kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
STERLIN
40,9911
BITCOIN
$69.724
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere AKM ve Cemevinde Muharrem Cemi (VIDEO)

İngiltere AKM ve Cemevi’nin Dalston’da bulunan binasında düzenlenen Muharrem Cemi töreni yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

İngiltere AKM ve Cemevinde Muharrem Cemi (VIDEO)
05.10.2017
0
A+
A-

İngiltere AKM ve Cemevi’nin Dalston’da bulunan binasında düzenlenen Muharrem Cemi töreni yoğun bir katılım ile gerçekleşti. 12 Gün boyunca süren matem oruçlarının bitmesiyle, Hasan Ali İçlek Dede ve Ali Dereli Dede yönetiminde geçtiğimiz salı akşamı, Muharrem Cemi bağlandı.

Özelikle kadınların ve çocukların büyük ilgi gösterdiği törene gelenler, salonda yer bulmakta güçlük geçti. Dede Hasan Ali İçlek, Londra’da yaşayan Alevilerin kendi değerlerine bu kadar bağımlı olmasının son derece sevindirici olduğunu söyleyerek sözlerine şunları ekledi:

“Biz bugün canlar, burada Alevi inanç insanları olarak Tanrımız ile buluşmaya geldik. Yaratanla, Hak’la buluşmaya geldik. Kimi incittiniz, kime haksızlık yaptınız, yaratana karşı mı haksızlık yaptınız, birine zarar mı verdiniz, o sizin gizeminizde saklı. Bunu bir tek yaratan bilir. Ancak siz kendi vicdanınızda, bu yolu süren her yol talibi, kendi gönüldeki eksiğini bilerek, bugün hakikati ile buluşmak üzere bu hak cemine gelmiş ki bizim cemlerimiz bu hakikatle yürür, bu hakikatle kendi manasını bulur.”

“Matem Ayı süresince oruç tutan cümle canların oruçları kabul olsun” diyen Ali Dereli Dede ise “Kerbela, bize zalimin değil mazlumun yanında, Hakk’ın yanında, insani değerlerin yanında durmayı öğretti. Muharrem orucu biz Aleviler için Adem peygamberden başlayarak bütün peygamberlerin yerine getirdikleri bir ibadettir. Bunun yanı sıra başta Hz. Hüseyin olmak üzere On İki İmamların şahadetlerinden dolayı aynı zamanda bir yastır. Bundan dolayıdır ki Muharrem orucunun diğer bir adı da Yas-ı Matemdir” diye konuştu.

AŞURE YENİ BİNADA

Bu yıl ki Aşure Günü, İngiltere AKM ve Cemevinin Wood Green’deki yeni binasında gerçekleşecek. Aşure lokmalarının paylaşılacağı tören 8 Ekim Pazar günü saat 12.30’da başlayacak. 19 Clarendon Road, N8 0DD adresindeki yeni cemevindeki tören Alevi dedelerinin katılımıyla gerçekleşecek.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.