kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5586
EURO
34,8845
STERLIN
40,5898
BITCOIN
$64.298
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Londralılar asit saldırıları ve kapkaç için ne düşünüyor?

“Son zamanlarda artan asit saldırıları ve kapkaç olayları sizi nasıl etkiliyor?” diye sorduğumuz toplum üyelerimizin verdiği cevaplar eminiz ki bu konuda gerekli önlemlerin alınmasına fayda sağlayacaktır.

Londralılar asit saldırıları ve kapkaç için ne düşünüyor?
23.07.2017
0
A+
A-

LONDRA’DA yaşıyorsanız siz de son zamanlarda artan hırsızlık, kapkaç ve asit saldırı olaylarını mutlaka duymuşsunuzdur. Bu hafta sizler için sokağa çıkıp Londra’da yaşayan toplumumuzun bu konuda neler düşünüyor, endişeleri neler diye sorduk. “Son zamanlarda artan asit saldırıları ve kapkaç olayları sizi nasıl etkiliyor?” diye sorduğumuz toplum üyelerimizin verdiği cevaplar eminiz ki bu konuda gerekli önlemlerin alınmasına fayda sağlayacaktır.

 

Hüseyin Temur

Londra’da çok uzun yıllardır otobüs şoförlüğü yapıyorum. İlk geldiğimiz yıllarda Londra bu kadar karışık değildi. Huzurlu ve güven ortamı içerisinde insanlar birbirleriyle yaşayabiliyordu. Şimdi insan işini yaparken bile korkuyor ve çekiniyor. Örneğin bilet kontrolü yapmak zorundasın. Bu kontroller sırasında birçok tartışma ve sorun yaşıyoruz. Son zamanlarda bu olayların artması da bizi endişelendiriyor. Hepimiz çoluk çocuk sahibiyiz. Bu yaşanan olayları tehlikeli buluyor ve önlem alınmasını umuyorum. Geçen duyduğum bir olayda motosikletini bırakıp bir yere servis için eve giren birisinin, çıktığında motosikletinin çalındığını görüyor ve malını korumaya çalışırken suratına asit atılıyor. Düşünün malınızı korumaya çalışıyorsunuz ve bir anda hayatınız kararıyor. Ne kadar acı bir şey. Bunun arkasında daha farklı olaylar olabileceğini düşünüyorum. Gizli istihbarat oyunlarını tüm dünyada görüyoruz. Bana kalırsa bunun arkasında farklı şeyler olabilir. Biz de bir laf var, “Atlar kişner aşağıda çimenler ezilir.” Bu olayda da bence olan maalesef masum vatandaşa oluyor.

İbrahim Kış

Kendim için değil de ailem için endişeleniyorum. Son zamanlarda gerek hırsızlık gerekse masum insanlara saldırı olayları epeyce arttı. Bunun için nasıl bir önlem alınır bilemiyorum ama kesinlikle bir şey yapılmalı. Burada tüm sorun polisin yetersizliği gibi gösterilmemeli. Yani polis daha fazla ne yapabilir? Bence İngiltere’de polis görevini gayet iyi yapıyor. Bu sorun bence daha yukarıdan halledilmeli. Bu olayların yaşanmasının herkese zararı var. Özellikle ticaret yapan insanlar tüm gün insanlara hizmet veriyor ve farklı farklı insanlarla karşılaşıyor. Hırsızlık ve kapkaç olaylarının yaşanması insanların evlerinden sokağa daha az çıkmasına neden oluyor ve bu sebeple ticaret yapan insanların ayrıca işleri de etkileniyor. Bu toplumsal sıkıntının en kısa zamanda çözüme kavuşmasını istiyorum.

Esra Yılmaz

Burada yaşayan birisi olarak tabi ki bende herkes gibi endişe duyuyorum. Örneğin sokağa çıktığım zaman biri suratıma bir şey atacak mı diye düşünmek insanı huzursuz ediyor. Bir ara artan bombalı saldırı olaylarından korkuyordum. Dışarıya çıkarken alışveriş merkezlerine falan gitmekten, kalabalık yerlere girmekten çekiniyordum. Şimdi de bu olaylar başladı. Polisin müdahalesini ve bu olaylar ile ilgili almış olduğu önlemleri yeterli bulmuyorum. Ayrıca bu olayları yapan kişilere verilen cezaların daha caydırıcı olması gerektiğini de düşünüyorum. Bu sayede suç oranının da azalacağına eminim. Özellikle genç yaşta çocukları bu tip eylemlere alet ettiklerini görüyorum. Bu konuda ailelere önemli görevler düşüyor.

Sevgi Şensen

Son zamanlarda, özellikle asit saldırılarının çok arttığını üzülerek görüyorum. Bu olayların artması Londra’da yaşayan herkes gibi beni de oldukça korkuyor. Özellikle ırkçı saldırıları düzenleyen kişilerin ellerini kollarını sallaya sallaya bu eylemleri gerçekleştirmesi, ciddi bir güvenlik açığı olduğuna işarettir. Ancak çözümünün biraz daha köklü olması gerektiğine inanıyorum. Örneğin bu saldırıları yapan kişiler, bu maddeleri nasıl bu kadar rahat temin edebiliyorlar. Bunun iyi bir şekilde takibinin yapılması ve denetlenmesi gerekir. Polisler önlem alıyor ama kimin ne yapabileceğini önceden bilemiyorlar. Sadece bu saldırılar değil gerek kapkaç olayları, gerekse hırsızlık olsun, bu konuda denetimin sıkılaştırılması gerektiğini düşünüyorum. Müslümanların adı kirletilmiş bir durumda. Bunun arkasına sığınıp bu eylemlerin yapılması ise çok çirkin. Çünkü buraya gelen birçok masum Müslüman, sadece özgür ve rahatça burada yaşamak istiyor. İçlerinde bir korkunun egemen olması, özgürlüklerini engellemeye çalışmaktır. Diliyorum ki bu konuda gerekli şekilde müdahaleler yapılır ve bir daha böylesine üzücü olaylar yaşamayız.

Münevver Aşkın

Bu olayların son zamanda artması vatandaş olarak beni oldukça korkutuyor. Akşam sokağa çıkmamaya özen gösteriyorum. Çünkü kimin ne olabileceği gerçekten belli değil. Çocuğum örneğin spora gidiyor. O eve gelene kadar, ister istemez endişe içerisinde oluyorum. Hırsızlık ve kapkaç olayları çok arttı. Tottenham bölgesinde can güvenliği ve sükunet yok. Çok sayıda genç öldürülüyor. Bu konuyla ilgili hatta geçen haftalarda halk eylemler yaptı. Hırsızlık, kapkaç ve saldırılar konusunda biz kadınlar daha savunmasız kalıyoruz. Geçenlerde bu konuyla ilgili kadınlara bir “acil durum” cihazı dağıtıldığını duydum. Bir tehlike anında basılan buton ile yardım çağrısında bulunuyorsunuz ve otomatik olarak polise ve yakınlarınıza haber gidiyormuş. Kadınlara dağıtılan bu cihazların sayısı artabilir. Böylelikle en azından evimize bu şekilde daha güvenli bir şekilde gidebiliriz.

İbrahim Akgün

Yaklaşık 26 senedir Kuzey Londra’da yaşıyorum. Güvenlik konusuyla ilgili genel olarak sorarsanız burada yaşamaktan memnunum. Ancak son zamanlarda yaşanan eylemlerin artması beni de herkes gibi üzüyor. Özellikle kadınların bu konuda biz erkeklerden daha tedirgin olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple bu konuda gerekli önlemlerin acil olarak alınmasını bekliyorum. Motosikletli kapkaç çetesinin kurbanlarından bir tanesi de maalesef benim. Olay, Londra’nın finans merkezi ve güvenlik olarak yüksek seviyeli olduğunu düşündüğümüz bir yerde yaşandı. Elimde telefonumdan maillerimi kontrol ederken motosikletli iki kişi elimden telefonu kaparak uzaklaştı. Ben ilk önce şaka yapıldığını falan düşündüm. Sonra kapkaç mağduru olduğumu anlayıp hemen polisi aradım.

Polis olay yerine bile gelmedi. Bu konuda sizin gelip şikayette bulunmanız gerekiyor dediler. Bende gittim ve şikayette bulundum. Bir süre sonra bana geri dönüş yaptılar ve bulunduğunuz nokta kameraların görüş açısında değil dediler. Tabiri caizse bir bardak soğuk su içmemi istediler benden. Bu olayı yaşadıktan sonra insan daha da tedirgin bir hale geliyor. Bu konuda denetimin arttırılması, bu insanların çaldıkları bu cihazları bu kadar kolay bir şekilde ellerinden çıkaramaması gerektiğini düşünüyorum.

Gönül Şen

Dünyada olduğu gibi Londra’da da suç oranları artıyor. Benim evime hırsız girdi. O gün polisi aradığımda yaklaşık 10 dakika telefonda bekledim. Sonra not bıraktım. Gelmeleri 10-15 dakika sürdü. Gelip parmak izi vs. aldılar ama olaydan hiçbir sonuç çıkmadı. Polisler sadece “Bir daha böyle bir olay yaşarsanız bizi arayın.” şeklinde bir not bıraktılar. Tabii insanın başına bu tip olaylar gelince daha da tedirgin oluyor. Hukukta mı bir eksiklik var, polis mi işini tam olarak yapamıyor bilemiyorum ancak insanların bu eylemleri, bu kadar rahat gerçekleştiriyor olması, bir noktada bir hata olduğunun bir kanıtı. Örneğin yaşanan ırkçı ve asitli saldırılar da bugün bir marketten mutfağınız için almak istediğin bir bıçağı bile zor alıyorken, bu maddelere nasıl bu kadar rahat sahip olunuyor, bunu merak ediyorum. Bence bu konuda kesinlikle denetim sıklaştırılmalı. Kendimi bir kadın olarak güvende hissetmek istiyorum.

 

 

Haydar Koç

Son zamanlarda Londra’da asitli saldırılar dikkat çekici bir şekilde artıyor. Bu tür saldırılar her türlü toplumu hedef alan saldırılar olduğundan, Londra’da yaşayan insanlar olarak hepimizin günlük yaşantısında dikkatli olması gerekiyor. Ailemiz ile güven içerisinde yaşamak çocuklarımızı içimiz huzurlu bir şekilde okullarına göndermek istiyoruz. Bu konuda gereken önlemlerin alınması bizleri rahatlatacaktır. Hem Londra’da yaşayan halkın hem de güvenlik güçlerinin bu konuya karşı daha duyarlı olması gerekmekte. Bu suçlara karışan kişiler yaşları çok genç veya eğitimsiz kişiler. Bu sebeple eğitim sisteminin de yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.