kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5865
EURO
34,8497
STERLIN
40,6973
BITCOIN
$64.770
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Londra’da ‘Türk Kültür Evi’ açılsın

İNGİLTERE’DE yaşayan Türk Öğretmenlerin sorunlarını ve isteklerini paylaşabildiği önemli derneklerden biri olan İngiltere Türk Öğretmenler Derneği, Londra’da bir kültür evini açmak için bir kampanya başlattığını duyurdu.

Londra’da ‘Türk Kültür Evi’ açılsın
09.11.2017
0
A+
A-

Mansur Işıkbol.

İNGİLTERE’DE yaşayan Türk Öğretmenlerin sorunlarını ve isteklerini paylaşabildiği önemli derneklerden biri olan İngiltere Türk Öğretmenler Derneği, Londra’da bir kültür evini açmak için bir kampanya başlattığını duyurdu. İngiltere Türk Öğretmenleri Derneği Başkanı Mansur Işıkbol, neden böyle bir kültür evi açma gayretinde olduklarını şu sözlerle açıkladı:

“Londra’da işkolik diye tanımlayabileceğimiz birçok işveren var. (Lokanta, market vs.) Bunlar sabah erkenden işe gidip, akşam geç vakitte gelmektedir. Eşini ve çocuklarını ihmal etmektedir. Maddi sorunları olmadığı halde, aile içinde sevgi ve saygı kalkmakta, kültürel değerlerini kaybetmektedirler. Bu türlü ailelerin mutlaka desteğe ihtiyacı vardır. Ayrıca birçok aile ve kişi Londra’da yardım alarak yaşamaktadır. Bunlar ile ilgili gözlemlerimi, birkaç konuda ele alabilirim. İçlerinde maalesef aldıkları yardım paraları ile kumar oynayanlar, alkolik olanlar, akıl sağlığı yerinde olmayanlar, yalnızlık hastalığına yakalanıp evden çıkamayanlar var. Bu ailelerin çocukları sahipsiz. Yarın ne olacaklarını siz düşünün. Kültür erozyonuna uğranan bu çocuklar yaşadığı toplum içinde tehlikeli olacaklar. Hatta bazıları çeteler oluşturmakta, suç işlemektedir. Diğer bir sorun geçici olarak Londra’ya gelenler, öğrenci olarak gelenler, yakınları desteği ile İngiltere’ye gelenlerin ihtiyaçları. İngiltere’de çeşitli dini cemaatler faaliyet göstermektedir. Kendilerinden olmayanlara karşı hasım hane duruşları görülmektedir. (Ticari anlamda) Bunlar arasında Cem Evi kendi camiasında çok etkili çakışmaktadır.

Londra da olumlu bir şekilde hizmet eden Türk Okulları kiralık okullarda faaliyetini sürdürmektedir. Olumlu hizmet veren dernek ve kuruluşların kendilerine ait yeri yoktur. Geçici yerlerde çalışmalarını sürdürmektedirler. Türkiye de ki, siyasi çekişmeler buraya da yansımaktadır. Çeşitli politik ve siyasi çekişmelere sürdürülmektedir. Sorunlu kişi ve ailelere ulaşıyoruz ancak onları çağırıp ilgilenebileceğimiz bir mekan yok. Kısa ve öz olarak, her türlü vatandaşımızın gelebileceği, buluşabileceği, kültürel etkinlik yapabileceği, siyaset dışı ve üstü bir mekana ihtiyaç vardır. Bu sebeple Londra’da ‘Türk Kültür Evi’ açmak için kampanya başlatıyoruz. Bunun için gerekli bütçenin sağlanması gerekiyor. Bu sebeple değerli toplumumuzdan bu konuda destek bekliyor ve bu parayı temin edeceğime inanıyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.