kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3770
EURO
35,0164
STERLIN
40,9528
BITCOIN
$70.210
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Holland Bazaar, İngiltere’nin en büyük 30 toptancısı arasına girdi

Holland Bazaar, İngiltere’nin en büyük 30 toptancısı arasına girdi
17.03.2021
0
A+
A-

Haber: Halil Yetkinlioğlu

LONDRA’DA Türkiye kökenli gıda toptancısı Holland Bazaar, İngiltere’deki en büyük 30 gıda toptancısından biri oldu.

Gıda sektörünün etkili yayınlarından The Grocer’ın hazırladığı ve her yıl güncellediği yıllık “30 Büyük Toptancı” listesine bu yıl ilk kez giren firma, sektörün yükselen yıldızlarından biri olarak gösterildi.

Listede yer alan ve toplam ciroları 27 milyar sterline ulaşan firmalar arasında bulunan Holland Bazaar, pandemiden dolayı ciddi kayıplar yaşayan sektörde büyümesini ve verimliliğini koruyan sayılı firmalar arasında yer aldı.

Son yıllarda sağladığı başarılı performansını geçen yılda sürdüren Edmonton merkezli firma yüzlerce kişiyi istihdam ediyor. İngiltere’nin 24 saat açık ilk cash&carry işletmesini olan Holland Bazaar 2017 yılında Croydon’da ikinci şubesini açmıştı.

365 GÜN BOYUNCA AÇIKLAR

The Grocer dergisi, restoran ve gıda sektörünün Coronavirüs kısıtlamaları nedeniyle ciddi kayıplarla karşı karşıya kaldığını vurguladığı analizinde, restoran sektöründe ciddi bir gelir kaybı yaşamasına rağmen Holland Bazaar’ın pazar payını geliştirdiğine dikkat çekti.

Gıda sektörünün ve ekonomi çevrelerinin yakından takip ettiği listeye ilişkin açıklamada bulunan Holland Bazaar firmasının Direktörü Mert Uçar, öncülük ettikleri işletme modelinin başarısının bir kez daha kanıtlandığını belirtti. 365 gün boyunca açık tuttukları depolarında, küçük ve orta ölçekli işletmelere, günün her saatinde alışveriş etme olanağı yarattıklarını kaydeden Uçar, arttırdıkları ürün çeşitliliğini, rekabetçi fiyatlarla sunmaya özen gösterdiklerinin altını çizdi. Başarılı yönetici, pandemi döneminde  söz konusu ticaret anlayışlarının olumlu sonuçlarını aldıklarını da belirtti.

COVİD-19 BÜYÜMEYE FAKTÖR OLDU

Holland Bazaar’ın halen satışlarının yüzde 10’unun toptan teslim ve yüzde 40’ının ise restoran ve takeaway gibi gıda işletmelerine servis olduğuna işaret eden Mert Uçar, “Restoranların ve konaklama sektörünü kapanması olumsuz bir etki yarattı, ancak marketler, küçük toptancılar ve aileler gibi çok kanallı bir müşteri tabanımız var. Bu durum Covid-19 krizi boyunca büyümemizi sürdüren en önemli faktör oldu” dedi.

Holland Bazaar Direktörü, ürün çeşitliliği ve fiyat politikaları ile küçük ve orta ölçekli işletmelere, dev zincirlerle rekabet şansı sağladıklarına dikkat çektiği açıklamasında, Coca-Cola, Unilever gibi büyük firmaların direk bayiliklerinin yanısıra 35 dolayında ülkeden ürün tedarik ettiklerini de ifade etti.  Edmonton ve Croydon’daki iki deposunda faaliyet gösteren Holland Bazaar, Londra’nın yanı sıra İngiltere’nin tamamına dağıtım yapıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.