kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5130
EURO
34,9419
STERLIN
40,6396
BITCOIN
$64.004
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Londra yangını: Grenfell Kulesi’nde 6 kişi öldü

Londra yangını: Grenfell Kulesi’nde 6 kişi öldü
14.06.2017
0
A+
A-

Dün gece yarısı başlayan 120 daireli Grenfell Kulesi yangının sonuçları belli olmaya başladı. Yaklaşık 70’den fazla yaralının hastanede tedavi altına alındığı yangında ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları, Kuzey Kensington’da yanan Grenfell Kulesi’nde mahsur kalan ailelerin çocuklarımızı kurtarın diye bağırdıklarını söylediler.

Yangında çoğu insanın uyuduğu için çıkış kapılarında yığılma yaşanmadığı, eğer uyumadıkları bir saatte gerçekleşseydi çıkış kapılarında bir çok insanın ezilip yangında kalabilecekleri belirtildi.

İtfaiyecilerin çoğu insanı kurtarmayı başardığı yangın uzun süre söndürülemedi. Gece boyunca, insanlar el fenerleri, cep telefonlarının ışıkları ile yardım beklediler. Bazı insanların ise camlardan çocuklarını tutarak yardım bekledikleri gözlendi.

Büyükşehir Emniyet Müdürü Stuart Cundy, kurtarma operasyonunun “karmaşık ve uzun” olacağını ve ölüm sayısının artmasından endişelendiklerini ifade etti. Şu anda kayıp olan kişi sayısı hakkında bilgi vermekten ise kaçındı.

Hastane’de tedavi olan 70 kişiden 20’sinin durumunun ağır olduğu biliniyor.

Sabah saatlerine doğru bina bir harabe haline dönerken yangının hala devam ettiği görüldü. Bina üzerindeki kaplamaların yanarak yere düşmesi kurtarma çalışmalarını zorlaştırdı.

Downing Street, Başbakan Theresa May’in trajik hayat kayıplarından dolayı derin üzüntü içinde olduğunu açıkladı.

Yangın çıkan binanın 7.katında oturan görgü şahidi Paul Munakr ise yangından kaçmayı başardı. Yangın hakkında verdiği demeçte;

“Merdivenlerden inerken şaşırtıcı sayıda binada itfaiyeci vardı. Yukarıya doğru çıkan itfaiyeciler mümkün olduğunca insanı dışarıya çıkarmaya çalışıyordu.” dedi.

Yangının çıktığını, yangın alarmlarından değil pencereden baktığında, aşağıda sokakta bulunan insanların “Atlamayın, atlamayın” şeklinde bağırışlarından anladığını söyledi.

Diğer bir görgü tanığı Jody Martin ise yaşanan facia ile ilgili şunları söyledi:

“Bir kişinin binadan aşağıya düştüğünü gördüm. Bebeğini pencereden dışarı sarkıtan bir kadının ise çığlıklarını duydum. Herkesin bulunduğu dairede kalması için bağırıyordum. İnsanlarda aynı şekilde olduğumuz yeri terk etmeyelim çünkü koridorlarda duman çok kötü diyorlardı.” dedi.

Kaos ve panik ortamının devam ettiği olayla ilgili insanlar yakınlarını bulabilmek için bina çevresinden ayrılmıyor.

 

Kaynak : BBC

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.