kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.523
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Kıbrıslı Türkler uçuş ambargosu hakkında ne düşünüyor?

Bizde bu hafta sizler için sokağa çıkıp “Kıbrıslı Türkler uçuş ambargosu hakkında ne düşünüyor?” diye sorduk.

Kıbrıslı Türkler uçuş ambargosu hakkında ne düşünüyor?
30.07.2017
0
A+
A-

DİREKT Kıbrıs’a uçan Kıbrıslı Türklere uygulanan sıkılaştırılmış güvenlik işlemleri sebebiyle birçok Kıbrıslı Türk, neredeyse bu durumdan isyan etmiş ve şikayetlerini her platformda dile getirmişlerdi. Bizde bu hafta sizler için sokağa çıkıp “Kıbrıslı Türkler uçuş ambargosu hakkında ne düşünüyor?” diye sorduk. Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türkler, Kıbrıs uçuşlarında neler yaşıyor sizler için bu konuyu röportajımızda topladık. Umuyoruz ki bu konuyu ve burada yaşayan Kıbrıslı Türklerin sesini gerekli makamlara ulaştırmış oluruz.

Altan Zihni

Bu uygulama gerçekten insanlara fazlasıyla eziyet oluyor. Sağlık problemi olan yaşlı insanlar uçaktan iniyor, tekrar tekrar üstleri başları, bavulları aranıyor. Şimdiye kadar, bu kadar yıldır gittiğimiz memleketimize artık bu şekilde, zorlaştırılmış bir biçimde gitmek gerçekten bizim için çok üzücü. Bu uygulamanın neden yapıldığını inanın anlayamıyorum. Kıbrıslı Türklere uygulanan bu kötü yaptırımın sona ermesini bekliyoruz.

Sezen Ali

Güvenlik aslında tüm insanlar için iyi bir şey elbette. Ancak şimdiye kadar uygulanmayan bir şeyin daha sonra başlaması insanlar tarafından tabii ki tepki alıyor. Bir kısım tepkiler haklıyken bazılarını da çok doğru bulmuyorum. Ancak kafamda bazı soru işaretleri var. Mesela havalimanı ve havayolu personeli de bu sıkı güvenlik önlemlerine tabi mi acaba? Ben bunu merak ediyorum. Yani demek istediğim, örneğin bir temizlik personeli bir çöpün içerisinde birçok şey geçirebilir. Bu yüzden eğer bir durum varsa güvenlik önlemi herkese karşı alınmalı.  Ama eğer sadece insanlara eziyet etmek için yapılıyorsa o zaman ayrı.

Mehmet Salih Ahmet

Bu uygulama insanlara tam anlamıyla bir işkence. Neden böyle bir şey yapıldı benim aklım bunlara ermez ama bildiğim şey Kıbrıslı Türklerin bu konuda büyük sıkıntılar yaşadığı. Sadece ben böyle düşünmüyorum. Bunu gidip gelen herkesin ağzından duyabilirsiniz. Ayrıca, mesela Rum kesimine indiniz oradan taksi tutup geçmeniz gerekiyor, hadi 45-50 lira taksi parası ver. Ben emekliyim, herkesin bir bütçesi var. Neden memleketime giderken böyle kötü sürprizler yaşıyorum. Bu konuda gerekli makamların bir an evvel bir düzenleme yapmasını bekliyorum.

Şenel Mehmet

Yıllardır düzenli olarak her yaz mutlaka KKTC’ye gidiyorum. Kıbrıs’a uçuşlar her zaman problemli oluyor. Benim için zaman çok önemli olduğu için güneyden uçmayı tercih ediyorum. Güvenlik uygulamalardan önce bile KKTC’ye uçmak tam bir fiyasko idi. 4 saatlik yolu, rötarlarla 8 saatte gittiğim zamanlar bile olmuştur. Havayolu şirketleri zaten önceden de görevlerini düzgün yapmıyordu. Şimdi bu yeni güvenlik önlemleri zor ve düzensiz olan prosedürü daha da zorlaştırdı. Bence bu konuda birlik olunmalı ve sesimizi artık birileri duymalıdır. Bu işkenceyi, Kıbrıslı Türkler olarak çekmeyi kesinlikle hak etmiyoruz.

Ali Ahmet

Havayolu şirketlerinin servislerini kötü buluyorum. Hiçbir zaman uçakları zamanında kalkmıyor. Türk Havayolu şirketlerinin kötü hizmetlerine bir de ekstra güvenlik durumu eklenince, insanlar Rum kesimi üzerinden gitmeye başladı. Sonra neden o taraftan gidiyorsun deniliyor. Bu insanlar ne yapsın? Sorarım size. Sürekli Kıbrıs’a giden bir Kıbrıslı Türk olarak her uçuşumuzda mutlaka bir sorun yaşıyoruz. Eğer hava yolu şirketleri hizmet kalitelerini arttırmazsa ve bu güvenlik önlemleri bu şekilde devam ederse, insanlar artık maddiyatı da umursamadan, tercihlerini değiştirecektir.

Erkan Kömürcüler

Bu sözde güvenlik tedbirlerinin tamamen Kıbrıslı Türklere uygulanan ırkçı bir yaptırım olduğunu düşünüyorum. Havaalanının dışına çıkmayan insanların neden tekrar tekrar üzerleri ve bavulları aranıyor bunu anlayabilmek mümkün değil. Zaten mantıklı düşünecek olursak, Ercan Havalimanında iki kere kontrolden geçiyoruz, Türkiye’ye indiğimde tekrar kontrol, İngiltere’de bir daha kontrol. Böylesine mantıksız bir sistem dünyanın neresinde vardır merak ediyorum. Yapılan bu uygulama sadece Kıbrıslı Türklere işkenceden başka bir şey değildir. Bizlere yıllardır bu ve benzeri zorluklar çıkarmak isteyen insanların niyetleri bellidir. Bu olayla ilgili hiç birimiz sessiz kalmamalıyız. Eğer sessiz kalırsak önceki dönemlerdeki gibi yapılan zorluklar giderek artmaya devam edecek. Şimdi bu konuyla ilgili uygulanan kararın geri çekilmesini ve gerekli makamların biz Kıbrıslı Türklerin sesini duymasını bekliyoruz. Bu ırkçı karar yüzünden birçok insanımız zor durumda kalıyor ve çileler çekiyorlar. Uçuş süreleri artıyor, üstlerinin başlarının aranması ayrı bir dert. Hem Rum tarafında indiğinde ekstra servis paraları ödüyoruz. Oradaki taksiciler servisçiler bilet kesiyor. Boşu boşuna oranın ekonomisini kalkındırmış oluyoruz. Kıbrıslı Türklerin yaşadığı bu sıkıntıların hiçbiri, ülkesini ziyaret edecek bir insanın hak ettiği şeyler olmadığını düşünüyorum.

Hüseyin Avcıerler

Bizim devletin politikalarının yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu uygulamayı, tamamen yapılan politikaların yanlış olduğundan dolayı buradaki Londra Kıbrıs Türk halkının ve Türk vatandaşlarının çektiği zulüm ve işkence olarak yorumluyorum. En büyük sorun ise Türkiye’de uçak değişmesi. Yaşlı insanlarımız var, o merdivenleri tekrar tekrar inip çıkmaları çok zor. Ayrıca yine bu insanların havaalanında kaybolma ihtimali var. Bu olay tamamen bir eziyettir. Seyahatlerimizde büyük bir vakit kaybına neden oluyor. Aslında uçaktan inildiğinde bir rehber olsa ve insanlar o rehber vasıtasıyla direk diğer uçağa götürülse çok daha rahat olacaktır. Kıbrıslı Türkleri küstürdüklerini düşünüyorum. Artık insanlar Rum uçaklarını tercih etmeye başladı. Daha rahat bir uçuş için, 4 saatte ülkelerine gitmek için bu uçuşları tercih ediyorlar. Bu konu havayolu şirketleri ve devletin acil olarak önlem almasını gerektiren büyük bir problemdir. Bu olay Rum yönetimine ekonomik olarak katkı sağlamakta, biz Kıbrıslı Türklere  ise işkence olmaktadır. Bu konuda gereken düzenlemelerin acil olarak yapılması gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.