kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5106
EURO
34,5587
STERLIN
40,4027
BITCOIN
$62.853
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Türkçe Film Festival’inden destek çağrısı

LONDON Turkish Film Festival kısa adıyla LTFF, 1993 yılından bu yana Vedide Kaymak tarafından resmi olarak başlatılmış ve o zamandan bu yana Londra’da toplumumuz adına önemli bir rol oynamıştır.

Türkçe Film Festival’inden destek çağrısı
28.08.2017
0
A+
A-

LONDON Turkish Film Festival kısa adıyla LTFF, 1993 yılından bu yana Vedide Kaymak tarafından resmi olarak başlatılmış ve o zamandan bu yana Londra’da toplumumuz adına önemli bir rol oynamıştır. Gösterilen ilgi sayesinde, İlk başladığı yıllarda 3 günlük bir etkinlik şeklinde geçen festival, bugün 2 hafta tam kapsamlı büyük bir festival haline dönüştü. Sadece Türkiye’den değil, dünyanın diğer yerlerinden de katılımın olduğu geçtiğimiz 10 yıl içerisinde, Türkiyeli film yapımcıları yeni yaratıcı yönler keşfetmiş, profesyonel eleştiriler almış filmler yapmış ve tüm dünyadan ödüller almışlardır. LTFF film programının her zaman kapsayıcı bir üslubu olmuştur. Bu şekilde de Batı’da yaşayan ve çalışan yeni kuşak Türkiye kökenli sinemacılara da yeni bir zemin sağlamıştır. Festival aynı zamanda kısa ve belgesel filmlere de yer vermiştir, bu şekilde genç sinemacılara da geniş kitlelere erişim olanağı sağlamıştır.

Geçtiğimiz yıllar içerisinde LTFF, 300 uzun metraj film ve 350 kısa film ve belgesel gösterimi gerçekleştirmiştir. Festival bu süre içerisinde yönetmenler, yapımcılar ve oyunculardan oluşan 250’ye yakın konuğu Londra’ya davet etmiş ve ağırlamıştır. Paneller ve toplantılar da festivalin yan faaliyetleri arasında yer almaktadır. 21. London Turkish Film Festival heyecan verici ve çığır açan bir organizasyon olarak, yeni trans-kültürel Türkiye sinemasını seyircileriyle buluşturacak.

NEDEN YARDIM VE DESTEĞE İHTİYAÇ VAR?

London Turkish Film Festival bugüne kadar bağımsız kalmayı başarabilen bir festival olmuştur. Geçtiğimiz iki yıl süresince LTFF festivali gerçekleştirebilmek için ise yeterli finansı sağlayamamıştır.
LTFF, festival programına müdahale etmeye çalışan sponsor ve destekçilerine taviz vermeyip bağımsız olarak ayakta durmaya çalışmıştır. Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılma süreci sırasında reklam bütçelerini iyice kısan şirketler LTFF’in gerekli desteği alamamasına sebep olmuş ve festival ana sponsorlarını kaybetmiştir.

DESTEĞİNİZ İLE NELER DEĞİŞECEK?
LTFF gibi niş festivallerin Londra’nın hali hazırda çoklu kültür yapısına, dramatik stiller ve yeni bilgilerle zenginlik kattığına ve pek çok izleyiciye erişim kolaylığı sağladığına inanıyoruz. İngiltere’de yabancı film gösterimleri gün geçtikçe azalmaktadır. Yardımlarınız, seyirci ve filmleri bir araya getirmeye devam etmemizi sağlayacaktır. Festivale destek olmak için www.crowdfunder.co.uk/21-london-turkish-film-festival adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.