kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3715
EURO
34,9872
STERLIN
40,9712
BITCOIN
$70.684
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Odalarını kiraya verenler tehlike altında

ODA oda ev kiralamak yüksek getirisiyle çok cazip gelse de çok fazla sorumluluk ve tamirat getirebilir.

Odalarını kiraya verenler tehlike altında
20.07.2017
0
A+
A-

 

ODA oda ev kiralamak yüksek getirisiyle çok cazip gelse de çok fazla sorumluluk ve tamirat getirebilir. Ev sahibi olarak daha fazla kazanç için evinizi oda oda kiraya verme isteğiniz gayet normal bir durum olabilir fakat HMO Licence almadan bunu yapıyorsanız başınız büyük derde girebilir.

HMO LİCENCE NEDİR?

Eğer evinizi aynı aileden olmayan 3 veya daha fazla kişiye kiralayacaksanız ve kiracılar mutfakla banyoyu ortak kullanacaksa evinizin büyüklüğüne göre House in Multiple Occupation Licence almalısınız. Kiraya vermek istediğiniz bina 3 veya daha fazla kattan oluşuyor, 5 ayrı kişiye kiralıyorsanız ve kiracılar yine mutfakla banyo gibi yerleri ortak kullanıyorsa daha geniş kapsamlı olan Large HMO Licence almak zorundasınız.

HMO Licence 5 yıl geçerli olup her 5 yılda bir belediyelerin belirlediği ücretler ödenerek yenilenmesi gerekiyor. HMO alınmayıp yasadışı kiraya verilen evlerin sahiplerine ise sınırsız cezalar gelmekte. Her belediyenin kendine özgü HMO kuralları var. Bazı durumlarda evin daha ufak olmasına rağmen fazla kişi kalıyorsa da HMO almak zorunda olabilirsiniz, böyle durumlar için belediyenizle veya bu işte uzman firmalardan Locus Estates Agency ile görüşmeniz gerekir.

LOCUS SİZİN İÇİN YAPAR

“Bugüne kadar bize başvuran ev sahiplerinin birçoğu böyle bir durumdan haberdar olmadıklarını belirtip, kuralı duyunca hemen gerekli işlemleri yaptırmaya başlıyor.” diyen Locus Estates Menajerlerinden Fırat Can Kaya, “Haberiniz olmadığı durumlarda da cezalarda bir değişiklik olmamakla birlikte başınızı ağrıtacak ve zamanınızı alacak çok fazla iş çıkabilir. Ev sahiplerine önerimiz büyük evleri varsa ve bu evleri oda oda kiraya veriyorlarsa mutlaka bize ulaşsınlar ve bu konuda ücretsiz danışmanlık servisimizden yararlansınlar. Çok basit önlemler ve uygulamalarla büyük cezalardan kurtulabilir ve evlerinizden iyi bir gelir elde edebilirsiniz.” dedi.

Uzman emlak acentesinin bir diğer menajerlerinden Sergen Öztürk ise “Gelecek yıllarda çok fazla ev sahibi bu durumdan etkilenecek. Locus Estates olarak HMO lisanslı evlerde yönetimlerimiz sadece kira takibi ve tamirat takibiyle kalmayıp aynı zamanda ev sahiplerinin yasal sorumluluklarını da yerine getirmekteyiz. Şu anda kiraya verdiğiniz evlerinizin HMO lisansınız yoksa lisans almak için gerekli değişiklikleri yapmakla beraber başvuruları sizin adınıza takip edebiliriz. Locus Estates olarak bu gibi durumları önceden belirleyip kiralanan evin bağlı olduğu belediyeyle irtibata geçip gerekli başvuruları sizin için yapmaktayız.” dedi.

Locus Estates’in alanında uzman kiralama kadrosu HMO gibi birçok önemli konuda size bilgi ve destek vermeyi bekliyor. İki farklı adreste hizmet veren Locus Estates’in Hackney şubesine +44 (0)20 7249 2004 numarasından veya 4 Stoke Newington High Street, Hackney, N16 7PL adresini ziyaret ederek, Haringey şubesineyse +44 (0)203 457 7177 numarasından veya 453 West Green Road, Haringey, N15 3PW adresini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.