kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3535
EURO
35,1812
STERLIN
41,1750
BITCOIN
$70.752
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Muzzy İzzet: Sünnet olduktan sonra takımla kaynaşmam kolay oldu

Eski milli futbolcu Muzzy İzzet, “Kampta arkadaşlar; ‘Sünnet oldu mu?’ diye sormuşlardı.

Muzzy İzzet: Sünnet olduktan sonra takımla kaynaşmam kolay oldu
15.11.2016
0
A+
A-

izzet

Eski milli futbolcu Muzzy İzzet, “Kampta arkadaşlar; ‘Sünnet oldu mu?’ diye sormuşlardı. ‘Evet bu Türk olmuş’ diyerek tasdik edildim. Kaynaşmam kolay oldu.” dedi.

Futbol kariyerine Chelsea’de başlayan ve Leicester’ın efsane isimlerinden olan Muzzy İzzet, Türk Milli Takım dönemiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

İzzet, 6-7 yaşındayken beni kliniğe götürdüler ve sünnet ettiler Özellikle Milli Takım’da sünnetli olmam benim işime gelmiştir. Kampta arkadaşlar; ‘Sünnet oldu mu?’ diye sormuşlardı. ‘Evet bu Türk olmuş’ diyerek tasdik edildim. Kaynaşmam kolay oldu.” ifadelerini kullandı.

İzzet’in röportajı şu şekilde:

*Milli Takım’daki dönemin maalesef kısa sürdü. O dönemi anlatır mısın?

Kimseye kırgınlığım yok. Türk Milli Takımı’na seçilmek fantastikti. Ancak Türkçe bilmediğim ve o dönemde de pek fazla İngilizce bilen olmadığı için zorlandım. Sadece federasyondan, tercüman anlamında yeterince destek görmediğimi düşünüyorum. Takım konuşmalarında bana yardım edebilirlerdi. Teknik direktörler doğal olarak maç öncesi konuşmalarını Türkçe yapıyordu. Takımla aramda dil ve iletişim bariyeri vardı. Bu en büyük sıkıntımdı.

*Şu anki Milli Takım’ı nasıl görüyorsun?

“DÜNYA KUPASI’NA GİDECEK KADROMUZ VAR”

Harika oyunculardan kurulu bir Milli Takım var. Euro 2016’da takım görüntüsü veremediler. Sahada organizasyon sorunu vardı. Oyuncular biraz kendileri için oynuyor gibiydi. Türkiye her zaman teknik kapasitesi yüksek ve çok yetenekli oyuncular yetiştiriyor. Artık daha iyi olma zamanı. Umarım 2018 Dünya Kupası’na gidebilir bu takım… Çünkü bu başaracak bir kadro elimizde var.

*2002’deki üçüncülükte yer almıştın. O dönem hakkında neler söylersin?

“TÜRKİYE’DE İNSANLAR ÇILDIRMIŞTI”

O kadronun bir parçası olduğum için gururluyum. Şu anki takımdan farkını söylememiz gerekirse, birlikte hareket edebiliyorduk. Bizim takım, kaliteli oyunculardan kuruluydu… Nereye kadar gideceğimizi bilmiyorduk ama her kazanılan maç sonrasında bir sonrasını istemeye başladık. Üçüncülüğü elde etmemiz ilginçti. Türkiye’de insanlar adeta çıldırmıştı.

Bildiğiniz gibi artık emekli bir futbolcuyum. Ortağım eski takım arkadaşım Steve Walsh ile birlikte akademi işletiyoruz. Akademide de işler iyi gidiyor. 80 civarı öğrencimiz var. Burası tam bir okul gibi. Çocuklar, sabah derslerini çalıştıktan sonra öğleden sonra bizimle vakit geçiriyor.

LEICESTER - SEPTEMBER 14: Muzzy Izzet of Leicester City celebrates his goal during the Nationwide League Division One match between Leicester City and Derby County played at the Walkers Stadium, in Leicester, England on September 14, 2002. Leicester City won the match 3-1. DIGITAL IMAGE. (Photo by Ross Kinnaird/Getty Images)

“PARÇAYI BANA VERDİLER, ‘BUNU SAKLAYACAKSIN’ DEDİLER”

Muzzy İzzet, sünnet olayına açıklık getirdi: “6-7 yaşındayken; ‘Annem siz çıldırdınız mı?’ diye söylenirken; beni Londra’da bir kliniğe götürdüler. Bir anda perde çekildi iğneler, gözyaşı vs. derken; ağladığımı, çığlıklarımı hatırlıyorum. Daha sonra parçayı bana bir tüpün içinde verdiler. ‘Bunu alıp, saklayacaksın’ dediler.

İngiliz olarak görülsem bile aslında yüzde 50 Türk’üm diyebilirim. Özellikle Milli Takım’da sünnetli olmam benim işime gelmiştir. Kampta arkadaşlar; ‘Sünnet oldu mu?’ diye sormuşlardı. ‘Evet bu Türk olmuş’ diyerek tasdik edildim. Kaynaşmam kolay oldu.”

“MUSTAFA KEMAL BENİ GÜÇLÜ KILDI”

İzzet, “Doğu Londra’da Mustafa Kemal İzzet olarak dünyaya geldiğimde zor bir misyon taşıdığımı fark ettim. Beni güçlü kılıyordu o isim. Ama dediğim gibi taşıması bir o kadar zordu. Mesela okulda bile öğretmen; ‘Mustafa Kemal kim?’ dediği zaman bütün dikkatler benim üstüme çevriliyordu. Ama isimle gurur duyuyorum.” ifadeleriyle açıklamalarına son verdi. (Lig radyo))

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.