkinliğimizde tüm yıl yapılan etkinlikleri değerlendirecek biraz eğlenecek ve yılsonu piyango çekilişi yapacağız. Herkesi bu yıl ki son etkinliğimize bekliyoruz. Ayrıca sizin aracılığınızla seminerlerimize katılan tüm uzmanlarımıza, yönetim kurulumuza, üye ve ziyaretçilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.