kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5916
EURO
34,8605
STERLIN
40,6330
BITCOIN
$64.259
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Memleket’den ayrı bir bayram daha

Memleket’den ayrı bir bayram daha
23.08.2012
0
A+
A-

Haber / Fotoğraf: Erem Kansoy

bay1Müslümanlık aleminin Ramazan Bayramı İngilterede yaşayan gurbetci vatandaşlarcada kutlandı. Ülkelerinden ayrı, buruk bir bayram geçiren vatandaş, ailelerinden ve sevdiklerinden uzakta bayram kutlamanın üzüntü verici olduğunu belirterek, halkın büyük bir çoğunluğu ise çalışmaktan bayram kutlayamadıklarından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Tüm yaşananlara rağmen bayram sevincini yakınları ile kutlayan ve geleneklerini sürdüren, bir birine kenetli toplumumuz, gazetemiz aracılığı ile de yurt dışında ve İngiltere’de yaşayan yakınlarına bayram mesajı gönderdi.

Asiye Recep, Restaurant çalışanı

“Bayramda yurt dışinda yaşamak mutsuzluk verici, tüm ailemi sevdiiklerimi çok özledim onların yanında olup bayramı birlikte geçirmeyi çok isterdim. Bulgaristan’da oğlum, gelinim torunlarım var, annem orada tüm ailemi çok özledim, büyükleri ellerinden küçukleri gözlerinden öperim, tüm müslüman aleminin Ramazan bayramını kutlarım.”

Onur Kebap House işletmecisi, Hayri Şilfikir

“14 yıldır ülkemden ayrıyım bayramlar burada Türkiye’deki gibi olmuyor. O eski Türkiye’deki bayramları özlüyorum. Türkiye’de yakınlarımiz var, onların bayramını içtenlikle kutluyorum, ülkemi ve çocukluğumuzdaki  bayramlari arar olduk. Bütün akraba eş, dostlara selam eder bayramlarını kutlarım. Bu ülkede çalışmaktan dolayı ailece biraraya gelip bir bayram yemeği bile yeyip bayramımızı kutlayamadık.”

Savaş Demir, Capital Restaurant işletmecisi

“Bayram sebebiyle işlerimiz çok iyi, Ramazan ayının bereketini bayramdada yaşadık, tüm ailemin dostlarımın ve müslüman aleminin bayramını en içten dileklerimle kutlarm.”

Bahattin İvgin, Biltat toptancı işletmecisi

“Memlekette bayram daha güzeldi eski bayramlari arar olduk, burada iş yapmaktan bayram kutlamaya zaman bulamadık, Londra’da yaşayan müslüman aleminin bayramını kutlarım.”

İsmail Saitoğlu, Vizyon optik işletmecisi

“Öncelikle tüm müslüman aleminin bayramını kutlarım, eskiden bayramları heycanla beklerdik bayramlık kıyafetler alınırdı, yakınlarmızı dolaşırdık bayramlarını kutlamak ellerini öpmek için can atardık, şimdi herkes tatilde Türkiye’de ve ancak telefonla bayramlaşıyoruz, bildiğimiz o eski bayram kültürü kalmadı, gençlerde artık önem vermiyor eski değeleri unutuyor ve kutlamıyorlar. Türk toplumu olarak birlik olamıyoruz, daha sıkı bir araya gelip birlikte olmamız ve kültürel değerleri, kutlamaları, bayramları yaşatmalıyız.”

İcut berber çalışanı, Hasan Fırat

“Tüm sevenlerimizin, dostlarımızın ve müşterilerimizin bayramını en içten dileklerimiz ile kutlarız. Eskiden bayramlar daha güzledi insanlar birbirine daha yakındı şimdi artık insanlar değerlerini unutmuş, örf ve adetlerini unutmuş ve yeni nesil bayramları kendi kültürünü unutmuş, keşke bayramlar eskisi gibi ailece kutlansa insanlar birbirine daha yakın daha içten samimi bayramlarını kutlasa.”

Limasollular derneği As Başkanı, Arife Rıdvan

“Bayramlar nerde olursak olalım ayni duygusallığı yaşarız, gurbette bayram acı değil ama buruk, özlemler hiç bitmez ama bayramdaki özlem insanı bir başka etkiler. Canım anacığıma ve tüm Arsal ailesinin Ramazan bayramını kutlarım,ayni zamanda sosyal yaşamdaki tüm  dostlarımın ve tüm dünyada terörün savaşların yaşandığı  ülkelerin insanlarının bayramlarınıda kutlu olsun keşke sıkıntı içinde yaşayan herkesi kucaklasam yardım edebilsem.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.