kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.000
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Day-Mer’den unutulmaz şenlik

12.07.2012
0
A+
A-

DAY-MER’İN, 23. Kültür ve Sanat Festivali’nin final etkinliği olarak düzenlediği Park Şenliği, olumsuz hava koşullarına rağmen binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Kuzey Londra’daki Clissold Park’ta düzenlenen Park Şenliği’nde sahne alan Ferhat Tunç ve Şevval Sam festivale katılan binlerce kişiyi büyüledi.

Festival konukları arasında yer alan BDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel, yaptığı konuşmada Halkların Demokratik Kongresi (HDK)’nin kuruluş amaçlarından söz etti. Kürtler üzerindeki baskıların artarak devam ettiğine dikkat çeken Tuncel, “HDK, Kürt sorunu dahil, Türkiye’deki bütün sorunlara karşı çalışacak. Türkiye’yi değiştirmek için halklarımıza söz verdik” diye konuştu.

Arif Bektaş’ın haberine göre Kürt Dernekleri Federasyonu Başkanı Doğan Genç ise yaptığı konuşmada, AKP hükümetinin pervasız saldırılarının, bir anlayışın devamı olduğunu, yılanın zehrinin aynı zehir olduğunu, sadece kabuk değiştirdiğini söyledi.

SENDİKALARLA OMUZ OMUZA

Çeşitli halkoyunları ekiplerinin gösterilerinin yanı sıra Olcay ve Ergoğan Bayır ve Topluluğu’nun sahne aldığı şenlikte, konuşan Demiryolu İşçileri Sendikası (RMT) Başkanı Alex Gordon, “DAY-MER Festivali’nde olmaktan onur duyuyorum” diyerek başladı. Gordon, daha önce de DAY-MER’in bir kaç etkinliğine katıldığını ve İngiltere’de yaşayan Türk ve Kürt emekçilerinin mücadelesi ve birliği için önemli bir mevzi olduğunu belirterek, kriz bahanesiyle yapılan saldırlara karşı ortak çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Daha sonra söz alan Kamu İşçileri Sendikası (PCS) Genel Sekreter Yardımcısı Chris Baugh, Türkçe “Merhaba arkadaşlar ve yoldaşlar” diyerek başladı. Savaşlara ayrılan büyük paralara karşı, başta sağlık alanında olmak üzere, bütün kamu alanlarında kesintilerin devam ettiğini belirten Baugh, DAY-MER gibi kurumlarla birlikte mücadele etmenin önemine değindi.

Festivalin bir diğer konuğu ise Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek’di. İmrek yoğun yağmur altında yaptığı konuşmasında, yağmura rağmen hala binlerle şenlik anında olmanın, mücadele azminin bir göstergesi olduğunu söyledi.Krizle birlikte emekçilerin üzerine yoğun saldırıların olduğunu, fakat buna karşı emekçilerin de direndiğini belirten İmrek, artık hiç bir şeyin eskisi gibi olmadığını ve diktatörlerin tek tek halklar tarafından devrildiğini ve kapitalistlerin ise eskisi gibi davranamadıklarını söyledi.

DAY-MER Başkanı Ahmet Sezgin ise yaptığı konuşmada, yağmur ve çamurun, DAY-MER ile halkın buluşmasına engel olamadığını söyleyerek, bundan büyük güç aldıklarını ve birlikte daha büyük festivaller örgütleyeceklerini söyledi.

COŞKUSUNU KAYBETMEDİ

Sabahın etken saatlerinde onlarca DAY-MER üyesinin çoşkulu ve eğlenceli bir şekilde hazırladıkları şenlik, saat 14 sularında başladı. Şiddetli yağmura rağmen şenliği terketmeyen binlerce kişi, Ferhat Tunç ile Şevval Sam’ın coşkulu parçalarına eşlik etti.
<div>
</div>

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.