kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
STERLIN
40,9744
BITCOIN
$69.925
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İADD’den Lozan mesajı

İADD’den Lozan mesajı
24.07.2012
0
A+
A-

jaleİngiltere Atatürkçu Düşünce Derneği (İADD), Lozan Antlaşması’nın 89’uncu yıldönümü nedeniyle bir basın bildirisi yayınladı.

İADD mesajında şöyle dedi:

‘Lozan Barış  Antlaşması, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan ve dünyada emperyalizme karşı kazanılmış ilk savaş olan Kurtuluş Savaşı’mızın, diplomatik  alanda da kazanılan   başarıyla 24 Temmuz 1923’te taçlandırılmasıdır. Lozan Barış Antlaşması,  Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası  alanda bağımsız, bütün diğer devletlerle eşit, onurlu bir devlet olduğunun tescil edilmesidir.

Atatürk bu antlaşma için şöyle der:

Bu antlaşma, Türk Milleti aleyhine, yüzyıllardan beri hazırlanmış ve Sevr Antlaşması ile tamamlandığı sanılmış büyük bir süikastın çöküşünü bildirir bir belgedir. Osmanlı Devri’ne ait tarihte benzeri görülmemiş bir siyasi zafer eseridir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık senedi olan Lozan Antlaşması’nın 89’uncu yılını kutladığımız bu sene, ülkemizin geldigi durumu irdelersek: Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde, demokrasi rejimlerinin olmazsa olmazı kuvvetler ayrılığı ve laiklik ilkesinin içi boşaltılarak totaliter dinci bir rejime doğru yol  alıyoruz. Çağdaş, sosyal ve laik bir hukuk devleti olanTürkiye Cumhuriyeti’ni ve onun  bağımsızlığını tescil eden Lozan’ı savunan aydınlar, akedemisyenler, gazeteciler, yurtsever subaylar, öğrenciler, yazarlar   ‘Ergenekon ‘adı altında yıllarca hapishanelerde tutulmaktadırlar. Ülkemizde  korku imparatorluğu yaratılıp medya ya susturulmuş ya da çok büyük bir kısmı yandaş medya haline getirilmiştir. Eğitimde ise 4+4+4 sistemi ile  radikal değişiklikler yapılarak, laik eğitim ortadan kaldırılmıştır. Cumhuriyetin tüm kazanımları teker teker, islami değerler adı altında  değişime  uğratılmış; çağdaş, düşünen, irdeleyen, sorguluyan  aydın toplum yapısı bozulmuştur. Lozan Antlaşması’ndaki üstün  diplomasisiyle ülkeye büyük  bir hizmette bulunmuş,  TC’nin 2. Cumhurbaşkanı  İsmet İnönü’nün adı Uluslararası İlişkiler Dersi Öğretim Programı’ndan çıkartılarak  da tarihimiz  yeniden yazılmaya çalışılmaktadır. Kısaca Hedef Kurtuluş Savaşı, hedef Türkiye Cumhuriyeti, hedef Lozan’dır.

Çünkü  I.Dünya Savaşı’nı bitiren antlaşmalar içinde halen uygulanan sadece Lozan Antlaşması’dır. Bunda da en büyük neden  Atatürk’ün özellikle belirlediği  ‘Yurtta Barış, Dünya’da Barış’ ilkesine sadık kalması ve Lozan Antlaşması’nda da bu ilkeyi gözetmesidir.

Bugün , dış politikamızın ‘Yurtta Barış,Dünya’da Barış’ ana ilkesine bağlı, bağımsızlığımızı her ne pahasına  olursa olsun koruma siyaseti tamamen göz ardı edilerek ülkemiz, AKP iktidarının  yürüttüğü tutarsız ve BOP’a dayalı  dış politika sonucu  komşularıyla savaşın eşiğine getirilmekle  kalmamış, bu  ülkelerden tehdit de alarak  Türkiye Cumhuriyeti’nin dış dünyada  onuru zedelenmiştir.

Hepimiz görüyoruz ki her geçen gün,  Türkiye Cumhuriyeti’nin, Lozan Antlaşması’nda da yer alan,  temel nitelikleriyle oynanmaktadır. Lozan’a göre: Ülkesi ve ulusuyla bölünmez bir bütün oluşturan, Türkiye’de yaşayan ve Türk Devleti’ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes, eşit ve aynı haklara sahip Türk Ulusu’nu oluşturmaktadır. Emperyalizmin Sevr Antlaşması ile bozmaya çalıştığı bu yapıyı, Anadolu’da yaşayan halklar Milli Mücadele’de  bir araya gelerek kenetlenip korumuş, oyunlara alet olmamışlardır.

Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, bugün de emperyalizme vereceğimiz yanıt aynı olmalıdır. Sevr haritasını hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayarak; Cumhuriyet kazanımlarına; bağımsız ve laik TC.  Devleti’nin tapusu olan LOZAN’a tüm varlığımızla sahip çıkmak, her Türk vatandaşının birinci görevi olmalıdır.

Bu vesileyle başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Lozan Antlaşması’nda cesareti, inancı ve kıvrak zekasıyla  “İngiliz diplomat Curzon konuşursa ben de konuşurum.” diyerek yaptığı konuşmasında, ‘bütün uygar uluslar gibi özgürlük ve bağımsızlık istediğimizi’ vurgulayarak, müzakerelere eşit haklarla katıldığımızı gösteren,diplamasinin efsane Paşa’sı  İsmet İnönü’yü ve  tüm Kurtuluş Savaşı şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyoruz.’
<p style=”margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Comic Sans MS; min-height: 15.0px”>

<p style=”margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: justify; line-height: 13.5px; font: 11.0px Comic Sans MS; min-height: 15.0px”>

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.