kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5825
EURO
34,7736
STERLIN
40,4059
BITCOIN
$64.086
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

British Council’dan rahatlatan açıklama

British Council’dan rahatlatan açıklama
03.09.2012
0
A+
A-

british_councilBritish Council, hükümet tarafından, Avrupa Birliği dışından gelen öğrencilere vize sağlama yetkisi kaldırılan Metropolitan Üniversitesi ile ilgili bir bildiri yayınladı.

Hükümetin 29 Ağustos 2012 tarihinde üniversiteyle ilgili verdiği karar üzerine, gerek yapılan görüşmeler, gerekse kendilerine ulaşan bilgiler doğrultusunda durumun münferit bir olay olduğunu belirten British council, geçerli vizesi bulunan öğrencilerin endişelenmemeleri gerektiğini vurgulayarak şöyle dedi:

‘İngiltere’de diğer üniversitelerde okuyan uluslararası öğrenciler için herhangi bir yaptırımının bulunmadığını belirtmek isteriz. Dünyanın en iyileri arasında yer alan İngiliz üniversiteleri, yasal uygunluğu olan uluslararası öğrencileri bugün olduğu gibi önümüzdeki günlerde de memnuniyetle kabul etmeye devam edecektir.’

British Council CEO’su Martin Davidson konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

‘Dürüst olarak İngiltere’de okumaya gelen uluslararası öğrenciler, İngiltere’ye akademik, ekonomik ve kültürel olarak büyük bir katkı sağlamakta. İddialı öğrenciler tarafından dünyada en çok tercih edilen ikinci ülke İngiltere. Bu öğrenciler ülkemize eğitim kalitemizi ve geniş kültürel imkanlarımızı deneyimlemek için geliyorlar. Dünya çapına yayılmış ofislerimize bu konuyla ilgili pek çok başvuru geliyor ve biz İngiltere’nin uluslararası öğrencileri önemsediğini ve memnuniyetle kabul ettiğini bir kez daha tekrarlıyoruz.

Yaşanan söz konusu durumun İngiltere’deki diğer üniversitelerde okuyan öğrencileri etkilemeyeceği konusunda da açıklık getirmek isteriz. Durumdan etkilenebilecek öğrencilerin refahından endişelendiğimizden dolayı gerek Londra Metropolitan Üniversitesi, gerekse Yüksek Öğretim Kurumu Komisyonu, Ulusal Öğrenci Birliği (NUS) ve İngiltere Üniversiteler Birliği (UUK) ile irtibata geçerek bu öğrencilerin en az sorunla eğitimlerine devam etmelerini sağlamak için çalışıyoruz, İngilitere’nin yüksek kaliteli eğitim ve zengin kültürel imkanları, bu deneyimi yaşamak isteyen uluslararası öğrencilerin ilgi odağı olmaya devam edecektir.’

GEÇERLİ VİSESİ OLAN ÖĞRENCİLER KORKMASIN

İngiltere Sınır Ajansı, halen Londra Metropolitan Üniversitesi öğrencisi olan ve geçerli bir vize ile İngiltere’de bulunan öğrencilerin şu anda birşey yapmalarına gerek olmadığını belirtti. Ancak İngiltere Sınır Ajansı tarafından ülkede bulunma izinleri kısaltıldığına dair bilgilendirilen öğrencilerin, 60 gün içinde başka bir eğitim kurumunda eğitime başlamaları ya da İngiltere’yi terk etmeleri gerekmekte.

YENİ KAYITLI ÖĞRENCİLER BEKLEMELİ

İngiltere Sınır Ajansı, Londra Metropolitan Üniversitesi’nde eğitim almak üzere İngiltere’ye seyehat etmeyi planlayan öğrencilerin, bu aşamada seyahatlerini ertelemelerini önerirken, Londra Metropolitan Üniversitesi’nde okuyan ve geçerli bir vizesi bulunan ancak şu anda İngiltere dışında seyahatte bulunan öğrencilerin İngiltere dönüşleriyle ilgili herhangi bir sorun bulunmadığını da vurguladı.

DESTEK BİRİMİ KURULDU

İngiltere Sınır Ajansı’nın sadece Londra Metropolitan Üniversitesi’ne yönelik kararından etkilenen öğrencilere yardımcı olmak ve bu öğrencilerin İngiltere’deki eğitimlerine minimum aksamayla devam etmelerini sağlamak amacıyla bir destek birimi kuruldu. Devlet desteğiyle oluşturulan bu birim, İngiltere Yüksek Öğretim Bütçe Komisyonu (HEFCE), İngiltere Yüksek Öğretim Uluslarlarası İlişkiler Birimi, İngiliz Üniversiteler Birliği (UUK), İngiltere Sınır Ajansı ve Ulusal Öğrenci birliğinden oluşmakta. Öğrenciler daha detaylı bilgi için İngiltere Sınır Ajansını web sitesini ziyaret edebilirler (http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/newsarticles/ 2012/august/28-LMU-revoked1).

Aynı zamanda Londra Metropolitan Üniversitesi öğrencilerine destek olmak amacıyla bir danışma hattı kurdu. Öğrenciler +44 (0)20 7133 4141 numaralı telefondan durumlarıyla ilgili merak ettikleri soruların yanıtlarını alabilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.