kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3670
EURO
34,9587
STERLIN
40,9439
BITCOIN
$70.239
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

CTCA Gala ve Ödül Töreni düzenlendi

Geceye katılan KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran ise İngiltere’nin Kıbrıslı Türkler için ikinci yurt olduğunu belirtti.

CTCA Gala ve Ödül Töreni düzenlendi
02.10.2017
0
A+
A-

Council of Turkish Cypriot Associations (CTCA)’nın düzenlemiş olduğu Gala yemeğine başta Londra’nın Kıbrıs Temsilcisi Zehra Başaran KKTC Londra Konsolosu Ülkü Alemdar, Türkiyenin Londra Eğitim Müşaviri Hasan Ünsal, KKTC Londra Temsilciliği Eğitim ve Kültür Ataşesi Gülgün Özçelik, Southend West Milletvekili Sir David Amess, Kıbrıs Türk kökenli Belediye Meclis üyeleri Ahmet Durmuş, Ersin Celebi ve Nick Halil Halebi de hazır bulundu.

ÜNLÜ KIBRISLI TÜRKLER DE GALA’DA

Londra’da Imperial Hotel restoranında gerçekleşen geceye ünlü iş adamı Touker Suleyman, kitapları satış rekorları kıran ünlü yazar Sibel Hodge, televizyon kanallarından da tanınan ünlü mutfak şefi Selin Kiazim, Olimpiyatlara katılacak olan İngiltere Milli forması giyen 19 yaşındaki Kıbrıslı judocu Açelya Toprak ile ITV’de yayınlanan Love Island’ın kazananı Kemal Çetinay da yer aldı.

Yoğun bir katılım gerçekleştiği gecede Konsey Başkanı Leyla Kemal konuşmasında festivalin başarısına vurgu yaparak şunları söyledi:

“Britanya’da bulunan Kıbrıslı Türklerin birlik ve beraberliğini gördüğümüz, 20.000 kişinin katıldığı bir festivali birlikte gerçekleştirdik. Bu festival örneği bize birlikte hareket ettiğimizde neler yapabileceğimizi de göstermiş oldu. Farklı kültürde İngiltere’de 100 yıldır yaşayan Kıbrıslı Türklerin kendi kültürlerini ve değerlerini burada yaşatmaya devam etmeleri için elimizden geleni var gücümüzle yapmaya devam edeceğiz. Tüm dünyada örnek bir insan olan Kıbrıslı Türkler aynı zamanda KKTC’nin her zaman onuru ve gururu olmuşlardır. 100 yılımızda bu yıl 3 farklı etkinlik düzenleyerek Kıbrıs’ın tarihine vurgu yapmak ve tarihe geçirmek istedik. Yaptığımız tüm etkinliklerde bizi destekleyen Temsilcimiz Sayın Zehra Başaran’a ve tüm sponsorlarımıza tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şimdi bu önemli gece de bize her zaman destek olan kişilere ödüllerini dağıtacağız. Davetimize katılan herkese huzurunuzda teşekkür eder, herkese keyifli bir gece dilerim.”

KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran

Geceye katılan KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran ise İngiltere’nin Kıbrıslı Türkler için ikinci yurt olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Yaşanan tarihi, siyasi ve ekonomik olaylarla doğduğu toprakları terk ederek dünyaya yayılan Kıbrıs Türkleri bundan 100 yıl önce dalga dalga İngiltere’ye gelerek Birleşik Krallık topraklarını kendilerine ikinci yurt edindi ve burada her anlamda yeşerdiler. Diyasporada yaşayan insanlarımızın bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan nüfustan çok daha kalabalık olduğunu söylemek doğru olur. Bu akşam yine köklerine ve kültürüne sahip çıkarken bulunduğu ortama ve çağa uyum gösteren insanlarımızla Kıbrıs’tan göçün 100 yılını anıyoruz. Unutmayalım ki birlikten güç doğar ve herkesi olduğu gibi sevgiyle ve hoşgörü ile kucaklayalım. Ancak o zaman daha yapıcı daha yaratıcı daha mutlu ve refah bir sonuç ortaya çıkar. İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Sayın Leyla Kemal ve gönüllü çalışma arkadaşlarımı kutlarım.”

Gecenin ödül töreninde ödül sahiplerine CTCA UK Başkanı Leyla Kemal ve Konsey yönetimden Işık Vedat ödüllerini takdim etti. Ödül töreninde çeşitli kategorilere dağıtılan 18 ödül sahiplerini buldu.

Hayat Boyu Başarı Ödülü 2017 (kadın) Akile Işın

 

En İyi Katılımcı Başkan 2017 Tevfik Zekai

 

En Başarılı Üye 2017 İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA) Başkan Ayşe Doğan

 

En Aktif ve İsbirliği İçinde Çalışan Üye 2017 Limasollular Derneği Başkanı Arife Retvan

 

İngiliz Kraliyet Ailesi’nin gömlekçisi olarak tanınan Kıbrıslı Türk Touker Süleyman.

 

İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Başkanı Kemal Soyer

 

İngiltere’de Kuzey Kıbrıs’ı En İyi Şekilde Tanıtma 2017 Cyprus Paradise Dr. Muhammet Yasarata

 

Yükselen Kıbrıslı Türk Yıldız (Kadın) Açelya Toprak

 

Kıbrıs Türk Kültürü Tanıtımı Üstün Yetenek Kategorisi 2017 (Kadın) Selin Kiazim

 

 

 

ITV Love Island kazananı Kemal Çetinay, Yükselen Kıbrıslı Türk Yıldız ödülü sahibi oldu.

 

 

  1. En İyi Katılımcı Başkan 2017 Tevfik Zekai
    2. En Aktif ve İsbirliği İçinde Çalısan Üye 2017 Limasollular Derneği
    3. En Başarılı Üye 2017 İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA)
    4. Kıbrıs Türk Kültür Festivali’nin Ana Sponsoru 2017 Deluxe Fabrics
    5. Öne Çıkan Festival Gönüllüsü 2017 Duygu Tağmaç
    6. Kıbrıs Türk Kültürünün En İyi Tanıtımcısı 2017 Hornsey Atatürk Okulu
    7. Hayat Boyu Başarı Ödülü 2017 (Kadın) Akile Işın
    8. Hayat Boyu Başarı Ödülü 2017 (Erkek) Dr. Özkan Hıfsı
    9. Yılın Kıbrıslı Türk Yardımseveri 2017 Tuncel Nalbantoğlu
    10. Kıbrıs Türk Toplumunda Spora En İyi Katkı 2017 Kemal Soyer
    11. Halkın Seçimi: En İyi Medya 2017 Kıbrıs Genç TV
    12. İngiltere’de Kuzey Kıbrıs’ı En İyi Şekilde Tanıtma 2017 Cyprus Paradise
    13. Kıbrıs Türk Kültürü Tanıtımı Üstün Yetenek Kategorisi 2017 (Kadın) Selin Kiazim
    14. Kıbrıs Türk Kültürü Tanıtımı Üstün Yetenek Kategorisi 2017 (Erkek) Özgen
    15. Yükselen Kıbrıslı Türk Yıldız (Kadın) Açelya Toprak
    16. Yükselen Kıbrıslı Türk Yıldız (Erkek) Kemal Çetinay
    17. 2017 Yılının Kıbrıslı Türk Üstün Şahsiyeti (kadın) Sibel Hodge
    18. 2017 Yılının Kıbrıslı Türk Üstün Şahsiyeti (erkek) Touker Suleyman

 

GECEDE YAŞANAN TATSIZ OLAY

Gecenin tatsız olarak değerlendirilebilecek olayı, davet edilen bazı sanatçı ve basın mensuplarından yemek ücreti olarak (30 pound) istenmesi oldu. Bu durum karşısında Londra’da tanınmış birçok basın mensubu “Şimdiye kadar davet edildiğimiz hiçbir organizasyonda, bizden böyle bir ücret talep edilmemişti. İlk defa böyle bir olaya şahit olduk. Neticede davet edilen organizasyona haber yapma amacı ile gidiyoruz.” şeklinde yorum yaptılar. Konsey yönetiminden Işık Vedat ise konu hakkında gazetemize açıklama yaptı. Vedat, basın mensuplarından yanlışlıkla para istendiğini ama hiçbirinden para alınmadığını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.