kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4492
EURO
34,4800
STERLIN
40,3546
BITCOIN
$63.415
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cuma Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Sultanlara layık Tuğra Baklava

Ramazan ayında baklava meraklılarının ilk adreslerinden birisi de Tuğra Baklava oluyor

Sultanlara layık Tuğra Baklava
17.07.2014
0
A+
A-

IMG_4432

IMG_4421IMG_4416IMG_4417Başta Londra olmak üzere İngiltere’de tatlı kültürünün giderek ayrılmaz bir parçası haline gelen baklava, bu yıl da Ramazan ayının en gözde yiyeceklerinden birisi oldu. İftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı, ev ya da restoran ikramlarının yanısıra iftar davetlerinde de masaları süslüyor.

Ramazan ayında baklava meraklılarının ilk adreslerinden birisi de Tuğra Baklava oluyor. Baba mesleğine 36 sene önce çıraklıktan başlayan Ünal Bay’ın kurduğu ve bizzat mutfağında çalıştığı işletme, Turnpike Lane ve Dalston bölgelerinde bulunan şubeleri ile her gün yüzlerce müşteri çekiyor.

 HEDİYELİK BAKLAVA SOFRALARIN VAZGEÇİLMEZİ OLDU

Gerçek bir tatlı ustası olan Ünal Bay, üniversiteden mezun olup İstanbul’da bir fabrikada müdürlük yaptığı zamanlarda bir vesileyle Kuzey Kıbrıs’a tatile gitmesiyle baba mesleğine geri dönüş yapmak için ani bir karar almış. Kuzey Kıbrıs’ın doğal güzellikleri, denizi, kumu, güneşi ve insanlarının yakın ilgisinden dolayı geri dönmek istemeyince kolları sıvamış ve bir baklava dükkanı açmaya karar vermiş. Bay zaman içerisinde sıcak memlekette, yoğunluklu olarak haftanın üç günü baklava satabildiğini farketmiş. Başarılı girişimci, Kıbrıs’tan Londra’ya haftanın sadece üç günü uçak seferi düzenlendiği için gelen müşterilerin, Londra’ya hediye götürmek maksadıyla sefer günlerinde gelip baklava satın aldıklarını gözlemlemiş. Yurt dışına baklava götürenlerin sayısının bir hayli fazla olduğunu anlayan Bay, bu sektörde büyük bir açık olduğunu görerek, Londra’da bu işi yapmaya karar vermiş. Türkiye’ye de hediye götürülebilecek lezzette baklava çeşitleri, tel helvası, unlu helva, burma kadayıf, fıstık ezmesi, sütlü ve şerbetli tatlı çeşitleri gibi geniş bir yelpazede hizmet vermeye başlamış.

Uzun yıllardır Londra’da baklava’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda tatlı çeşidini lezzetseverlerle buluşturan Ünal Bay,  tel helvası ve unlu helvayı Ramazan aylarına özel olarak imal ediyor. Tat ve görünüş olarak da diğer helvalardan tamamen farklı bir lezzette damaklarımıza hitabeden bu tatlılar, Ramazan sofralarının en çok ilgi gören tatlıları arasına girmiş durumda.

Londra’da bu sektöre girmeden önce şekerli böreği baklava diye insanlara yedirdiklerini anlatan Ünal Bay “Tüm ürünlerimizi tamamen Türkiye standartlarına ve damak zevkine uygun olarak üretiyoruz” dedi.

Ramazan Bayramı’na özel baklava ve tatlı çeşitleriyle hizmet verecek olan tuğra Baklava, özel gün ve davetler için aklınıza gelebilecek her türlü pasta çeşidini de imkanları arasında sunuyor.

Göz alıcı ve konforlu dekore edilmiş mekanda aileniz ya da arkadaşlarınızla sohbet edebileceğiniz Turnpike Lane’deki Tuğra Baklava 10 High Road, Turnpike Lane, London N22 6BX adresinde, Dalston şubesi ise 30-32 Stoke Newington Road, London N16 7XJ adresinde bulunuyor. Detaylı bilgi için 0207 241 15 14 numaralı telefonu da arayabilirsiniz.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.