kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3669
EURO
34,9579
STERLIN
40,9424
BITCOIN
$70.348
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Başkonsolos’tan ‘Ankara Anlaşması’ için açıklama

Devam eden Brexit sürecinin hakkında birçok söylenti çıkmasına neden olan Ankara Anlaşması konusunda, Başkonsolosluktan bir açıklama geldi.

Başkonsolos’tan ‘Ankara Anlaşması’ için açıklama
14.12.2017
0
A+
A-

Devam eden Brexit sürecinin hakkında birçok söylenti çıkmasına neden olan Ankara Anlaşması konusunda, Başkonsolosluktan bir açıklama geldi. Konu ile ilgili iki ülke arasında ki temasların devam ettiğini belirten Başkonsolos Çınar Ergin şunları söyledi:

“Ankara anlaşması, İngiltere’de kendi işini kurmak isteyen vatandaşlarımıza önemli imkanlar sağlıyor. Birleşik Krallığın Avrupa Birliği’nden ayrılma kararından sonra, Ankara Anlaşması’nın akıbeti ile ilgili soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Şunu söyleyebilirim ki, biz Türkiye olarak vatandaşlarımızın Ankara Anlaşması’ndan kaynaklanan haklarının Brexit sonrası hangi isimde olursa olsun, devamı konusunda İngiliz yetkilileri ile bir temas ve diyalog halindeyiz. Bu konu da İngiltere’nin Avrupa Birliği üyesi olmayan fakat ilişkilerinin büyük çoğunluğu Avrupa Birliği’nden kaynaklanan, belirlediği 9 ülkeden biri olduk. Bir çalışma grubu kuruldu. Hatta bu çalışma grubu ilk toplantısını birkaç hafta evvel Londra’da yaptı.

Şu an da somutlaşmış, kesinleşmiş bir şey yok. Ama Ankara Anlaşması çerçevesinde buraya gelen kişilerin veya gelmek isteyen kişilerin mağdur edilmemesi hassasiyetle göz ettiğimiz hususlardan bir tanesi. Tahmin ediyorum bunda da iki ülke yetkilileri, ekonomik boyutuyla, sosyal boyutuyla değerlendirecektir. Brexit’ten önce iki ülke arasında var olacak bir mutabakatta tahmin ediyorum bu konuda isteklerimiz doğrultusunda kayır altına alınacaktır.”

Yorumlar

  1. Yasar says:

    Açıklamanız ve gerçek olan olaylarla alakası bile yok bizler burda mağdur durumdayız ama sizlerin umrunda bile değiliz aman koltuğunuza sahip çıkın