kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5630
EURO
34,8846
STERLIN
40,5236
BITCOIN
$66.586
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

East End Film Festivali’nde Tük ve Kürt Sineması filmleri

East End Film Festivali’nde  Tük ve Kürt Sineması filmleri
04.07.2012
0
A+
A-

Londra’nın en prestijli film festivallerinden biri olan ve bu yıl 3-8 Temmuz tarihleri arasında düzenleneceği duyurulan East End Film Festivali’nde Türk ve Kürt sinemasının seçkin yapıtlarından örnekler yer alacak.

Festivalde gösterilecek filmlerin detayları şu şekilde sıralandı:

Lal Geceler

Türk sinamasının usta oyuncularından İlyas Salman’ın başrolünü oynadığı film iki namus cinayeti sebebiyle hapis yattıktan sonra serbest bırakılan bir adam ile 14 yaşındaki bir kızın görücü usulü evlendirilmeleri ve aralarındaki güç savaşı anlatılıyor. Lal Geceler filmi 6 Temmuz Cuma günü 18.00’de Dalston’da bulunan Rio Sineması’nda gösterilecek.

Mustafa’s Sweet Deams

Bu yıl Berlin Film Festivali’nde görücüye çıkan bir diğer film olan Mustafa’s Sweet Dreams Türkiye’de en lezzetli baklavaların yapıldığı şehir olarak bilinen Gazianatep’te bir baklava imalathanesinden çalışan 16 yaşındaki Mustafa’nın İstanbul’da bir baklava ustası olma rüyasını anlatıyor. East End Film Festivali’nin en iyi belgesel film yarışması bölümünde yarışacak olan filmin gösterimi 8 Temmuz Pazar günü 13.30’da Dalston’da bulunan Rio Sineması’nda gerçekleştirilecek.

Snack Bar

Türkiyeli yönetmen Meral Uslu’nun Hollanda yapımı filmi, bir grup belalı Faslının Türkiyeli bir göçmen olan Ali’nin dükkanına sığınması üzerine gelişiyor. East End Film Festivali’nin en iyi film dalında yarışacak olan film, 4 Temmuz Çarşamba günü 18.30’da Rio Sinemasında gösterilecek.

Karaman

İki cephede mücadele eden bir ailenin hikayesini anlatan Karaman filmi de bu yıl Berlin Film Festivali’nde gösterilen filmlerden birisi. Zehra babasını ve erkek kardeşini ziyaret etmek için istanbul’dan Karaman’a gelir. İnançlı bir müslüman olan kızlarının aynı zamanda Avrupa’da okuma isteğini algılamakta zorlanan bir ailenin kendi içinde yaşadığı mücadeleleri anlatan film 8 Temmuz Pazar günü 13.30’da Whitechapel bölgesinde bulunan Genesis Sineması’nda gösterilecek.

The Guerilla Son

East End Film Festivali’nde gösterilecek bir diğer film ise ilk gösterimi geçen yıl Londra Kürt Film Festivali’nde yapılan, İsveç’te yaşayan Kürt yönetmen Zanyara Adami’nin yönettiği The Guerilla Son filmi olacak. Film, 7 Temmuz Cumartesi günü 13.30’da Whitechapel bölgesinde bulunan Genesis sinemasında gösterilecek.

2000 yılından buyana düzenlenmekte olan East End Film Festivali ülkenin en büyük festivalleri arasında yer almaktadır. Londra’da düzenlenen festival kapsamında uluslararası prömiyerler, ücretsiz film gösterimleri, konser benzeri canlı gösteriler de düzenlenmektedir. Yerel ve uluslararası yapıtların keşfedilmesi, desteklenmesi ve gösterilmesi amacıyla düzenlenen festivalin bir diğer amacı da yaratıcı ve sarsıcı filmlerin gösterilmesidir.

Festival hakkında daha fazla bilgi için festivalin www.eastendfilmfestival.com web sitesi ziyaret edilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.