kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4199
EURO
34,4363
STERLIN
40,3176
BITCOIN
$62.970
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cuma Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Londra’da Selda Bağcan rüzgarı esti

Londra’da Selda Bağcan rüzgarı esti
08.08.2012
0
A+
A-

selda_1Türk müziğinin önemli seslerinden Selda Bağcan, Londra’nın en büyük sanat merkezlerinden Southbank Centre’daki Queen Elizabeth Hall’de konser verdi.

2012 Londra Olimpiyatları kapsamında düzenlenen Meltdown Festival’de sahne alan Selda Bağcan, aralarında farklı uluslardan çok sayıda izleyicinin katıldığı konserde en çok sevilen şarkılarını seslendirdi.

DHA’nın haberine göre Amerika’nın New York kentinde verdiği konserin ardından 2 Ağustos Perşembe akşamı Londra’nın en önemli konser salonlarından Queen Elizabeth Hall’de sahne alan Bağcan, izleyenlere unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı. Bağcan, konserinde ‘Beni Unutma’, ‘Sivasın Yollarına’, ‘Sarı Saçlım Mavi Gözlüm’, ‘Yalan Dünya’, ‘Tatlı Dillim’, ‘İnce İnce bir Kar Yağar’ gibi kendi bestelerinin de aralarında bulunduğu şarkılarını izleyenlerle hep bir ağızdan söyledi.

Hareketli parçalardan oluşan bir repertuar hazırlayan sanatçıya konser salonundaki Türk hayranları da halaylar çekerek eşlik etti. Salonun önüne kadar inen hayranları halaylar ve alkışlarla salonu inletirken Bağcan sevincini “Queen Elizabeth Hall, Elizabeth Hall olalı böyle bir coşku gördü mü” sözleri ile ifade etti.

Sanatçı, Aşık Mahsuni Şerif’in Atatürk için bestelediği ‘Sarı Saçlım Mavi Gözlüm’ adlı şarkısını elindeki Türk bayrağı ile seslendirdi. Sevenlerinin coşkulu alkışları ile eşlik ettiği Bağcan, şarkının sonuna kadar Türk bayrağını elinden bırakmadı. Yaklaşık 2 saat sahneden kalan Bağcan sevenlerine harika bir müzik ziyafeti sundu. Selda Bağcan, Antony and the Johnsons’tan Antony Hegarty’nin sanat danışmanlığını yaptığı, ‘Meltdown Festivali’ne davet edilen Türkiye’den tek sanatçı oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.