kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
STERLIN
40,8210
BITCOIN
$70.697
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Kadın Platformu ruh sağlığı konusunda toplumu bilgilendirdi

İNGİLTERE Kadın Platformu (WPUK), 12 Haziran Pazartesi, Haz Ev Café‘de Dr. Aynil Yenel’in sunumunda, Haz Terapisi ile depresyonu yenme konusunda bir söyleşi gerçekleştirdi.

Kadın Platformu ruh sağlığı konusunda toplumu bilgilendirdi
16.06.2017
0
A+
A-

İNGİLTERE Kadın Platformu (WPUK), 12 Haziran Pazartesi günü, Haz Ev Café‘de Dr. Aynil Yenel’in sunumunda, Haz Terapisi ile depresyonu yenme konusunda bir söyleşi gerçekleştirdi.

Canary Wharf’da Haz ev Restoran’da yoğun katılımın ve ilginin görüldüğü günde, Harvard Üniversitesi’nde tahsilini gerçekleştirmiş ve hem Türkiye’de hem de uluslararası anlamda “travma terapisi” üzerine özellikle uzmanlaşmış Dr. Yenel, hem katılımcıların sorularını cevapladı hem de daha mutlu bir yaşama sahip olmak için atılması gereken ufak adımlar konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

“EN UFAK DEĞİŞİM BİLE, MUTLULUĞUN TEMELLERİNİ ATIYOR”

Terapiyle beraber sağlıklı bir bedenin de altını çizen Dr. Yenel, danışanlarının özellikle “mutsuzluklarının kaynağına inme” süreci hakkında katılımcıları bilgilendirirken, bazen fizyolojik etkenlerin depresyon ve anksiyete gibi ruhsal bozukluklara yol açtığını belirtti. Örneğin tiroit ve hormon değerlerinin dengesiz yayılması gibi etkenlerin, özellikle kadınlarda yüksek oranda depresyon ve anksiyete şikayetlerine yol açtığını belirtirken şunları söyledi:

“Ben bir danışanım bana geldiğinde önce tam teşekküllü bir fizyolojik taramadan geçiririm, direk olarak bir tanı koyup tedaviye başlamak daha büyük problemlere kapı aralayabilir. Danışanımın tiroit oranları, kronik rahatsızlıkları, hormon dengesi gibi bilgileri bilmek benim için çok önemli.”

“EGZERSİZ VE SPOR ANAHTAR KELİMELERİMİZ”

Spor yapmanın sadece fiziksel değil ruhsal sağlığa da faydalı olduğunu belirten Dr. Yenel, toplu taşıma kullanmak yerine işe/okula yürüyerek gitme tercihinin bile bedende önemli pozitif etkilere sahip olduğunu belirtirken, egzersizi herkesin hayatında tutması gerektiğinin altını çizdi.

“TENSEL UYUMU BİTİYORSA, KOPMALAR BAŞLIYOR”

Bir diğer önemli konu olan ilişkilere ve ilişki dinamiklerine değinen Dr. Yenel, çiftlerin cinsel birliktelik hayatlarında dengesizlik başladığı anda kopmaların başlayabileceğini belirtirken, cinsel birliktelik pratiğinin çiftleri birbirine bağlayan önemli bir unsur olduğunun da altını çizdi.

LONDRA’DA BİRE-BİR SEANS

Toplantı sonunda konuşma yapan ve teşekkürlerini ileten Kadın Platformu Başkanı Nilgün Yıldırım, aynı zamanda tüm katılımcıları heyecanlandıran güzel bir haber de verdi. Bu Cuma (15 Haziran) Dr. Yenel’in isteyen bireylerle bire bir seans yapmak için gönüllü olduğunu belirten Yıldırım, seans ücretinin İngiltere Kadın Platformu’na bağışlanacağını belirtti. Dr. Yenel, aynı zamanda isteyenlere Skype üzerinden veya önümüzdeki aylarda tekrardan Londra’ya gelerek bire bir seans sunulabileceğini belirtti. Detaylı bilgi ve rezervasyon için Nilgün Yıldırım’ı arayabilirsiniz: 07578238733

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.