kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3295
EURO
35,0781
STERLIN
40,8115
BITCOIN
$70.868
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

35 yıllık Boğaziçili

35 yıllık Boğaziçili
20.12.2013
0
A+
A-
Baskan Baca (ayakta sagda)'nin Yeni Boğaziçi'si, bu sezon genç kadrosuyla beğenilen futbol sergiliyor.

Baskan Baca (ayakta sagda)’nin Yeni Boğaziçi’si, bu sezon genç kadrosuyla beğenilen futbol sergiliyor.

Londra Türk Ligi 1. Küme’nin son döneminde yönetici olarak takımın adeta herşeyi olan Erdoğan Baca, Boğaziçi ile bütünleşmiş bir isim.

1978 yılında Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’ndan Boğaziçi adına ilk lisansını alarak A takımda oynamaya başlayan, daha sonra geldiği Londra’da bir süre Türk Ligi’nde yine Boğaziçi’nde forma giyen Erdoğan Baca, Kıbrıs’a gidişinde yine aynı takımında uzun bir yöneticilik dönemi yaşamış. Baca, 1998’de artık dönmemek üzere yerleştiği Londra’da da yaşam biçimi haline getirdiği aynı renkler için hizmet vermeye devam etmiş. Faaliyetine kısa bir ara veren Boğaziçi’nin yeniden yapılanma döneminde emekleri olan Baca, bugüne dek hep kulübün içinde olmuş. Son yıllarda da Başkan olarak gençlere hizmetlerini sürdürüyor.Kıbrıs kökenli bir takım olmalarına karşın artık Londra’daki toplumumuzda tüm gençlere kapılarının açık olduğunu söyleyen Erdoğan Baca, Kuzey Kıbrıs futbolunda son aylardaki gelişmeleri de değerlendirdi.

Londra Türk Ligi'nde Yeni Boğaziçi'nin son yıllarında başkanlığını yapan Erdoğan Baca.

Londra Türk Ligi’nde Yeni Boğaziçi’nin son yıllarında başkanlığını yapan Erdoğan Baca.

 

Edoğan Baca'nın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'ndan 17 Ocak1978'de çıkartılan Yeni Boğaziçi'ne ait lisansı.

Edoğan Baca’nın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’ndan 17 Ocak 1978’de çıkartılan Yeni Boğaziçi’ne ait lisansı.

ŞİMDİKİ FUTBOL ÇOK DAHA İYİ

Öncelikle kendi zamanindaki Kıbrıs Türk futbolu ile şimdiki dönemi kıyaslayan Erdoğan Baca, “Tabii ki eskiyle kıyaslanamayacak derecede gelişti. Biz, toprak ve çakıll

ı zeminlerde çok zor şartlarda top oynardık. Şimdiki sahalar çok daha iyi. Futbol artık profesyonel olarak oynanıyor. Bizim Boğaziçi kulübünün tesisleri, sahası gerçekten modern görüntüde. Kulübün genel duruma da oldukça iyi” dedi.

UEFA denetiminde Kuzey ile Güney Federasyonları arasında imzalanan metni ve iki taraf Genel Kurulları’nın birleşmeye ‘Evet’ demelerini de değerlendiren Baca, bunu çok olumlu bulduğunu söyledi. Yeni Boğaziçi’nin Başkanı Erdoğan Baca, şöyle devam etti:

“Kıbrıs Türk takımları ambargolar yüzünden Türkiye takımları ile bile oynayamadılar. UEFA da sadece tek devletin Federasyonunu tanıdığı için gelen takımlar ancak birbirleri oyanyıp gittiler yıllardan beri. Bizim Rıfat Bayram’lar, Levent Russo’lar ve niceleri başka takımlara karşı oynayamadılar.  Yılları hep boşa gitti. Hiç olmazsa şimdi yaşları 14-15 olan yeni nesil yararlansın, önleri açılsın bu birleşmeden.”

Baca, KKTC Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın, “Bizimkiler bir takım kurup Türkiye 3.Ligi’nde oynasınlar” derken, Türkiye Başbakanı Tayyip Edoğan ve Dışişleri Bakanı’nın birleşmeye destek vermelerinin ise dikkat çekici olduğunu belirtti.

Yorumlar

  1. ENDER KALKAN says:

    BESIKTASLI ERDOGAN BACA BIR TARIHTIR …….ABIMIZ SENI SEVIYORUZ….SEN BIR KARTALSIN…

    HEMDE KARAKARTALSIN……