kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3606
EURO
34,9791
STERLIN
40,8668
BITCOIN
$70.816
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere gıda endüstrisini desteklemek için elimizden geleni yapıyoruz

İngiltere gıda endüstrisini desteklemek için elimizden geleni yapıyoruz
19.06.2020
0
A+
A-
BİRLEŞİK KRALLIK HÜKÜMETİ İLE ORTAK HAZIRLANDI

 

Gıda endüstrimizi desteklemek için elimizden geleni yapabiliriz; mevsiminde sebze yiyebilir, yeni tarifler deneyebilir veya yaz döneminde bir çiftlikte işe girebiliriz.

Birleşik Krallık hükümeti, halkı besleyebilmek için üzerine düşeni yapıyor ve bu yaz çiftliklerdeki mevsimlik iş fırsatlarına başvurmaları için fiziki ve sağlık açışından elverişli olan kişileri teşvik ediyor.

MEVSİM SEBZELERİNİN ÖNEMİ!

Barlar, restoranlar ve oteller şu anda kapalı olduğundan, ülkede üretilen mevsimsel sebzelerinin büyük bir kısmı israf olma riski altında.

  • Mevsimsel sebzeleri kuşkonmaz, salatalık, mantar, salata yaprakları, kabak, ıspanak, domates, turp, pancar ve diğer sebzelerden oluşuyor.
  • Ülke çapında evde yemek pişirenler, #SeasonalVeg tabelasını (hashtag) kullanarak sosyal medyada tariflerini paylaşabilirler.
  • Sebzeler vitamin, mineral ve lif için mükemmel bir kaynaktır ve sağlıklı, dengeli beslenmenin önemli bir parçasıdır. Bol sebze yemek sağlıklı kalmamamıza yardımcı olurken hastalık ve bazı kanser risklerini azaltabiliyor.
  • Birleşik Krallık’ın gıda ve içecek endüstrisi 31 milyar pounddan fazla sermayesi ve 450 binden fazla kişiyi istihdam etmesiyle küresel bir başarı öyküsüdür.
  • Aileler için, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok sebze çeşidi var. Yemek seçiyor olsa bile, çocuğunuzun seveceği lezzetli bir şeyler bulmak zorundasınız.
  • Mevsimsel sebzelerinin listesini www.vegpower.org.uk/seasonalveg internet adresinde bulabilirsiniz.

 

YEREL YEMEKLERİ DESTEKLEME

15 yıldan uzun bir süredir turp yetiştiriciliği yapan Scott Watson, mevsimsel sebzelerinin önemini Londra Gazete’ye açıkladı.

Scott Watson – G’nin Feltwell, Norfolk’taki Yetiştiricilerinde Turp Yetiştiricisi

S: Bu mevsimin meyve ve sebze türleri nelerdir?

C: İçinde bulunduğumuz bu mevsimde Birleşik Krallık salata mevsimi olarak marul, taze soğan ve turplar çiftliklerde hasat ediliyor. Turp hasadımız Nisan ayının sonunda başladı ve şu anda bir aydan fazla bir süredir Birleşik Krallık’ta yetiştirilen turpu tüketicilere tedarik ediyoruz. Güzel hava, sezon başında güçlü talep göreceğimiz anlamına geliyordu. Güneşli havalarda mangal yakan insanlarım ana yemeklerinde artan salata tüketimi turpun satışını artırdı.

 

S: Bu mevsimde en sevdiğiniz meyve ve sebzeler hangileridir?

C: Kesinlikle turp! Ancak, Birleşik Krallık kuşkonmazının tadını çıkarmak da harika oluyor.

 

S: Sektör için sebze ve meyveleri mevsiminde yemek neden önemlidir?

C: Nisan-Ekim ayları arasında Norfolk’taki çiftliklerimizden turp tedarik ediyoruz. Turp hızlı büyüyen bir salata mahsulüdür, bu nedenle artan talep varsa, daha hızlı yetiştirebiliyoruz. Yaz aylarında, diğer salata ve sebzelere göre turpu tohumdan hasada büyümek sadece bir ay sürer.

 

S: Mevsim meyveleri ve sebzeleri yemenin sağlığa faydaları nelerdir?

C: Sokağa çıkma yasağı zorlukları ile sağlıklı dengeli bir diyet yemek ve en azından günde 5 porsiyon meyve ve sebze tüketmek her zamankinden daha önemli. Atıştırmalık olarak turp sağlıklı bir seçimdir çünkü C vitamini kaynağıdırlar ve standart 240g’lık bir paketin üçte birini yerseniz günde 5’inizden 1’i sayılır. Bir paket cips veya diğer sağlıksız işlenmiş gıdalar tüketmek yerine turp atıştırmak gerçekten düşük kalorili ve tatmin edici bir alternatiftir.

 

S: İnsanlar yerel olarak üretilen meyve ve sebzeleri nereden bulabilirler?

C: Şu anda satışlarımızın çoğunluğu, Birleşik Krallık’taki büyük süpermarketlerde yapılıyor ve burada turplarımızı 240g’lık paketlerde 55p civarında satıyoruz. Bu 80g’lık porsiyon başına 18p demek! Ayrıca, kasa olarak sattığımız turpların yanında kızartma tarifleri de ekliyoruz. Öte yandan sebze ve meyve hallerinin açılmasıyla turplarımızın tezgahlarda daha çok yer almasını bekliyoruz.

 

S: İnsanlar sektörü daha fazla nasıl destekleyebilir?

C: Turplar nispeten niş bir sebzedir, ancak gerçekten büyük bir değerdir ve mükemmel bir sağlıklı atıştırmalıktır. Bu yüzden herkesi bu yaz İngiliz turplarını tüketmeye teşvik edeceğiz ve onlara alternatif sağlıklı bir atıştırmalık olan turpun sadece Peter Rabbit’te ait olmadığını hatırlatacağız. Ayrıca, turp veya diğer mevsimsel sebzeleri kullanarak yemek pişiren insanların #SeasonalVeg tabelasını (hashtag) kullanarak sosyal medyada paylaşmaları harika olur.

#SeasonalVeg kampanyası hakkında daha fazla bilgi için www.vegpower.co.uk/seasonalveg internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Turp hakkında daha fazla bilgi ve ilginç bilgiler için www.loveradish.co.uk internet adresini de ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.