kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4587
EURO
34,8119
STERLIN
40,5975
BITCOIN
$61.194
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Perşembe Hafif yağmur
12°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Londra’da 7. Alevi Kültür Festivali coşkusu yaşandı (VIDEO)

BİRLEŞİK Krallık’ta yaşayan Alevilerin bu yıl 7’ncisini düzenlediği Alevi Kültür Festivali coşkusu Londra’da yaşandı.

BİRLEŞİK Krallık’ta yaşayan Alevilerin bu yıl 7’ncisini düzenlediği Alevi Kültür Festivali coşkusu Londra’da yaşandı.Günler öncesinden başlayan ve İngiltere’nin farklı bölgelerinde yapılan etkinliklerle süren festival, park şenliğiyle son buldu.

Festivale Türkiye ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden katılımcılar da yer aldı. Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika ve İsviçre’den yüzlerce Alevinin katıldığı festival yaklaşık 25 bin ziyaretçi ağırladı.

Londra’da yaşanan terör olaylarının ardından Hackney Downs Park’ta gerçekleşen festivalde güvenlik önlemleri üst seviyedeydi. Festival alanına giriş kapısında yapılan güvenlik aramalarının yanı sıra festival alanında hazır bekleyen bir polis minibüsü, üniformalı ve sivil polisler hazır bulundu.

Kavurucu sıcağa rağmen festival alanını dolduran binlerce kişi yapılan gösterileri izleyip, konuşmaları ve konserleri dinledi. Pek çok firmanın da katıldığı festivalde Advantage Solicitors, ESL Insurance ve Caria Holidays de yer aldı.

Yöresel yiyecek ve içeceklerin satıldığı çadırlarda en çok ilgi gören su satışı oldu. Binlerce kişi bunaltıcı sıcağın etkisinden kurtulabilmek için bol bol ferahlatıcı yiyecekler ve içecekler tüketti. Güneşten korunmak için ağaç ve çadırların gölgelerine sığınan insanlar yağmurda kullanmaya alış olduğumuz şemsiyelerini açarak kendilerine gölgelik alanlar oluşturdu.

Londra Gazete’ye konuşan Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil ve İngiltere Cemevi ve Alevi Kültür Merkezi Başkanı Tugay Hurman festival hakkında açıklamalarda bulundu. BAF Başkanı Erbil, “7. Alevi Festivalinde büyük bir kalabalık buluştu, bütün canlara teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha coşkulu, daha güzel festivallerde buluşmak üzere.” dedi.

İngiltere Cemevi ve AKM Başkanı Hurman ise “Son günlerde Londra’da yaşanan terör olaylarından kaynaklı bir tereddüt vardı; insanlar gelir mi gelmez mi diye fakat korktuğumuz gibi olmadı. Aleviler Festivali yine dolu dolu geçiyor. Bu yıl çok güzel bir yıl çünkü hem Türkiye Alevi Hareketi hem de Avrupa Alevi Hareketi buradaydı. Onlarla çok güzel bir toplantı yapıldı, aynı zamanda etkinliklerimizin bir parçası oldular.” dedi.

Festival kapsamında Gülcihan Koç, Tuncay Balcı, Cengiz ve Engin Sağlam, Grup Zemheri ve Grup Seksendört sahne alarak katılımcıları coşturdu.

Festival fotoğraflarını aşağıda bulabilirsiniz.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1451381408256426.1073741843.332247573503154&type=1&l=d57ba5983e

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.