kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5813
EURO
34,7803
STERLIN
40,3779
BITCOIN
$64.286
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Ayşe Aksel’den 7 dilde müzik ziyafeti

Ayşe Aksel’den 7  dilde müzik ziyafeti
05.09.2012
0
A+
A-

Ayse1Konser ve stüdyo çalışmalarını 2010 yılından bu yana Londra’da sürdüren solist ve gitarist Ayşe Aksel, 9 Eylül Pazar akşamı, Most Art Merkezi’nin Performans Salonu’nda bir konser verecek.

Akşam saat sekizde başlayacak olan konserde anonim türkülerimizden unutulmaz şarkılara, klasikleşmiş romantik parçalardan farklı ülkelerin folk melodilerine müzikseverler geniş bir repertuarla karşılaşacak. Kendine özgü yumuşak, duygulu ve incelikli bir şan tekniğine sahip olan Ayşe Aksel, farklı lisanlara yatkınlığının getirdiği birikimle yedi farklı dilde eserler yorumlayacak.

Kültürler ve ülkeler arasındaki dostluk bağlarının kaynaşmasında önemli işlevi olan müzik eserleri sınır tanımadan yolculuğunu sürdürüyor. Bu yolculuk esnasında aynı melodilerin farklı dillerde yorumlarına rastlarız. Ayşe Aksel, Pazar akşamı müzikseverlere Ola Se Thimizun – Olmasa Mektubun adlı parçayı Türkçe ve Yunanca seslendirecek. Quizas Quizas (Perhaps Perhaps-Senden Benden Bizden) adlı parçayı ise İspanyolca, İngilizce ve Türkçe olarak dinleyeceğiz. İtalya’nın efsanevi tatil köyü Portofino’da yaşanmış bir aşk hikayesini konu alan Portofino adlı şarkı ise Fransızca ve İngilizce yorumlanacak… Japonya’nın en tanınmış eserlerinden Yuuzuki’yi Japonca, Arap türkülerini caz düzenlemelerle sunan Suriyeli güzel şarkıcı Lena Chamamyan’ın da seslendirdiği Lamma Bada’yı da Arapça dinleme ve tanıma şansı bulacağımız konserde İngilizce, Türkçe, İspanyolca, Arapça, Japonca, Yunanca, Fransızca ve Almanca olmak üzere 8 farklı dilde erserler yorumlanacak…

Aşık Veysel’den Ezgini Günlüğü’ne, The Cranberries’den Sia’ya, anonim türkülerimizden günümüzün alternatif çalışmalarına çok geniş bir seçki sunulacak konserde Ayşe Aksel kendisini yazıp bestelediği Sorma adlı parça da ilk kez müzikseverlere buluşmuş olacak…

1985 İstanbul doğumlu Ayşe Aksel’in, ailesinin küçük yaşlarda müziksel duyma yetisini fark etmesi üzerine henüz 4 yaşındayken söylediği şarkılar kayda alındı. Gençlik yıllarında gitar ve tiyatro eğitimi aldı. Üniversite yıllarında tiyatro çalışmalarını daha profesyonel bir seviyeye taşıyarak 2008 yılında “En İyi Bayan Oyuncu” ödülüne layık görüldü.

2010 yılından bu yana konser ve stüdyo çalışmalarını Londra’da sürdüren Aksel’in, Leeds Metropolitan University’de gerçekleştirdiği stüdyo kayıtları Ekim ayından itibaren internet üzerinden yayınlanacak.

Organizasyonu ve sponsorluğu Eyvel Organisation tarafından üslenilen konser, 86 Stoke Newington High Street, London, N16 7 PA adresindeki Most Art Merkezi – Performans Hall’de, 9 Eylül Pazar akşamı saat 8:00`de başlayacak. Konser hakkında ayrıntılı bilgi için Eyvel Organisation’dan Deniz Eyvel’e 074 05 72 01 44 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.