kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5120
EURO
34,9490
STERLIN
40,7228
BITCOIN
$64.081
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Mehmet Halim, Enfield Belediyesi’ni doğru bilgi paylaşımına davet etti

Mehmet Halim, Enfield Belediyesi’ni doğru bilgi paylaşımına davet etti
18.04.2023
0
A+
A-

Enfield Belediyesi’nin son günlerde Yaşar Halim ile ilgili yaptığı haksız ve yanıltıcı ‘hijyen denetimi’ açıklamaları üzerine, ‘gerçekte neler yaşandığını’ aktaran Mehmet Halim, belediyeyi adil ve doğru şekilde bilgilendirme yapmaya davet etti. Halim, “Kendimizi dün olduğu gibi bugün de en yüksek standartlarda hizmet sağlamaya adadık. Yarınlarda da yine aynı ilkelerle yolumuza devam edeceğiz. Bu, topluma en büyük güvencemiz olsun” dedi.

Londra’nın en eski ve ilk Türk marketlerinden Yaşar Halim’in 2. kuşak yöneticisi Mehmet Halim, son günlerde Enfield Belediyesi’nin haklarında yaptığı yanlışlık ve haksızlık içeren ‘hijyen denetimi’ açıklamalarına karşı, ‘gerçekte neler yaşandığına’ dair çarpıcı bilgiler paylaştı.

“ÇOK ZARAR VERİCİ VE ADALETSİZ”

Ekim 2021’de yapılan hijyen denetimi için Enfield Belediyesi’nin resmi internet sitesinde ‘23 Mart 2023’ tarihini işaret ettiğini, söz konusu denetimde görülen aksaklıkları düzeltmek için belediye yetkilileriyle sürekli ortak hareket ettiklerini, gerekli tüm iyileştirmeleri en kısa zamanda yapıp 3 yıldız aldıklarını, ayrıca denetimden geçemeyen şubelerinin Palmers Green yerine 5 yıldızlı Southgate olarak açıklandığını sıralayan Mehmet Halim, bu tarz yanlış ve yanıltıcı bilgilendirmelerin işletmeler için çok zarar verici ve çok adaletsiz olduğunu söyledi.

“HİÇ KİMSE ZARAR GÖRMEDİ”

Ekim 2021’de yapılan rutin bir hijyen denetiminin ardından bir dizi sorunun dikkatlerine sunulduğunu ifade eden Mehmet Halim, söz konusu sorunların; ülkedeki çoğu işletmenin Brexit nedeniyle yaşadığı olumsuz faktörler, yüksek vasıflı göçmen işçilerin kaybı ve Covid’in etkisiyle ortaya çıktığının kamuoyu tarafından çok iyi bilindiğine vurgu yaptı. Yaşar Halim Süpermarketlerinin topluma 40 yıldır en yüksek standartlarda hizmet verme gayretinde olduğuna işaret eden Halim, belediye tarafından açıklanan aksaklıklardan dolayı toplumun herhangi bir üyesinin kesinlikle zarar görmediğini kaydetti.

EKİM 2021 YERİNE MART 2023

Ekim 2021’de gerçekleşen denetimle ilgili olarak Enfield Belediyesinin kamuoyuna yansıyan ilk açıklamasında; denetimden geçemeyen şubelerinin, yakın zamanda açılışı yapılan ve beş yıldız derecesine sahip olan ‘Southgate’ olduğunun ifade edilmesini şiddetle eleştiren Mehmet Halim, “Söz konusu denetimin 23 Mart 2023 tarihinde yapıldığı duyuruldu. Fakat olay Ekim 2021’de gerçekleşti. Dolayısıyla Enfield Belediyesi, adil ve doğru bir şekilde rapor vermeli. Çünkü bu tarz yanlış bilgilendirmeler işletmeler için çok zarar verici ve çok adaletsiz” dedi.

BİR SONRAKİ DENETİMDE 3 YILDIZ ALDI

Ekim 2021’den sonraki denetimde ‘üç yıldız’ aldıklarından ve görülen aksaklıkları düzeltmek için yaptıkları tüm bina iyileştirmelerinden de aynı açıklamada bahsedilmediğini vurgulayan Halim, “Üç yıldız alamayacağımız için sorunları görmezden geldiğimiz yanlıştır. Asıl gerçek şu ki; hatalı bulunduğumuz söylendiğinde, hızlı bir şekilde sorunları çözebilmek için belediyeyle işbirliği yapmanın en doğrusu olduğunu kabul ettik ve buna uygun adımları hızlıca attık. Yani belediyenin çevre ekibiyle uygun hareket ettik ve sorunun tekrarlanmaması için acil değişiklikler ile uzun vadeli planları devreye aldık. Neticede bizden istenen tüm değişiklikleri yaptık ve yetkililerle sürekli irtibat halinde olduk. Sonrasında onları yeniden incelemeye davet ettik. 2022 yılında da ek değişiklikler yapmaya devam ettik ve sonuçta, çevre ekibinin yeniden ziyareti sonrasında 3 yıldızla ödüllendirildik. Bu, bizim mevcut durumdaki derecelendirmemiz” diye konuştu.

DÜZELTİLMESİ GEREKEN YANLIŞLAR

Resmi kurumların geneli ilgilendiren konuları kamuoyuna açıklama hakkına itiraz etmemekle birlikte, bunların adil ve doğru bir şekilde yapılması gerektiğine olan inancını dile getiren Halim, düzeltilmesi gereken yanlışlıkları da şu şekilde sıraladı: 

“Söz konusu denetimler Ekim 2021 ve Kasım 2021 tarihlerinde yapıldı. Haziran 2022 ve Aralık 2022’de yapılan müteakip denetimler ise 3 yıldızlı derecelendirmenin verilmesine ve tutulmasına yol açtı. Bu, sadece Palmers Green şubemizi etkiledi. 5 yıldızlı derecelendirmeye sahip olan Southgate şubemiz hakkında yapılan ilk açıklama ise yanlış ve yanıltıcıydı. ‘Hem şirket hem de müdür suçunu kabul etti’ ifadesinin kullanılması da, çekişmeli yargılamadan sonra bir mahkumiyeti ima eder ve durum kesinlikle böyle değildir. Hem iddia makamı hem de mahkeme, müdürün işin günlük işleyişine dahil olan bir yönetici olmadığını kabul etti. Şirketimizin sorunları çözmek için önemli adımlar attığını tespit eden mahkeme, yaşanan sorundan dolayı hiçbir toplum üyesinin zarar görmediğine de vurgu yaptı.”

TOPLUMA GÜVENCE VERDİ

Enfield Belediyesi tarafından yapılan açıklamanın yanlışlıklar içerdiğini ve topluma çok haksız bir şekilde aktarıldığını tekrarlayan Mehmet Halim, 40 yıldır üst standartlarda hizmet sunan Yaşar Halim markasının temsilcileri olarak tüm müşterilerine güvence verdi. Halim, “Ekibim ve ben, sürekli mükemmelliği ve en yüksek standartları sağlamaya kendimizi dün olduğu gibi bugün de adadık. Yarınlarda da yine aynı ilke ve prensiplerle yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.