kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
STERLIN
41,0149
BITCOIN
$70.085
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

FIFA’nın ön kapısından girdik

FIFA’nın ön kapısından girdik
25.11.2013
0
A+
A-

TÜRK Toplumu Futbol Federasyonu eski başkanlarından ve Ezel Türk Ligi 2.Küme takımlarından Yavruvatan’ın Başkanı Nazım Çelebi, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOPA) arasında başlatılan tek çatı altında birleşme için atılan adıma destek verdiğini söyledi.

TTFF eski Başkanı Nazım Çelebi, Kıbrıs Türk futbolunun yaşadığı sürece herkesin katkı koyması gerektiğini söyledi.

TTFF eski Başkanı Nazım Çelebi, Kıbrıs Türk futbolunun yaşadığı sürece herkesin katkı koyması gerektiğini söyledi.

Zürih’te imzalanan taslak metni “FIFA’nın kapısından girdik. FIFA, artık Kuzey Kıbrıs’ta futbol olduğunu kabul etti” şeklinde değerlendiren Nazım Çelebi, Rum tarafının, Hasan Sertoğlu başkanlığındaki Türk futbol heyetinin, Zürih’e gitmeyeceğini düşündüğünü, onları karşılarında görünce mecburen masaya oturmak zorunda kaldıklarını öne sürdü.

İmzalanan taslak metinle ilk aşamanın geçildiğini, şimdi ise ikinci aşamada görüşmelere başlanılacağını ifade eden Çelebi, Hasan Sertoğlu ve ekibinin yapılacak Genel Kurul öncesi kulüpleri bilgilendirdiğini kaydetti.

TÜM SİYASİLER DESTEK VERSİN

Zürih buluşmasından Kuzey’de siyasilerin bir bölümünün rahatsızlık duyduğuna dikkat çeken TTFF eski Başkanı, “Politika ve spor ayrı olmalı. Spor camiası yıllardan beri olduğu üzere cezalandırılmamalı. Yoksa Kuzey Kıbrıs’ta futbol yerinde sayıp duracaktır. En iyi maçları 500 kişi ancak seyrediyor. Gönül ister ki bu rakamlar 5 binlere, 10 binlere çıksın. Sahalar desen çok kötü. Türkiye’nin gönderdiği paralarla yapılmış köylere kadar uzanan sahalar var. Ama hiçbiri  nizami ölçülerde değil. Lütfen tüm siyasiler bu gelişmeye destek versin” dedi.

Master takımı ile gittiği Kıbrıs’ta ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Federasyon Başkanı Hasan Sertoğlu ve diğer federasyon yetkilileriyle görüştüğünü belirten Nazım Çelebi, hükümet ortağı ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın olumsuz görüşlerinin yanısıra, yapıldığını duyduğu gizli toplantıların sürece zarar vermeye yönelik olduğuna işaret etti.

1955’TEKİ ŞARTLARLA AYNI OLACAK

Kurulacak 4’er kişilik komitenin taslak metindeki boşlukları doldurmak için çalışacağını belirten Çelebi, zaten genel anlamda anlaşmanın 1955 yılında kurulan Kıbrıs Türk Federasyonu’nun kuruluşundaki şartlarla aynı olacağını vurguladı. Birleşme halinde Kıbrıs Türk futbolunun ve kulüplerinin güçleneceğini, bu arada da çeşitli dış temaslar yapılabileceğine temas eden eski Başkan Nazım Çelebi, “Kıbrıs Türk futbolu için bugüne kadarki en güzel anlaşma bu olacaktır. Aksi takirde KKTC liglerinin, Londra’daki Pazar günleri oynanan Türk Ligi’nden hiçbir farkı olmayacaktır” diye konuştu.

İki taraftaki gençlerin birlikteliklerinin, beraber futbol oynamalarının toplumlar arasındaki uyuma da etki yapacağını, Ada’daki barış görüşmelerinde siyasilere de yol göstereceğine inandığını kaydeden Çelebi, zaten futbolda yapılacak bu anlaşmanın siyasi çözümle birlikte iptal olacağının altını çizdi.

Duyduğu kadarıyla KOPA’nın Güney’de kulüplerle görüşmelerini tamamlamakta olduğunu ve olumlu sonuçlar aldığını kaydeden TTFF eski Başkanı Nazım Çelebi, sözlerine şöyle noktaladı:

FIFA’NIN KAPISINDAN GİRİLMİŞTİR

“Kıbrıs Türk futbolu FIFA’nın kapısından girmiştir. Artık odaları dolaşması, diğer organlarını bir an önce tanımaya başlaması gerekmektedir. Bir de FIFA kriterlerine uygun bir stad hazırlayıp, Luton Town gibi daha önce oynayamadığı yabancı konuklarını ağırlamaya hazırlanması şarttır.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.