kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5643
EURO
35,0187
STERLIN
40,8525
BITCOIN
$64.090
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Gençlerimiz için doğru yolu gösterdi

10 yıldan beri kurduğu altyapı takımları ile birçok genci futbola ve spora kazandıran Ender Kalkan, özeleştirilerde bulundu.

Gençlerimiz için  doğru yolu gösterdi
22.08.2015
0
A+
A-

 

Ender Kalkan, şimdi tüm Avrupa’daki üst düzey gençlerimizi izleyerek Türkiye profesyonel liglerine kazandırıyor.

Ender Kalkan, şimdi tüm Avrupa’daki üst düzey gençlerimizi izleyerek Türkiye profesyonel liglerine kazandırıyor.

Uzun yıllar Londra’da yaşayan, amatörce futbol oynadıktan sonra antrenörlük kariyerine başlayan ve 10 yıldan beri kurduğu altyapı takımları ile birçok genci futbola ve spora kazandıran Ender Kalkan, özeleştirilerde bulundu.

White Hard Rapid altyapı takımın kurucusu Ender Kalkan ve antrenörü Rose, halen Diyarbakırspor’da oynayan Ali Setirekli’yle, Menemen Belediyespor formasını giydiği günlerinde.

White Hard Rapid altyapı takımın kurucusu Ender Kalkan ve antrenörü Rose, halen Diyarbakırspor’da oynayan Ali Setirekli’yle, Menemen Belediyespor formasını giydiği günlerinde.

İngiltere’de yaşayan gençlerimize ve onların ailelerine de yönelik mesajlar veren Ender Kalkan, öncelikle kendi ve kendi gibi uzun yıllar çalışan diğer altyapı antrenörlerinin hatalı olduğunu söyledi.

Ender Kalkan, özeleştirisinde şu noktaların üzerinde durdu:

GENÇLERİMİZİ TÜRKİYE’YE YÖNLENDİRMEMİZ HATAYDI

“10 yıldan beri ben de dahil gençlere hatalı hedefler gösterdik. Onları hep Türkiye’ye yönlendirmeye çalıştık. Bu büyük hataydı. Hedefimiz, İngiltere’deki profesyonel düzeyde olan kulüpler olmalıydı. Onlarla birlikte çalışmalıydı. Elimizdeki gençlerimizi bizden sonra o kulüplerde daha iyi altyapı eğitimleri almalarını sağlamalıydık. Türkiye’ye gönderdiğimiz gençler genellikle geri döndü. Ali Setirekli kararlı, azimli gencimizdi. Menemenspor’dan başlayan bir kariyerini sürdürdü. Bir de Erhun vardı. O da Türkiye’de kendini geliştirdi, şimdi İngiltere’de League One’da oynuyor. İkisi de kararlı gençlerdi. Diğerleri oralarda bazı iyi takımlara da gitti, ama kendilerini geliştiremedikleri için geri döndüler.

Halbuki ben ve benim gibi çalışan antrenörler, onları öncelikli olarak İngiltere’deki profesyonel kulüplere yönlendirilmeliydi.”

BURADAN GİDENLERİN YÜZÜNE BAKILMIYOR

Türkiye’ye denemeye gönderilen gençlerin, oradaki teknik adamlar tarafından yüzlerine bile bakılmadığını öne süren Ender Kalkan, “Bazıları ayıp olmaması için 15-20 dakikalık denemeye sokuluyor, ardından da teşekkür edilerek uğurlanıyor. Artık Türkiye’deki kulüpler, buralardan bir futbolcu alacaksa önce oynadığı kulübü araştırıyor, kaç kez oynadığına bakıyor. Türkiye’de futbol oynamak isteyen genç burada en az Ryman League Premier Küme ve daha üst liglerden bir kulüpte yetişmiş olmalı veya oynamalı. Bizim Türk Ligi gibi kümelerde oynayan gençlerin adları bile incelenmiyor. Günümüz dünyasında bilgisayardan üst düzey kulüplerde oynayan gençler hakkındaki bilgiler bir-iki tıklama ile hemen bulunuyorlar. Orada adları yoksa karşılarına alıp, oturmuyorlar” şeklinde konuştu.

ANNE-BABALARA ÖĞÜTLER VERDİ

Londra’da toplumumuz içinde açılan futbol okullarının gençlerin önünü kapattığını, onların hayallerini satın aldığını da iddia eden Ender Kalkan, anne-babalara da şu mesajları verdi:

“Çocuklarınızın profesyonel futbolcu olmasını istiyorsunuz, futboldan bir sporcu olarak para kazanmalarını istiyorsunuz mutlaka İngiltere’de biraz evvel bahsettiğim kulüplere altyapı için gönderin. Bu konuda sabırlı ve özveriyle çalışacak, eğitim alacak gençlerinizin önü hem İngiltere’de, hem de Türkiye’de açılacaktır. İşte son günlerde Türkiye’deki gençlerimiz artık Avrupa’ya geliyor. En son örnek Manchester City’nin aldığı Enes Ünal. Dünyanın en önemli futbol ülkesindeki fırsatları değerlendirirseniz, görecekseniz çocukların geleceği daha parlak olacaktır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.