kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.781
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Büyükelçi’den 30 Ağustos resepsiyonu

Büyükelçi’den 30 Ağustos resepsiyonu
31.08.2012
0
A+
A-

res_11
TC Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90’ıncı yıldönümü dolayısıyla bir resepsiyon verdi.

Büyükelçilik Rezidansı’nda düzenlenen resepsiyonda, Büyükelçi Ünal Çeviköz ve eşi Emel Çeviköz, Londra’da görevli Türk Silahlı Kuvvetleri Ateşeleri, Nato görevlisi yüksek rütbeli askerler, Türk ve yabancı diplomatlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve basın mensupları biraraya geldi.

res_7

Büyükelçi Ünal Çeviköz, eşi Emel Çeviköz, Türk Silahlı Kuvvetler Londra Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Erdal Ergün ve eşi Hülya Ergün tarafından kapıda karşılanan misafirler,  Türk ulusal tarihinin en önemli günlerinden birinin yıldönümünde biraraya gelmenin mutluluğunu yaşadılar.

TC Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, resepsiyonda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

res_8

’90. yıldönümünü kutladığımız 30 Ağustos, Türk tarihinin dönüm noktasıdır. Ulusal Kurtuluş mücadelemizin sonu ve cumhuriyetin bir uvertürüdür denilebilir. 30 Ağustos ile birlikte ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, cumhuriyetimizin ilanını hazırlamış olduklarını söylemişlerdir. Ben 30 Ağustos’u fevkalede önemli bir tarih olarak görüyorum. Herkesin de bu tarihin önemini idrak ettiği kanaatindeyim.’

Büyükelçi Çeviköz konuşmasının ardından, aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetler Günü olarak da kutlanan 30 Ağustos’ta, geleneği bozmayarak Londra’da görev yapan askeri ateşelerin terfileri için kısa bir tören düzenledi.

res_3

Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Ateşesi Yarbay Erdinç Kocayanak’ın albaylığa terfi rütbesini Büyükelçi Ünal Çeviköz ve Kocayanak’ın eşi Hilal Kocayanak takarken, Türk Silahlı Kuvvetler Hava Ateşesi Ömer Özkan’ın albaylığa terfi rütbesini TSK Londra Deniz Ataşesi Kurmay Albay Erdal Ergün ve Özkan’ın eşi Duygu Özkan birlikte taktılar.

res_6

Tören’in ardından Büyükelçi Ünal Çeviköz, Deniz Ataşesi Kurmay Albay Erdal Ergün, Kara Ateşesi Albay Erdinç Kocayanak ve Hava Ateşesi Albay Ömer Özkan, Nato’da görevli askerler, Deniz Kurmay Binbaşı Erkan Erdem, Deniz Kurmay Binbaşı İsa Aydın, Deniz Kurmay Albay Hakan Ercan, Deniz Kurmay Binbaşı Erdinç Sancar, Deniz Kurmay Binbaşı Erkan Erdem, Deniz Kurmay Binbaşı Volkan Duman ve Deniz Kurmay Binbaşı Eyüp Uyanık ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

res1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.