kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5882
EURO
34,7786
STERLIN
40,4270
BITCOIN
$63.704
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Kıbrıslı Türklerden 20 Temmuz şükran ziyareti

20 Temmuz 1974 yılında yapılan ‘Kıbrıs Barış Harekatı’ nedeniyle her sene kutlanan ‘20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’ kapsamında Londra Kıbrıs Temsilciliği tarafından Londra Türkiye Büyükelçiliğine bir şükran ziyareti düzenlendi.

Kıbrıslı Türklerden 20 Temmuz şükran ziyareti
21.07.2017
0
A+
A-

20 Temmuz 1974 yılında yapılan ‘Kıbrıs Barış Harekatı’ nedeniyle her sene kutlanan ‘20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’ kapsamında Londra Kıbrıs Temsilciliği tarafından Londra Türkiye Büyükelçiliğine bir şükran ziyareti düzenlendi.

Birçok Türk Derneği, Konsey, Federasyon ve toplum temsilcilerinin katıldığı resepsiyona ayrıca Türkiye’nin Askeri Ataşeliğinden Kara, Deniz ve Hava subayları da katıldı.

Resepsiyonda ilk olarak konuşmasını yapan ve 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın tarihine değinen Kıbrıs Londra Temsilcisi Zehra Başaran şunları söyledi:

“Kıbrıs Türk halkının varoluşunda 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı son derece önemli bir dönüm noktasıdır.

Bildiğiniz gibi, Kıbrıs adasını Yunanistan’a ilhak etmek amacıyla 15 Temmuz 1974 günü yapılan Rum-Yunan darbesi karşısında Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası antlaşmalardan doğan haklarını kullanarak adanın bağımsızlığını ve insanların canlarını kurtarmak için gerçekleştirdiği 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı ile Kıbrıslı Türkler özgürlüklerine kavuşmuştur.

Nerdeyse 50 yıldan bu yana Ada’da iki toplumlu, iki kesimli, iki halkın siyasi eşitliğine dayalı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin etkin ve fiili garantisi altında kalıcı bir çözüm bulunmaması için sürdürülen görüşmelerde Kıbrıs Türk tarafı gayretle, istekle ve sabırla devam etmiştir. Son olarak 28 Haziran – 7 Temmuz 2017 tarihleri arasında Crans Montana’da yapılan Kıbrıs Konferansı sonuç vermeden koparak başarısızlıkla tamamlanmıştır.

Şimdi önemli olan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türk halkı olarak Türkiye Cumhuriyeti ve Anadolu halkı ile birlikte bundan sonra atılacak adımların bizi şimdi bulunduğumuz noktadan daha iyi bir yere götüreceğine olan inancımızdır.

Bu vesile ile 20 Temmuz 1974 Barış Harekatını gerçekleştiren kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine ve o tarihe kadar tüm gücüyle yok olmasın diye direnen mücahit halkımızı saygıyla selamlar, sayın Büyükelçimizin şahsında Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Anadolu halkına ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize şükranlarımızı sunarım. Derin bağlılık ve vefa duyguları içinde Barış Harekatında savaşan gazilerimizi saygıyla selamlar, özgürlüğümüz uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anarım.

Barış ve Özgürlük Bayramımız kutlu olsun!”

Bu anlamlı günde konuşmasını yapan Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı hakkında şunları söyledi:

“Ülkemiz adına önemli olan Kıbrıs Barış Harekatının yıldönümü tüm Kıbrıs Türk halkının 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.  Bugün burada büyükelçiliğimize gerçekleştirdiğiniz bu özel ve anlamlı ziyaret için sizlere ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Kıbrıs Türk halkı yıllardır verdiği hak ve hürriyet mücadelesinde baskılara boyun eğmeyeceğini, özgürlük ve bağımsızlığını koruyacağını, meşru haklarından hiçbir koşulda vazgeçmeyeceğini, tüm Dünya’ya ispat etmiştir.

Kıbrıs Türk’ünün kararlı mücadelesinde, her zaman yanında olan Türkiye, 20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleştirilen Barış Harekatıyla tesis edilen barış ortamının güvencesi olmaya devam edecektir. Kıbrıs Türk halkının kendi ayakları üzerinde, geleceğe güvenle bakması ve yeni nesillere müreffeh bir gelecek bırakabilmesi ortak arzu ve çabamızdır. Bu süreçte Türkiye her koşulda sizlerin yanında olacaktır. Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması temel hedefimizdir. Biz Türkiye ve Kıbrıs Türkleri olarak, bu yönde samimi ve ciddi bir çaba ortaya koyduk.

Son olarak Crans Montana’da düzenlenen Kıbrıs Konferansı’ndan olumlu bir sonuç çıkmamasına karşı bu konudaki kararlılığımız sonuna kadar devam edecektir.

Bu vesile ile 20 Temmuz 1974 Barış Harekatını gerçekleştiren kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine ve sonuna kadar direnen halkımıza, Barış Harekatında savaşan gazilerimizi saygıyla selamlar, bu özgürlük mücadelesi adına canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlu olsun.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.