kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5056
EURO
34,5851
STERLIN
40,4807
BITCOIN
$62.409
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Irkçılığa karşı biraraya geldiler

Irkçılığa karşı biraraya geldiler
07.09.2012
0
A+
A-

irkcilikİngiltere’de faaliyet gösteren ırkçı bir oluşum olan EDL’in, Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Doğu Londra’daki Waltham Forest bölgesinde yaptığı ırkçı gösteriye karşı, sendikalar, kampanya grupları ve göçmenler biraraya gelerek yanıt verdi.

EDL’in 1 Eylül Dünya Barış gününde gerçekleştirdiği yürüyüşe İngiltere çapında ancak  200 kişi katabilirken, Waltham Forest bölgesinde ırkçılığa karşı yerel kampanyaların ve sendikaların çağrısı ile yapılan karşı yürüyüşe yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Orhan Dil’in haberine göre, yürüyüş öncesi Walthamstow Meydanı’nda bir araya gelen ırkçılık karşıtı kampanya grupları, sendikacılar, din adamları , politikacılar ve göçmen kurumların temsilcileri yaptıkları konuşmalarda Irkçı EDL’i bölgelerinde istemediklerini dile getirerek, EDL’in yürüyüşüne izin veren polise ve belediyeye tepki gösterdiler.

Demir ve Denizyolları Sendikası RMT’nin, EDL’in demiryollarını kullanması halinde istasyonları kapatacağını açıklaması nedeni ile Irkçı EDL üyeleri yürüyüş bölgesine ancak tuttukları özel  otobüslerle gelebildi.

Irkçı EDL’den önce belediye binasına doğru yürüyüşe geçen göstericiler, yol boyunca EDL’i teşhir eden pankartlar taşıdılar. Polisin aldığı yoğun güvenlik önlemleri ile ancak bir saat gecikmeli olarak yürüyüşe başlayan ırkçı EDL’i belediyeye binasına yaklaştığı noktada, anti faşistlerden ve ırkçılık karşıtlarından koruyabilmek için polis yoğun çaba harcadı.

Irkçılık karşıtları, arka sokaklardan polis kordonu ile Belediye önüne gelebilen ırkçı EDL’e konuşma fırsatı tanımadı. Irkçıları koruyabilmek için oldukça fazla çaba harcayan polis yürüyüş boyunca çok sayıda kişiyide gözaltına aldı.

Day-Mer ve Gik-Der’in yanısıra Tohum Kültür Merkezi ve Yüzçicek açsın Kültür Merkezi üyeleride EDL’e karşı yapılan gösteride yer aldı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.