kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5210
EURO
34,7522
STERLIN
40,5862
BITCOIN
$62.851
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Futbol Federasyonu’nda müthiş iddia!

Türk Toplumu Futbol Federasyonu (TTFF) yeni sezonda bir başka skandal ile çalkalanıyor.

Futbol Federasyonu’nda müthiş iddia!
17.10.2016
0
A+
A-

 

Hedeftekii isim TTFF Sekreteri Murat Yakup.

Hedefteki isim TTFF Sekreteri Murat Yakup.

Türk Toplumu Futbol Federasyonu (TTFF) yeni sezonda bir başka skandal boyutundaki iddia ile çalkalanıyor.

Geçen yıl eski başkanlardan Turgut Esendağlı’nın EGM’de kulüp temsilcilerinin oylarıyla Federasyondan beş yıl uzaklaştırılmasıyla son bulan skandalın ardından geçtiğimiz günlerde de bu yıl göreve seçilen Sekreter Murat Yakup’un adının karıştığı bir yeni bir skandal boyutundaki iddianın şoku yaşanıyor.

TTFF’nin geçen sezonki Sekreteri ve şu andaki yönetimde de Fikstür Sekreteri olarak görev yapan Mehmet Gözde tarafından ortaya çıkartılan ve onun iddia ve söylemleriyle su yüzüne çıkan skandalın (!) ayrıntıları ile ortaya atılan ve yaşanan gelişmeler hakkında tartışmalar şiddetleniyor. Kendisiyle görüştüğümüz Mehmet Gözde, şunları anlattı:

“Federasyon Sekreterliği görevinde bulunduğum sezon Enfield ve Haringey belediyelerine saha aradığımızı, bu konuda gelişme olduğu takdirde federasyonumuzu bilgilendirmelerini isteyerek resmi email adresimizi bildirmiştim. Bir yıldan fazla süre onlardan cevap bekliyorduk. Ancak 24 Ağustos’ta Enfield’deki Albany Park sahasının ihale kiralaması için yapılan toplantıya Federasyon Sekreterimiz Murat Yakup ile babası eski başkanlardan Yakup Hüseyin ve yine eski başkan Turgut Esendağlı katılmış. Bunu da o toplantıya Doğan TB kulübü adına katılan Alp Ermiya’dan öğrendik. Bu duyumu alınca şüpheye düşerek, şifresini sezon başında Murat Yakup’a teslim ettiğim Federasyonun emailine girdiğimde 9 Ağustos’ta Enfield Belediyesi’nin bize ihaleye davet ettiğini gördüm. Murat Yakup bu konuda yönetime hiçbir bilgi vermedi. Hatta Yakup’un, Belediye’ye 30 Ağustos’ta yolladığı teşekkür emaillerini bile gördüm ve hepsini kopyaladım. 9 Eylül’de kapanan ihaleye de TTFF olarak katılamadık. TTFF’nin son aylık toplantısından bir haftaki önceki yönetim toplantısında konuyu gündeme getirdiğimde Murat Yakup bunları yalanlamaya çalıştı, ancak yazışmaların kopyalarını gösterince susmak zorunda kaldı. Hatta bize (bir gözüm Federasyon, bir gözüm kendim için) gibi garip bir laf etti.

Mehmet Gözde, ağır iddialarda bulundu.

Mehmet Gözde, ağır iddialarda bulundu.

Zaten aylık toplantının son bölümünde kulüplerin de baskısıyla herşey ortaya döküldü. Murat Yakup ve Yakup Hüseyin bana hakaret etti, kulüp yöneticileriyle kavga etmeye kadar işi götürerek toplantıdan kaçtılar.

Daha sonra geçen Salı günü yaptığımız toplantıda Murat Yakup’a konuyu Olağanüstü Genel Kurul’a kadar götürüp, kulüplerin kararına bırakacağımızı ona bildirdik. Önce yine ısrarla bize karşı çıktı, bağırdı, çağırdı, toplantımız gece 01.00’de bitti. Toplantıdan ayrılan Murat Yakup kısa bir süre sonra bize mesaj atarak istifasını verdiğini açıkladı.

Toplantıda, Yönetim Kurulu arkadaşımız Eray Öznacar’ın Jubilee Park ve Pymmes Park sahalarının kiralama ihalesinin yapılacağı  duyumunu aldığını söyledik.  Murat Yakup ihalenin bitimine bir gün olduğunu, gidip başvurabileceğimizi söyledi. Hiçbir hazırlığımız yoktu ve bunlara da katılamadık. İhaleler için Belediye dört hafta önceden bilgiler göndermiş, tüm bu yazışmalar Murat Yakup tarafından yönetimden gizlenmiş, Yönetim Kurulu’na hiçbir bilgi verilmemişti.  Öğrendiğimiz kadarıyla ihalelere babası ile birlikte katılmış, kendi kulübü olan LOASS adına bunlara iştirak etmişti.

Bu Türk toplumuna, Federasyonumuza, kulüplerimize, yönetici ve futbolcularımıza yönelik en büyük mal kaçırma olayıdır. Hatta Turgut Esendağlı’nın geçen yıl yaptığı suçtan bile büyüktür. Çok büyük bir suç işlenmiştir. Federasyon tarihinin en büyük olayıdır. Her ne kadar istifa etse de Murat Yakup, Olağanüstü Genel Kurul’da kulüpler tarafından yargılanmalıdır. Bu suçun mutlaka cezası olmalıdır.”

TTFF tarihinin en zor günlerini yaşamaya devam ediyor.

TTFF tarihinin en zor günlerini yaşamaya devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.