kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5048
EURO
34,8223
STERLIN
40,5201
BITCOIN
$61.512
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
12°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Nadir savunmasına başladı

Nadir savunmasına başladı

nadirAsil Nadir davasında savunma sürecine geçildi. Polly Peck adlı şirketin sahibiyken, firmanın iflasının ardından zimmetine para geçirmek ve şirketin hissedarlarını mağdur etmekle suçlanan Nadir hafta içinde görülen davasında ”Bazen yaşamak ve bu haksızlığı sindirmek mi yoksa ölmek mi daha kötü bilmiyorum” ifadesinde bulundu.

Londra’daki Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen yolsuzluk davasında, adadan İngiltere’ye 2010 yılındaki dönüşüyle ilgili, ”Döndüğünü çünkü bu haksızlıkla yaşayamayacağını” dile getiren Nadir, ”Doktorlarım İngiltere’ye dönmemem gerektiğini, sağlığım açısından çok büyük risk aldığımı söyledi. Ama bazen acaba yaşamak ve bu haksızlığı sindirmek mi yoksa ölmek mi daha kötü bilmiyorum” diye konuştu.

Nadir, şirketinin 1990 yılında iflasından sonra kendisine yapılan haksızlığı kaldıramadığını, kalp ve böbrek gibi ciddi sağlık sorunları yaşadığını ayrıca psikiyatri tedavisi gördüğünü ifade etti.

MÜSAADE EDİLMEDİ

Asil Nadir, şirketi Polly Peck kayyuma devredildiğinde 550 milyon sterlin borcu bulunduğunu ve bu borcu ailesinin sağladığı Türk lirası karşılığıyla ödediğini savundu.

Kıbrıslı Türk iş adamı ayrıca şirketi kayyuma devredilmeden önce, ”Dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın yönlendirmesiyle, üç büyük Türk bankasından 70 milyon sterlin verilmesinin önerildiğini” iddia ediyor.

Şirketinin ve hissedarların parasını zimmetine geçirdiği iddialarını ifadesinde yalanlayan Nadir, şirketinin karşı karşıya olduğu mali zorlukları çözmesine müsaade edilmediğini belirtti.

Salı günkü ifadesinde Nadir, Turgut Özal’ın, dönemin İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher’a kendisiyle ilgili mektup gönderdiğini dile getirerek,1990 tarihli mektubu mahkemeye sundu.

Polly Peck adlı şirketin sahibiyken, firmanın iflas etmesi üzerine zimmetine 34 milyon sterlin geçirmek ve 1987-1990 yıllarında 13 farklı dolandırıcılıktan suçlanan 71 yaşındaki Nadir, 2010 yılının Ağustos ayında KKTC’den İngiltere’ye dönmüştü.

İngiltere’ye gelişinin ardından şartlı tahliye edilen Nadir’in, Londra’da tutuksuz yargılanmasına devam ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.