kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5277
EURO
34,9465
STERLIN
40,7317
BITCOIN
$64.626
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

TCEA 30’uncu yılını kutladı

KIBRIS Türk Mühendisler Birliği (TCEA’in) 30’uncu kuruluş yıldönümü görkemli bir balo ile kutladı.

TCEA 30’uncu yılını kutladı
24.03.2017
0
A+
A-

KIBRIS Türk Mühendisler Birliği (TCEA’in) 30’uncu kuruluş yıldönümü görkemli bir balo ile kutladı. Mühendislik ve Teknoloji Merkezi’nin Savoy Place’deki tarihi binasında gerçekleşen davete Türkçe konuşan toplumların yakından tanıdığı birçok isim katıldı. Dernek Başkanı Prof. Dr. Esen Bayar, Çanakkale Zaferi’nin 102 yıldönümü münasebetiyle şehitlerimizi anarak başlayan konuşmasından sonra, derneğin 30 senelik kesintisiz ve düzenli bir şekilde toplumumuza verdiği hizmetlere ve mühendislik mesleğinin önemine değindi.

Daha sonra, T.C Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve KKTC Temsilcisi Zehra Başaran TCEA’nın dernek olarak, toplumumuzun nereden nereye geldiğini en iyi bir şekilde gösteren somut bir kanıt olduğunu belirttiler. KKTC temsilcisi Zehra Başaran, 100 sene önce, İngilizler’in Kıbrıs’tan gelecek göçmenleri Birleşik Krallık’a kabul edeceğini açıklamasından sonra, EOKA’dan kaçan, Rumların katliamından, tehditinden kaçan Kıbrıslı Türkler’in İngiltere’ye yerleşmeye başladıklarını; vasıfsız işçi olarak gelenlerin karşılaştıkları zorlukları anlattı. Daha sonraki kuşakların artık vasıflı işçi, işveren ve idareci konumuna geldiklerini belirten Başaran, 30’uncu kuruluş yılını kutlayan TCEA’nın bunun en iyi örneklerinden biri olduğunu belirtti.

 SEÇKİN İSİMLER BALODA BULUŞTU

TCEA’nın özel gecesine Türkçe konuşan toplumların seçkin isimleri katıldı. Davetliler arasında uzun yıllardır toplumumuzun hekimliğini yapan Dr. Teoman Sırrı, gıda sektörünün önde gelen isimlerinden Işık Vedat, genç ve başarılı mali müşavir Tuğrul Yiğitoğlu, Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi eski Başkanı Çetin Ramadan ve birçok isim yer aldı.

 YENİ YAPILANMA VE YENİ KADRO

30 senedir Kıbrıs Türk Mühendisler Derneği adı altında faaliyet gösteren dernek, faaliyetlerini toplumun daha geniş kitlelerine ulaştırmak ve üye sayısını artırmak için bir dizi yeni atılım planları yapmış ve birçoğunu öncelikli konular arasına almış bulunuyor. Profesör Esen Bayar’ın başkanı olduğu yeni yönetim kurulu,

Kezban Kulle, Öner Kulle, Saim Köksal, Esen Bayar, Mine Bayar, Mehmet Öztürk ve Emrah Coşkun’dan oluşuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.