kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5997
EURO
34,8019
STERLIN
40,5513
BITCOIN
$64.857
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
şiddetli yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Efsane boksör Muhammed Ali’ye veda

Geçen hafta yaşamını yitiren efsanevi boksör Muhammed Ali, iki gün süren cenaze töreninin ardından, doğum yeri olan Louisville kentinde defnedildi.

Efsane boksör Muhammed Ali’ye veda
11.06.2016
0
A+
A-

160610203904_muhammed_ali_tabut_624x351_reuters_nocredit

Geçen hafta yaşamını yitiren efsanevi boksör Muhammed Ali, iki gün süren cenaze töreninin ardından, doğum yeri olan Louisville kentinde defnedildi.

 

Muhammad_Ali_Fight

Ali’nin tabutunu taşıyan araç, geçit töreniyle şehrin boksör ile özdeşleşen önemli noktalarından geçti, güzergahta toplanan binlerce kişi Ali’ye son kez sevgi gösterisinde bulundu.

Tüm zamanların en iyi boksörü olarak kabul edilen Ali, geçtiğimiz Cuma günü 74 yaşında hayatını kaybetmişti.

Cave Hill Mezarlığı’ndaki halka kapalı törenin ardından KFC Yum! Centre adlı spor merkezinde Ali için bir anma töreni düzenlendi.

Tören için yaklaşık 18 bin adet ücretsiz bilet dağıtıldı, biletler yarım saat içerisinde tükendi.

Törende konuşma yapanlar arasında boksörün eski arkadaşı komedyen Billy Crystal ve eski ABD Başkanı Bill Clinton da yer alıyor.

ABD Başkanı Barack Obama ise en büyük kızı Malia’nın mezuniyetine katılacağı için cenaze törenine katılamadı.

Ancak gönderdiği video mesajda Muhammed Ali için, “Bu hafta bir ikonu kaybettik. Afrika Kökenli Amerikalıları özgürleştiren ve kimlikleriyle gurur duymalarını sağlayan bir insandı” dedi. Başbakan Erdoğan Perşembe günü gerçekleştirilen cenzane namazı ve dua törenine katıldı, ancak cenaze töreninden önce ayrılarak ABD’ye yaptığı ziyareti kısa kesti.

Erdoğan’ın erken ayrılmasının nedenleri tam olarak bilinmiyor.

Ağır sıklet boks şampiyonu Lennox Lewis, tabutu taşıyanlardan olmanın bir şeref olduğunu söyledi ve “Kelebek gibi uç, arı gibi sok’ sözü her zaman hatırlanacak. Muhammed bir boks ikonu ve efsanesiydi” diye ekledi.

160610203932_muhammed_ali_kortej_624x351_reuters_nocreditÖĞRETİCİ BİR TÖREN

Cenaze töreni Perşembe günü 14 bin kişinin katıldığı dua ve cenaze namazı ile başladı. İmam Zaid Shakir, Ali’nin cenaze töreninin ‘öğretici’ olmasını dilediğini söyledi.

Müslüman alim Sherman Jackson, “Muhammed’in vefatı kendimizi dünyada biraz daha yalnız hissetmemize neden oldu. Sağlam, kapı gibi, güzel ve hayat dolu bir adamı kaybettik” dedi.

Cenazeye Don King, sivil haklar lideri Jesse Jackson ve eskiden Cat Stevens olarak bilinen müzisyen Yusuf İslam da katılacak. Törene katılan veya televizyondan izleyen Amerikalı Müslümanlar, halka açık gerçekleştirilen dua töreni sayesinde Amerikalıların İslam dinini ve Müslümanları daha iyi anlamalarını umduklarını söylediler.

Muhammed Ali 1964 yılında Müslüman olduktan sonra ‘köle ismi’ olduğunu söylediği Cassius Clay ismini değiştirmişti.

Öncelikle siyahi ayrılıkçı bir hareket olan İslam Milleti’ne katılmış, daha sonra gruptan ayrılmıştı.

Kariyeri boyunca 61 maçın yalnızca 5’ini kaybetti ve 37’sini nakavtla kazandı.

Emekli olduktan hemen sonra sağlığıyla ilgili söylentiler çıkmıştı. Daha sonra Parkinson olduğu açıklanmış ancak halk arasına çıkmaya ve gittiği her yerde sıcak bir şekilde karşılanmaya devam etmişti.

Atlanta’da yapılan 1996 Olimpiyatları’nda meşale yakmış ve 2012 Londra Olimpiyatları’nda da Olimpiyat bayrağını taşımıştı.

Sports Illustrated isimli spor dergisi tarafından “Yüzyılın Sportmeni” ve BBC tarafından da “Yüzyılın Sporcusu” seçilmişti. (BBC Türkçe)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.