kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5963
EURO
34,8549
STERLIN
40,6385
BITCOIN
$64.990
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Hackney’de evini kiralayanlar dikkat!

Hackney’de evini kiralayanlar dikkat!
22.11.2018
0
A+
A-

HACKNEY Belediyesi tarafından alınan kararla, Hackney bölgesinde evini kiralayan ev sahipleri yeni bir uygulamaya tabi tutuluyor. Alınan söz konusu karara göre, Hackney Belediyesi sınırları içerisinde evini ve dairesini kiralayan emlak sahiplerinin, ruhsat (property licensing) çıkartması gerekiyor.

İngiltere’de son yıllarda özel kira sektöründe artan denetlemeler ve kiracı haklarını öne çıkartan yeni uygulamalar göze alınınca, ev sahiplerinin evlerini kiralarken yasal çerçeve içinde yapmaları ve seçtikleri emlak acenteleri daha önem kazandı. Yanlış bilgilendirme ve yapılmayan legal işler, sorunlu kiracıları evlerinden çıkarmalarını neredeyse imkansız hale getiriyor.

“GÜVENLİ VE KALİTELİ BİR EMLAK ACENTESİ İLE ÇALIŞIN”

Londra Gazete’ye Hackney Belediyesi’nin ruhsat (property licensing) uygulamasıyla ilgili bilgi veren Locus Estates (Locus Emlak Acentesi) Kiralamadan Sorumlu Yöneticisi Sergen Öztürk, evini veya dairesini kiralayan emlak sahiplerinin konuyla ilgili bilgilendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Belediye sınırları içerisinde evini veya dairesini kiralayan emlak sahiplerinin birçoğunun uygulama hakkında bilgisi olmadığını kaydeden Öztürk, emlak sahiplerinin Locus Estates ile iletişime geçerek tüm gerekli bilgileri alabileceğini söyledi.

Öztürk, Locus Estates’in, evini veya dairesini kiralamak isteyen emlak sahiplerine gerekli evraklar konusunda yardımcı olduğunu ve ruhsat (property licensing) almak için Hackney Belediyesi ile yazışma, evrakların tamamlanması, ve bunun yanı sıra elektrik sertifikası, gaz sertifikası gibi gerekli işlemlerin tamamlanması konusunda yardımcı olduğunu ifade etti.

Serren Öztürk

Belediyenin ruhsat (property licensing) uygulamasında en fazla önemsenmesi gereken konunun, güvenli ve kaliteli bir emlak acentesi ile çalışmak olduğuna değinen Locus Estates, emlak sahiplerinin Locus Estates’e Hackney ve Haringey’de bulunan ofislerinden, www.locusestates.com web adresinden ve 0207 249 2004 numaralı telefondan ulaşabileceğini kaydetti.

Belediye tarafından yapılan duyuruya göre, ruhsat (property licensing) için gerekli olan evrakların 2 Aralık Pazar gününe kadar lisans başvurusunda bulunması gerekiyor. Başvuruda bulunmadan evini veya dairesini kiralayan emlak sahiplerine ise belediye tarafından sinirsiz ceza uygulanacağı duyuruldu.

Belediyenin ruhsat (property licensing) uygulaması 3 farklı şekilde uygulanıyor. Bunlar: Mandatory (HMOs), Additional ve Selective.

Mandatory (HMOs), 5 kişi veya daha fazla kişiye kiralanan emlaklar için uygulanacak. Additional, 3 veya daha fazla kişiye kiralanan emlaklar için uygulanacak. Selective ise Brownswood, Cazenove ve Stoke Newington bölgelerinde 2 veya 1 kişiye kiralanan emlaklar için uygulanacak. Her ruhsat uygulaması için farklı ücret ödenecek. Konuyla ilgili bilgi almak isteyenler https://hackney.gov.uk/property-licensing web adresinden yada LOCUS ESTATES’ in HACKNEY ofisini 0207 249 2004 arayip bilgi alabilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.