kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5976
EURO
34,7428
STERLIN
40,4972
BITCOIN
$62.449
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Uzman Psikolog Alptekin Aydın’dan Oxford Üniversitesi’nde çalıştay

04.10.2022
0
A+
A-

Ticari Haber

UZMAN Nöropsikolog Alptekin Aydın’ın Cosmos Health’in organizasyonuyla düzenlediği,  ‘otizm, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) ve Öğrenme Güçlüğü (LD) olan çocukların tedavisine’ odaklanılan etkinlik büyük ilgi gördü.  Sabah 09.00- ila16.00 saatleri arası gerçekleştirilen çalıştay, alanlarında uzman bilim insanlarını bir araya getirdi.

Uzmanları buluşturan etkinlikte İngiltere’nin başkenti Londra’da çalışmalarını sürdüren Uzman Nöropsikolog Alptekin Aydın, Oxford Üniversitesi’nden Araştırmacı Dr. Ali Yıldırım, Maastricht Üniversitesi’den Bilişsel Sinirbilim Uzmanı Prof. Dr. Alexander Sack da seminerde konuşmacı olarak yer aldılar.

KONUŞMACILARA PLAKET VERİLDİ

Etkinlikte Otizm, DEHB ve Öğrenme Güçlüğü (LD) olan çocukların QEEG fonksiyonel beyin taraması tedavisi, rTMS, tDCS ve davranışsal terapi kombinasyonu konularında bilimsel gelişmeler ve tedavi yöntemleri masaya yatırıldı.

Çalıştay sonunda aralarında şirketin ortağı Funda Aydın da olmak üzere bütün katılımcılara plaket verildi.  Başarılı ve verimli bir seminer olduğunu dile getiren Uzman Nöropsikolog Aydın, katılımcılara teşekkür ederken, “otizmli çocukların tedavisinde umut olacak en güncel bilimsel çalışmaların değerlendirildiği ve bilgi alışverişinin yapıldığı verimli bir seminer ve çalıştay” geçirdiklerini belirtti.

AVRUPA’NIN EN İYİSİ SEÇİLMİŞTİ

Uzman Nöropsikolog Aydın, İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı ve 2013 yılında Londra Kings College Üniversitesi Psikiyatri, Psikoloji ve Nöroloji ana bilim dalında Bağımlılık, Nöroloji ve Farmakoloji çalışmaları üzerine uzmanlığını aldı.

Aydın, aynı zamanda doktorasına Maastricht Üniversitesi’nde  Prof. Dr. Alexander Sack süpervizörlüğünde  rTMS ve tDCS ile yapılan otizm ve öğrenme güçlüğü tedavisinde devam ediyor. Otizm- Öğrenme Güçlüğü Tedavisi’ için klinik çalışmalarına devam eden Dr. Aydın, uluslararası TMS klinik sertifikasyon programını başarıyla tamamlayan ilk Türk uzman psikolog oldu. Aydın 2021 yılında verilen ‘Uluslararası Zirve Ödülleri’ kapsamında ‘Avrupa’nın En İyi Uzman Psikoloğu’ ödülünü almıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.