kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5674
EURO
34,8826
STERLIN
40,5255
BITCOIN
$66.671
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Ada futboluna, AB’dan çıkma darbesi

İngiltere’nin önde gelen basın organı BBC’nin haberine göre Avrupa Birliği’nden çıkılması halinde 400’den fazla futbolcu Ada’da futbol oynama hakkını kaybedecek.

Ada futboluna, AB’dan çıkma darbesi
01.04.2016
0
A+
A-

Barclays-Premier-League points table scoreboard standings

İngiltere‘nin önde gelen basın organı BBC‘nin haberine göre Avrupa Birliği‘nden çıkılması halinde 400’den fazla futbolcu Ada’da futbol oynama hakkını kaybedecek.

Ada’da 23 Haziran’da Avrupa Birliği için referandum yapılacak. Son dönemde Euro‘yu terkederek kendi para birimine dönmeyi planladığı öne sürülen Britanya’da Avrupa Birliği’nden çıkılması yönünde karar verilmesi halinde ada futbolunun bu karardan oldukça fazla etkileneceği belirtiliyor.

Futbolcu menajeri Rachel Anderson’ın açıklamalarına yer verilen haberde futbolun tahmin edilenden daha fazla etkileneceği belirtildi. Anderson, “Avrupa Birliği’ni terketmek futbolda insanların düşündüğünden daha büyük etki yaratır. Burada çalışma iznine ihtiyaç duyan Premier Lig‘in bir yarısından bahsediyoruz. Kısa vadede etki büyük olur ancak uzun vadede kulüpleri yerli futbolcu yetiştirmeye konsantre olmaya zorlayabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

İngiltere’nin en üst seviyedeki iki liginde ve İskoçya Premier Ligi’nde oynayan 332 futbolcunun Avrupa Birliği’nden çıkılmasıyla olumsuz etkileneceği belirtiliyor.

KİMLER TEHLİKEDE?
Ada futbolunda, Avrupa Birliği pasaportuna sahip olan futbolcular Premier Lig ve diğer liglerde oynamakta özgür oluyorlar. Bu pasaporta sahip olmayan futbolcular ise
milli takımlarda oynama gibi farklı kriterlere sahip oldukları takdirde oynama izni alıyorlar.

İngiltere’den Premier Lig ve Championship ligleriyle, İskoçya’dan Premiership liginde mücadele eden takımların kadroları göz önüne alındığında 332 futbolcunun oynama iznini kaybedeceği belirlendi.

100’den fazla Premier Lig futbolcusunu etkileyecek bu gelişmeyle birlikte ligde mücadele eden Aston Villa, Newcastle United, Watford gibi takımlar kadrolarından 11’er futbolcuyu kaybederken, Championship’te mücadele eden Charlton Athletic de 13 futbolcusunu kaybedecek.

İngiltere’de futbol oynama hakkını kaybedecek futbolcular arasında lider Leicester City’den N’Golo Kante ve West Ham United’dan Dimitri Payet gibi isimler de yer alıyor.

Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı verildiği takdirde hükümet ve Futbol Federasyonu’nun alacağı kararlar merak konusu oldu. (sporalemi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.